Η γνωστή παρανομία Χειβιδόπουλου, με τις 325.000 ευρώ των “Δρόμων Πολιτισμού”, επανήλθε στο προσκήνιο με πρωτοβουλία του Γιάννη Μαλτέζου

2166
Χειβιδόπουλος (αριστερά), Μαλτέζος (κέντρο), Νίκας (δεξιά)

Η γνωστή παρανομία με τις 325.000 ευρώ των “Δρόμων Πολιτισμού” επανήλθε στο προσκήνιο μετά την ανακίνηση του θέματος από την χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο και την παράδοση του σχετικού πορίσματος στον Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα για τα περεταίρω.

Θυμίζουμε ότι πρόκειται για την παράνομη απόφαση διάθεσης του τεράστιου αυτού ποσού σε συλλόγους της Αργολίδας, λίγους μήνες προ των δημοτικών εκλογών όπου ο αντιπεριφερειάρχης –τότε- Τάσος Χειβιδόπουλος έθεσε υποψηφιότητα ως δήμαρχος Άργους Μυκηνών. (Στον Τάσο Χειβιδόπουλο είχε συμπαρασταθεί τότε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης  Βασίλη Σιδέρη και μια μικρή ομάδα στελεχών της Νέας Δημοκρατίας, που όμως οι Αργείοι αποδοκίμασαν επανεκλέγοντας από την πρώτη Κυριακή -για τρίτη φορά- τον Δημήτρη Καμπόσο με το εντυπωσιακό ποσοστό του 56%.)

Για την διοικητική ατασθαλία στους “Δρόμους Πολιτισμού” ο τότε περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης είχε αδειάσει τον Τάσο Χειβιδόπουλο αποδίδοντάς του δημόσια την πατρότητα του προγράμματος και την υπευθυνότητα ως προς τον τρόπο διαχείρισης του σχετικού κονδυλίου, που όμως είχε εγκρίνει το υπό τον έλεγχό του περιφερειακό συμβούλιο.

Λόγω της “καμψης των κανόνων του δημόσιου λογιστικού” που επέλεξε να εφαρμόσει ο τότε αντιπεριφερειάρχης, το Ελεγκτικό Συνέδριο απέρριψε την έγκριση των δαπανών με αποτέλεσμα οι συμμετέχοντες σύλλογοι να αδυνατούν να εισπράξουν τις πραγματοποιηθείσες (κατόπιν έγκρισης του Τάσου Χειβιδόπουλου) δαπάνες και να βρίσκονται σε δικαστικές διαμάχες με τους προμηθευτές τους.

Ο γνωστός δικηγόρος Χρήστος Αντωνόπουλος, με ενέργειές του άνοιξε τον δρόμο της Δικαιοσύνης

Για το θέμα του πολυδιάστατου σκανδάλου των “Δρόμων Πολιτισμού” με το οποίο ασχολείται ήδη και η ποινική δικαιοσύνη, ο Περιφερειάρχης κ. Παν. Νίκας, αμέσως μετά την παραλαβή της σχετικής “Έκθεσης Οφειλών” από τον χωρικό αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας Γιάννη Μαλτέζο, δήλωσε: “Ολοι αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν μέχρι τώρα να πληρωθούν γιατί υπάρχει αρνητική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, καθώς δεν είχαν τηρηθεί οι τυπικές διαδικασίες, έχουν γίνει σοβαρά τυπικά σφάλματα. Aναζητείται σύννομος τρόπος προκειμένου να αντιμετωπιστεί αυτή η εκκρεμότητα της Περιφέρειας”.