ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΠΥΡΓΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΜΕΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΥΔΡΕΥΣΗΣ και ΠΡΟΤΑΣΗ

73
Χάρης Μιχαλακόπουλος

Είναι γεγονός ότι ζούμε σε μια Πόλη(και Δήμο) που έχει ΔΥΣΑΝΑΛΟΓΑ ΑΝΤΑΠΟΔΩΤΙΚΑ ΤΕΛΗ σε σχέση με τη ΚΑΚΙΣΤΗ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΖΩΗΣ που παρέχει στους κατοίκους. Το πόσο ακριβά είναι τα τέλη άλλωστε σε ΟΛΑ τα επίπεδα το παραδέχτηκε πρόσφατα και ο νυν Δήμαρχος.

Χωρίς να αναφερθούμε σε άλλα θέματα( που σχεδόν τίποτα δε πάει καλά) θα αναφερθούμε μόνο στο θέμα του νερού.

Πραγματικότητα νο1: Πληρώνουμε το νερό χρυσάφι.

Πραγματικότητα νο2: Εδώ και πολλά χρόνια οι διακοπές νερού είναι πλέον περισσότερες από τις ημέρες που υπάρχει κανονική υδροδότηση (η μικρή αυτή υπερβολή είναι για να τονίσει τα χάλια της κατάστασης που βιώνουν οι δημότες)

Πραγματικότητα νο3:  Όλες αυτές οι βλάβες ,εκτός του ότι γεμίζουν το δίκτυο με βρωμιές οπότε το «καθαρό νερό πάει περίπατο», στοιχίζουν. Άρα αυξάνεται δραματικά το κόστος.

Πραγματικότητα νο4: Συνεχίζουμε ως Δήμος να επιβαρυνόμαστε με κόστος από τοπικά διαμερίσματα ΕΚΤΟΣ ΔΗΜΟΥ.

Και σταματώ εδώ (για αρχή…)

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ

Επαναφέρουμε μια πρόταση η οποία είχε γίνει πολλάκις και στη προηγούμενη Δημοτική Αρχή. Φυσικά δε περιμέναμε να μας ακούσει, ούτε αυτή ,ούτε η προηγούμενη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ. Άλλωστε πότε άκουσαν κάτι για το κοινό καλό που δε περνούσε μέσα από τα ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ τους μετερίζια;

Να υπολογίζονται ΑΝΑΛΟΓΙΚΑ οι ώρες-ημέρες διακοπής υδροδότησης και να ΑΦΑΙΡΟΥΝΤΑΙ από το ΣΥΝΟΛΙΚΟ ΠΟΣΟ που χρεώνονται οι Δημότες-καταναλωτές. Αυτό εκτός ότι έχει αίσθημα ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ, κάνει και τη διοίκηση και τους εποπτεύοντες(του έργου, δικτύου κλπ) να σκέφτονται-φέρονται πιο ΥΠΕΥΘΥΝΑ και να προλαμβάνουν καταστάσεις και επίσης να έχουν έτοιμες ΠΙΟ ΦΤΗΝΕΣ ΛΥΣΕΙΣ για την αποκατάσταση των ζημιών. Εάν δε ξέρετε πώς να κάνετε μια οικονομοτεχνική μελέτη, δώστε μας τα στοιχεία σας να σας την κάνουμε εμείς δωρεάν να μην χρεώσετε πάλι τους Δημότες.

Αυτά προς το παρών και όσο για τις διαχρονικές ευθύνες το γιατί φτάσαμε να έχουμε τόσο ΑΚΡΙΒΟ ΝΕΡΟ νομίζω ότι απλά οι Δημότες μπορούν να κοιτάξουν και να ρωτήσουν όλους αυτούς που τους «σώζουν» τόσα χρόνια τώρα. Τι υπέγραφαν (όπως πρόσφατα με τα σκουπίδια κ.Δήμαρχε που αναφέρατε, κοιτάξτε διπλά σας ποιοι υπέγραφαν κατά της Πόλης και υπέρ άλλων τρίτων..)

 Άλλωστε ακόμα ενεργά πολιτικά είναι όλοι αυτοί…(συνεχίζεται)

Υ.Γ. Με την ευκαιρία θέλω προσωπικά να ευχηθώ ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ , προσωπικά ως Χάρης Μιχαλακόπουλος και να ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΙΔΙΑΙΤΕΡΑ τους εργάτες και όλο το προσωπικό που συνάντησα στο δρόμο ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ  να παλεύουν μέσα σε νερά και χώματα να επαναφέρουν την ύδρευση στη Πόλη του Πύργου.