Διεξάγεται προανάκριση στην Εισαγγελία Ναυπλίου για το σκάνδαλο των 350.000 ευρώ στο οποίο εμφανίζεται να εμπλέκεται ο Τάσος Χειβιδόπουλος

267

ΤΟ ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ

Η αρχή των αποκαλύψεων έγινε από τον εκπρόσωπο του Σωματείου κατά της Διαφθοράς Παύλο Δαγρέ ο οποίος έκανε σχετικό δημοσίευμα στις 19 Οκτωβρίου 2018, στην εφημερίδα “Ενημέρωση Πελοποννήσου”. Από το δημοσίευμα αυτό ορμώμενη η Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων ζήτησε την παρέμβαση της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων. Ο Προϊστάμενος Εισαγγελέας έκρινε αναγκαία την δικαστική διερεύνηση και απευθύνθηκε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Ναυπλίου στις 10 Μαρτίου 2019, η οποία και διέταξε κατεπείγουσα προκαταρτική έρευνα.

Συγχρόνως, την ίδια περίπου περίοδο, ο Περιφερειακός Σύμβουλος Χρήστος Αντωνόπουλος κατέθεσε σχετική μηνυτήρια αναφορά

Στον προεκλογικό αγώνα υπήρξε πλήθος αναφορών για την υπόθεση αυτή.

Τελευταίος κρίκος της αλυσίδας η Περιφερειακή Ενότητα Αργολίδας που πραγματοποίησε σχετική έρευνα όπου επιβεβαιώθηκε η ύπαρξη όλων όσων έχουν αναφερθεί.

Η τραγωδία όμως, δεκάδων επαγγελματιών, που παραμένουν απλήρωτοι με τελική οφειλή 350.000 ευρώ δεν φαίνεται να συγκινεί επαρκώς την διαδικασία της απονομής δικαιοσύνης.

Η δικαστική διερεύνηση της υπόθεσης είναι άγνωστο σε ποιο σημείο έχει φτάσει και αναμένεται να λάβει νέα τροπή μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων της έρευνας που διεξήγαγε ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης Αργολίδας Γιάννης Μαλτέζος και αποκάλυψε ο Περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας.

Η πρόσφατη δημοσιότητα γύρω από την “ξεχασμένη” σκανδαλώδη υπόθεση των “Δρόμων πολιτισμού” οδήγησε τον Δήμο Άργους Μυκηνών να παρέμβει θέτοντας σειρά ερωτημάτων προς την Δικαιοσύνη και την Περιφέρεια Πελοποννήσου και τονίζοντας ότι «προβάλει το θέμα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία σε πολιτικό καθώς δεν επιτρέπεται να πληρώνει ο λαός τα στρατηγικά παιχνίδια ορισμένων οι οποίοι είχαν και την πρόθεση να αναλάβουν την δημοτική αρχή.(!)» και ότι έχει ως «μόνο στόχο την εξόφληση των επαγγελματιών του τόπου του».

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΡΓΟΥΣ ΜΥΚΗΝΩΝ

 «Δρόμοι “απλήρωτου λογαριασμού” έγιναν οι δρόμοι πολιτισμού του κ. Χειβιδόπουλου»

Κατόπιν της ολοκλήρωσης της έρευνας της Περιφέρειας Πελοποννήσου για τους «Δρόμους Πολιτισμού» του κ. Χειβιδόπουλου και τα σοβαρότατα ευρήματα σχετικά με οφειλές, όπως ανακοίνωσε ο κ. Νίκας,  350.000 Ευρώ (!) σε επαγγελματίες του δήμου μας και του νομού μας, τα παραπτώματα που έχουν προκύψει  πλέον αναγνωρίζονται και επίσημα από την νυν Περιφερειακή Αρχή.

Η υπόθεση είναι γνωστή από τον Αύγουστο του 2018, και με τις καταγγελίες του νομικού και υποψηφίου Περιφερειακού Συμβούλου κ. Αντωνόπουλου, ότι ο πρώην Αντιπεριφερειάρχης Τάσσος Χειβιδόπουλος δεν πλήρωσε, όπως όφειλε, πολλές δεκάδες συλλόγους, φορείς και επαγγελματίες για την συμμετοχή τους στις πολιτιστικές εκδηλώσεις της Περιφερειακής Ενότητας Αργολίδος με την ονομασία “Δρόμοι Πολιτισμού”. Ενώ γνώριζε την εμπλοκή του θέματος στο ελεγκτικό συνέδριο το οποίο με απόφαση του έκρινε παράνομη και μη υπογραπτέα τη σύμβαση ο κ. Χειβιδόπουλος προέτρεπε τους επιχειρηματίες και τους Συλλόγους του νομού μας να προβούν σε όλες τις δαπάνες γνωρίζοντας πως δε θα πληρωθούν.

Επιπλέον, όπως αναφέρει και ο κ. Αντωνόπουλος, στη συνέχεια καθ’ υπόδειξη στενότατου συνεργάτη του κ. Αντιπεριφερειαρχη υποδείχθηκε στους επαγγελματίες, εν αγνοία τους για τις συνέπειες,  ότι τα τιμολόγια θα πρέπει να εκδοθούν με λήπτη μια ΜΚΟ (!) με έδρα το Κρανίδι, χωρίς όμως να έχουν παράσχει σε αυτή κάποια υπηρεσία, η οποία, πέραν της στενής φιλικής σχέσης που έχει ο εταίρος της με τον κ. Αντιπεριφερειάρχη, η μόνη σχέση που έχει με την Περιφέρεια είναι ότι έχει πάρει την εκτέλεση κάποιων έργων… 

Ο κ. Χειβιδόπουλος μάλιστα σε συνέντευξη του ομολογεί τις ανωτέρω περιγραφόμενες πράξεις.

Τα ερωτήματα που εγείρονται είναι πολλά, σοβαρά και έχουν οικονομικές, ποινικές και πολιτικές προεκτάσεις.

Γιατί η ελληνική δικαιοσύνη δεν έχει ολοκληρώσει τη διερεύνηση του θέματος και καλούνται οι επιτηδευματίες να πληρώσουν τον ΦΠΑ και φόρο καθώς πολλοί από αυτούς έχουν κόψει τιμολόγια;

Ποιος θα πληρώσει το εξωφρενικό ποσό που αγγίζει σύμφωνα με τις δηλώσεις του κ. Νίκα τα 350.000 ευρώ;

Ποιες ενέργειες θα κάνει ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Μαλτέζος για να εξασφαλίσει τα συμφέροντα των συμπολιτών μας και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι της τεράστιας οικονομικής τους ζημιάς αλλά και να αποκαταστήσει το κύρος της Περιφέρειας Πελοποννήσου τουλάχιστον με την αποστολή των στοιχείων στον εισαγγελέα;

Ο Δήμαρχος Άργους Μυκηνών κ. Δημήτρης Καμπόσος με μόνο στόχο την εξόφληση των επαγγελματιών του τόπου του προβάλει το θέμα σε κοινωνικό επίπεδο και εν συνεχεία σε πολιτικό καθώς δεν επιτρέπεται να πληρώνει ο λαός τα στρατηγικά παιχνίδια ορισμένων οι οποίοι είχαν και την πρόθεση να αναλάβουν την δημοτική αρχή.(!)