γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Οι παρατάξεις που αντιπολιτεύονται τον Δημήτρη Κωστούρο -και την πολιτική του- χάνουν τρία πλεονεκτήματα που είχαν μέχρι σήμερα. Για να καταλάβουμε ποια είναι αυτά πρέπει να δούμε τι συνέβαινε μέχρι πρότινος στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Ναυπλιέων.

ΠΡΩΤΟΝ: Οι Δημότες δεν παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις του σώματος.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Οι απόψεις και οι δηλώσεις κάποιων αντιπολιτευομένων απολάμβαναν εξαιρετικά μεγάλης δημοσιότητας χωρίς, συγχρόνως, ίχνος δημοσιογραφικής κριτικής.

ΤΡΙΤΟΝ: Ο Δήμαρχος, αντιμετώπιζε την αντιπολίτευση με ένα «μεγαλείο ψυχής» που πολλές φορές δεν μπορούσε να ερμηνευτεί.

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Χάρις στο γεγονός ότι οι Δημότες δεν παρακολουθούσαν τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, δεν γινόταν γνωστό ότι κάποιοι αιρετοί της αντιπολίτευσης απουσίαζαν αδικαιολογήτως, συστηματικά. Ούτε  η εντυπωσιακή έλλειψη γνώσεων που τους χαρακτήριζε και τέλος ότι έκαναν κάποιες “παρά φύση” συμμαχίες στις ψηφοφορίες.

Χάρις στο γεγονός ότι οι “αρπακολατζίδικες” απόψεις που εξέφραζαν απολάμβαναν μεγάλης δημοσιότητας από τα ΜΜΕ χωρίς όμως ίχνος κριτικής, μερικοί από αυτούς έλεγαν ή έγραφαν ότι ανακρίβεια ή μπαρούφα ήθελαν. Έτσι οι ψηφοφόροι τους δεν έβλεπαν ότι «ο βασιλιάς τους είναι γυμνός».

Χάρις στο γεγονός ότι ο Δημήτρης Κωστούρος, ως Δήμαρχος, τους αντιμετώπιζε με ευγένεια χωρίς να τους κολλάει στον τοίχο για την αυτοδιοικητική και δημοτική αγραμματοσύνη ή ένδεια που έδειχναν, πίστεψαν  και απέδωσαν στον εαυτό τους το ρόλο του ανεξέλεγκτου κριτή. Αν μάλιστα προσθέσει κάποιος και την σκανδαλώδη ανοχή των Προέδρων του Δημοτικού Συμβουλίου που τους παραχωρούσαν πενταπλάσιο χρόνο από ότι στους συμβούλους της συμπολίτευσης, τότε καταλαβαίνει κανείς γιατί έχουν αποκτήσει το σύνδρομο του «σας …..»

Όμως, κάτι άλλαξε από το Νοέμβριο και μετά:

Περισσότερος κόσμος έρχεται και γεμίζει την αίθουσα όπου συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο κάνοντάς τη να φαντάζει πολύ μικρή.

Εμφανίσθηκαν τα πρώτα κείμενα όπου κρίνονται οι αιρετοί της αντιπολίτευσης, δημιουργώντας αμηχανία και εκνευρισμό στις τάξεις τους.

Άρχισαν να τους απαντούν με καυστικότητα και στοιχεία, κάποιοι Σύμβουλοι και ο Δήμαρχος, καταρρίπτοντας τους διάφορους ισχυρισμούς και ξεγυμνώνοντας τους κατ’ επάγγελμα καταγγέλλοντες.

Αυτές οι μικρές αλλαγές, ενδεχομένως να κοστίσουν πολύ “στους αμελείς μαθητές και τους κοπανατζήδες”.  Ίσως λοιπόν να ήρθε η ώρα, κάποιοι Δημοτικοί Σύμβουλοι να πρέπει να αναθεωρήσουν την στάση τους. Να πάρουν πιο σοβαρά τον ρόλο τους και να ανταποκριθούν στις προσδοκίες των Πολιτών που τους εξέλεξαν.

Ο Λαϊκισμός, η “μαύρη αντίδραση”, η κομματική προπαγάνδα και η σύγκρουση για τα τριτεύοντα θέματα, αντί για στάση δημιουργικής αντιπαράθεσης στα σοβαρά θέματα, όπου προσέρχονται αδιάβαστοι, θα πρέπει να σταματήσουν. Η πόλη…  ο Δήμος… τους χρειάζονται όλους. Αν η αντιπολίτευση αναβαθμίσει την συνεισφορά της, είναι βέβαιο πως και η Δημοτική Αρχή θα βελτιώσει την προσφορά της.

Η πρόσφατη αντιδραστική στάση της αντιπολίτευσης στην ενωτική πρωτοβουλία Κωστούρου, για την από κοινού αντιμετώπιση των προβλημάτων του Ιδρύματος Μαρία Ράδου έδειξε πως κάποιοι παραμένουν παλιομοδίτες. Θα πρότεινα να  προβληματισθούν και ας αλλάξουν. Ας επιδείξουν δημιουργικότητα και συνεργασιμότητα για το καλό του Δήμου και των Δημοτών.

Αν πάλι δεν το μπορούν, ίσως θα έπρεπε να σκεφτούν πως πρέπει να αδειάσουν τις καρέκλες που κάθονται και να παραχωρήσουν χώρο στους νεώτερους.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν