Το Υπουργείο δίνει τα οφειλόμενα στις Περιφέρειες πριν το τέλος του 2019

29

Χθες 20 Δεκεμβρίου 2019, στο Υπουργείο Εσωτερικών συναντήθηκαν, η διοίκηση της Ενωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝΠΕ) με τους υπουργούς Εσωτερικών Τάκη Θεοδωρικάκο Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, Ανάπτυξης Αδωνι Γεωργιάδη, τους υφυπουργούς παρά τω πρωθυπουργώ Ακη Σκέρτσο, και Οικονομικών Θόδωρο Σκυλακάκη και τον γενικό γραμματέα δημοσίων επενδύσεων και ΕΣΠΑ Δημήτρη Σκάλκο και αποφασίστηκε να αποδοθεί από την πολιτεία προς τις Περιφέρειες μέρος των οφειλομένων πιστώσεων, πριν το τέλος του 2019  και το υπόλοιπο μέχρι τις 10 Ιανουαρίου 2020.

Αντικείμενο της συνάντησης, όπως δήλωσε ο περιφερειάρχης Π. Νίκας, ήταν τα οικονομικά προβλήματα των Περιφερειών και ιδιαίτερα οι περικοπές στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ).

Ο Π. Νίκας πρόσθεσε ότι μέσα στο πρώτο δεκαήμερο του νέου χρόνου, θα υπάρξει και νέα συνάντηση της ΕΝΠΕ στο υπουργείο Εσωτερικών, προκειμένου να συζητηθεί το νέο εθνικό ΠΔΕ του 2020.

Στην ίδια συνάντηση θα αναλυθούν επίσης και άλλες ευκαιρίες που παρουσιάζονται για την χρηματοδότηση της κατασκευής έργων υποδομής.