Τιμήθηκε ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, για τη προσφορά του στις Ένοπλες Δυνάμεις

147

Την Δευτέρα 16 Δεκεμβρίου 2019, πραγματοποιήθηκε στη Λέσχη Αξιωματικών Ενόπλων Δυνάμεων , η ετήσια «Ιερατική Σύναξη» του συνόλου των Αξιωματικών του Κοινού Σώματος των Στρατιωτικών Ιερέων των Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς και η επετειακή εκδήλωση για τα 190 χρόνια της επίσημης παρουσίας των Στρατιωτικών Ιερέων στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Εμπνευστής της εκδήλωσης ήταν ο Διευθυντής του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ταξίαρχος Νικόλαος Γουρδούπης

Π. Νικόλαος Γουρδούπης

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης επιδόθηκαν πλακέτες σε τιμώμενα πρόσωπα, για την προσφορά τους, ως ιερωμένοι, στον Ελληνικό Στρατό. Την προσφώνηση των τιμώμενων έκανε ο εμπνευστής της εκδήλωσης και Διευθυντής του Σώματος Στρατιωτικών Ιερέων ΓΕΕΘΑ Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτ. Ταξίαρχος Νικόλαος Γουρδούπης.

Υφ.Αμύνης Αλκιβιάδης Στεφανής

Ο πρώτος που τιμήθηκε ήταν ο Μητροπολίτης Μονεμβασίας & Σπάρτης κ. Ευστάθιος, για την άριστη λειτουργική εξυπηρέτηση του στρατοπέδου «Συνταγματάρχη Κων/νου Δαβάκη» από αξιόλογους ιερείς της μητροπολιτικής περιφέρειας, καθώς και για την αυτοπρόσωπη παρουσία του σε όλες τις θρησκευτικές ακολουθίες και τις εορταστικές εκδηλώσεις. Τη βράβευση έκανε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Αλκιβιάδης Στεφανής.

Σεβασμιώτατος Ευστάθιος

Παίρνοντας τον λόγο ο Σεβασμιώτατος , «ευχαρίστησε κατά πρώτον τον Πανάγαθο Θεό που τον αξίωσε να γευτεί μία ακόμα απρόσμενη χαρά, ευχαρίστησε την ηγεσία του ΓΕΕΘΑ και ιδιαιτέρως τον π. Νικόλαο Γουρδούπη, για την τιμητική όσο και αιφνιδιαστική αυτή διάκριση, επισημαίνοντας ότι όλα τα χρόνια της ποιμαντικής του διακονίας δεν κάνει τίποτα περισσότερο απ’ όσα του υποδεικνύουν το καθήκον για την Πατρίδα και η αγάπη του για τα μόνιμα μέλη του Ελληνικού Στρατού και τα στρατευμένα νιάτα. Παράλληλα τόνισε ότι η τιμή αυτή αντανακλά στους ιερείς της Ιεράς Μητροπόλεως Μονεμβασίας & Σπάρτης, οι οποίοι με μεγάλη προθυμία και συνέπεια εξυπηρετούν τις ανάγκες του στρατοπέδου «Συνταγματάρχη Κωνσταντίνου Δαβάκη». Ολοκληρώνοντας απηύθυνε έκκληση προς την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία να μεριμνήσουν για την ενδυνάμωση του ιστορικού Κέντρου Εκπαιδεύσεως Εφοδιασμού Μεταφορών, που αποτελεί «κόσμημα» για τον Ελληνικό Στρατό».

Στο πλαίσιο της επετειακής εκδήλωσης, παρουσιάσθηκε το επετειακό σύγγραμμα του Στρατιωτικού Ιερέα του ΓΕΣ, Αρχιμανδρίτη – Συνταγματάρχη (ΣΙ) Μελέτιου Κουράκλη με τίτλο « Ο Θεσμός των Στρατιωτικών Ιερέων κατά την Καποδιστριακή και Οθωνική περίοδο με βάση ανέκδοτο αρχειακό υλικό», πραγματοποιήθηκαν σχετικές με το θέμα εισηγήσεις, ενώ τιμήθηκαν στρατιωτικοί, κληρικοί, λαϊκοί και απόστρατοι Στρατιωτικοί Ιερείς για την προσφορά τους στο Σώμα.