Χειμερινό Ηλιοστάσιο – Η Μεγαλύτερη Νύχτα και η Μικρότερη Ημέρα

Γράφει η Θέκλα Μεταξά ερευνήτρια αστρολογίας

Την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 06:19 π.μ, ο Ήλιος θα βρίσκεται στο χειμερινό ηλιοστάσιο, που σημαίνει ότι ξεκινά αστρονομικά ο χειμώνας στο βόρειο ημισφαίριο, όπου ανήκει και η Ελλάδα.

Ηλιοστάσιο ονομάζεται η χρονική στιγμή που ο άξονας της Γης βρίσκεται στραμμένος κοντύτερα ή μακρύτερα από τον Ήλιο, κατά την ετήσια τροχιά του πλανήτη μας γύρω από αυτόν.

Οι εποχές της Γης οφείλονται στο γεγονός ότι ο άξονας περιστροφής του πλανήτη μας δεν είναι κάθετος στο επίπεδο περιφοράς του γύρω από τον Ήλιο, αλλά σχηματίζει γωνία περίπου 23° που επιστημονικά ονομάζεται λόξωση της εκλειπτικής. Τα ηλιοστάσια και οι ισημερίες σηματοδοτούν τις τέσσερις εποχές του χρόνου.

Στο ωροσκόπιο εκείνης της στιγμής, παρατηρούμε ότι ανατέλλει το ζώδιο του Τοξότη, και πολύ κοντά στον ωροσκόπο θα βρίσκεται ο Ερμής πάνω στο ίδιο ζώδιο. Ο Ερμής πάνω στον Τοξότη βρίσκεται σε θέση εξορίας, αδύναμος δηλαδή. Το κακό είναι πως την ίδια στιγμή, ο Ερμής θα είναι κυβερνήτης του Μεσουρανήματος, δηλαδή του οίκου της εξουσίας. Τελείως αδύναμη λοιπόν η σημερινή εξουσία; Και ποιος είναι άραγε ο δυνατός;

Ο 12ος οίκος που συμβολίζει τους εχθρούς, έχει κυβερνήτη τον Άρη, τον φιλοπόλεμο, που θα βρίσκεται κυρίαρχος πάνω στο Σκορπιό, σύμβολο των υπόγειων ενεργειών και των μυστικών υπηρεσιών. Βρήκαμε λοιπόν τον δυνατό πλανήτη του ωροσκοπίου. Δεν είχαμε καμιά αμφιβολία. Εξ άλλου, το βλέπουμε τον τελευταίο καιρό. Ο εχθρός, είναι πλέον το αγαπημένο παιδί των «μεγάλων», και έχει το δικαίωμα να κάνει όσες αταξίες θέλει ατιμώρητα.

Ο Άρης λοιπόν, ο κακός εχθρός, θα κάνει καλές όψεις με τον Ποσειδώνα, τον Κρόνο και τον Πλούτωνα, κι έτσι θα εξασφαλίσει όλα τα εφόδια για να προχωρήσει ανενόχλητος στο επεκτατικό και άκρως καταστροφικό έργο του, που είχε σχεδιάσει εδώ και πολύ καιρό. Έχουμε αναφερθεί επανειλημμένα στα γεγονότα που ακολουθούν, όταν συμβαίνουν οι σύνοδοι του Δία με τον Κρόνο, γεγονότα που καταλήγουν σε όφελος των εχθρών. Μια τέτοια σύνοδος λοιπόν, έχει ξεκινήσει την πορεία της εδώ και πολλούς μήνες, και ολοκληρώνεται στο τέλος Δεκεμβρίου του 2020. Αυτό που είναι αξιοπρόσεχτο σε αυτό το ηλιοστάσιο, είναι η παθητική στάση των δικών μας κυβερνώντων, που μοιάζουν σαν να αποδέχονται , ή και να ενισχύουν τις διαρκείς επιτυχίες των εχθρών.

Λίγες μέρες μας χωρίζουν από την ετήσια ηλιακή έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου, όπου θα εμφανιστεί το περίεργο γεγονός που έχω αναφέρει στο παρελθόν, δηλαδή τη συσσώρευση πολλών πλανητών στον 1ο οίκο, τον οίκο του λαού, και την ευθυγράμμισή τους στο ζώδιο του Αιγόκερου. Τα γεγονότα τρέχουν και εμείς είμαστε θεατές στο έργο της ζωής μας.

Και η Σελήνη, που πάντα είναι δείκτης της κατάστασης; Κι αυτή θα βρεθεί πάνω στο ζώδιο του Σκορπιού, και σε αντίθεση με τον Ουρανό, για να μας επιβεβαιώσει το βρώμικο παιχνίδι που παίζεται ύπουλα εις βάρος της Πατρίδας μας.

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν, ή αλλιώς, καλά Ηλιούγεννα, όπως ονόμαζαν οι πρόγονοί μας, εκείνες μέρες του χειμερινού ηλιοστασίου. Τότε, που αντί για τον συντηρητικό, και θλιμμένο Ιησού, γιόρταζαν τον γλεντζέ, εύθυμο Διόνυσο, και τον φωτοφόρο Απόλλωνα. Τότε που η ζωή και οι γιορτές ήταν  πάντα σε αρμονία με την ενέργεια της φύσης και τη δύναμη των πλανητών

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν