Γκρέμισαν ότι έχτισε

191

Σαν σήμερα 28 Ιανουαρίου 2008,  πέρασε στην αιωνιότητα ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος.

Πολλά είναι αυτά που μπορούμε να θυμηθούμε θετικά γι αυτόν και τις κινήσεις του. Επίσης μπορούμε να βρούμε και λάθος κινήσεις. Όμως στη γενική παραδοχή το έργο του και η προσφορά του κυρίως στην ανάταση της Πατριωτικής και Εθνικής συνείδησης είναι θετικό.

Οι περισσότεροι θυμούνται έναν Ιερωμένο που είχε καταφέρει να τραβήξει κοντά του μεγάλο ποσοστό από νέους ανθρώπους, πράγμα πραγματικά πολύ σπουδαίο, εάν σκεφτούμε ότι οι μικρές ηλικίες δύσκολα συγκινούνται από τέτοια κελεύσματα. Έχουν πραγματικά μείνει στην Ιστορία φράσεις του όπως «σας πάω» ή «ελάτε στις Εκκλησίες όπως είστε (εννοούσε την ενδυμασία)».

Επίσης όλοι θυμόμαστε το πρωταρχικό του ρόλο στις εκδηλώσεις για τη Μακεδονία μας, τότε που άνοιγε το ζήτημα με τις αλλοτριωτικές σκέψεις των Σκοπιανών. Επίσης είναι πολύ μεγάλο ζήτημα η συλλογή υπογραφών για το Θρήσκευμα στις ταυτότητες. Άραγε σήμερα υπάρχει κάποιος ηγέτης σε οποιαδήποτε χώρο να μπορέσει να κάνει τέτοια κίνηση, για οτιδήποτε θέμα;

Ήταν επικίνδυνος λοιπόν, λένε κάποιοι, για τα μελλοντικά σχέδια συρρίκνωσης της Πατρίδας και του Ελληνισμού που είχε ετοιμάσει η Παγκόσμια Νεοταξική αυλή.

Γιατί τελικά πάντα ο Ελληνισμός είναι ο εχθρός του Σκότους.

Εις μνήμην του Μακαριστού Χριστόδουλου αυτά τα λίγα λόγια, ελπίζοντας ότι σε λίγα χρόνια δε θα γράφουμε  άρθρα εις μνήμην του Ελληνισμού έτσι όπως πάμε.

Συνεχίζουμε λοιπόν….

Χάρης Μιχαλακόπουλος