Στην Ελεύθερη Συρία του Άσαντ γιορτάζουν με ηρεμία τα Χριστούγεννα. Αυτοί που θαλασσοπνίγονται και στριμώχνονται σε «Μόριες» ποιοι είναι τελικά;

264

Ο Πρόεδρος της Συρίας Μπασάρ αλ Άσαντ , πρόσφατα έχει δηλώσει προς πάσα κατεύθυνση ότι η Συριά στο μεγαλύτερο μέρος της είναι ελεύθερη και ασφαλής πάλι και καλεί όλους τους πολίτες που έφυγαν από τη χώρα να επαναπατριστούν, ώστε να επανέλθει πλήρως η κανονικότητα.

Δαμασκός πριν τον πόλεμο

Μη ξεχνάμε ότι προ του Πολέμου, η Συρία ήταν ένα Κυρίαρχο και κοσμικό κράτος και η Δαμασκός ιδιαίτερα ένα διαμάντι στη Μέση Ανατολή. Το ίδιο και το Χαλέπι και σχεδόν όλες οι πόλεις αυτού του Κράτους.

 

Δαμασκός πριν και μετά το πόλεμο
Χαλέπι πριν και μετά τον πόλεμο

Ο πρόεδρος Άσαντ, ο οποίος να σημειωθεί ότι στο θρήσκευμα είναι Σιίτης Μουσουλμάνος, προστατεύει τα θρησκευτικά δικαιώματα και την ελεύθερη άσκηση των θρησκευτικών καθηκόντων όλων των Θρησκευόμενων πολιτών, φυσικά και των Χριστιανών.

Στη Δαμασκό όπως κάθε χρόνο ένα μεγάλο χριστουγεννιάτικο δέντρο στήθηκε στο κέντρο της πόλης με τους κατοίκους της πρωτεύουσας χριστιανοί και μη να συμμετέχουν στους εορτασμούς.

Σε όλα τα ελεύθερα εδάφη της η χώρα γιορτάζει τα Χριστούγεννα, ελπίζοντας την ίδια ώρα σε οριστική εκδίωξη όλων των ξένων ενόπλων και δυνάμεων υποστήριξης ή κατοχής.

 

Όλες οι θρησκευτικές ομάδες, μαζί και οι Σύροι Χριστιανοί είναι ελεύθεροι πάλι να γιορτάζουν Χριστούγεννα σε περιοχές που κατείχε άλλοτε το αιμοβόρο «Ισλαμικό Κράτος» το οποίο απαγόρευσε με την ποινή του θανάτου οποιαδήποτε άλλη θρησκευτική δραστηριότητα.

Τα ερωτήματα που τελικά  πλανώνται είναι:

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που θαλασσοπνίγονται και στοιβάζονται στις βάρκες στο Αιγαίο;

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που στοιβάζονται σε «Μόριες»;

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που ΔΕΝ θέλουν να γυρίσουν πίσω; (μήπως ανήκουν στους ηττημένους αιμοσταγής τζιχαντιστές και θα τιμωρηθούν για τα ειδεχθή εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας που έχουν διαπράξει);

Ποιοι είναι όλοι αυτοί που κουβαλούν «ασυνόδευτα» παιδάκια; (μήπως αληθεύει η εκδοχή ότι είναι οι σφαγείς των πραγματικών τους γονιών και τα χρησιμοποιούν ως διαβατήριο);

Γιατί τελικά δε χρησιμοποιείται τέστ DNA σε όσους φέρνουν μαζί παιδιά;

Ποιοι θα μας απαντήσουν σε όλα αυτά τελικά; Οι διάφορες ΜΚΟ που κερδίζουν ασύστολα χρήματα ή η Κυβέρνηση που μοιράζει αφειδώς τα επιδόματα;

Τελικά ποιοι και πόσοι είναι Σύριοι; Όλα αυτά τα εκατομμύρια που έχουν εποικήσει την Ευρώπη; Μαθηματικά-πρακτικά και με ελάχιστο μυαλό δε νομίζω να πιστεύετε κάτι τέτοιο!!!

Αναζητούνται απαντήσεις λοιπόν σε εύλογα ερωτήματα, γιατί δε πρέπει να μας περνούν και για……..

Χάρης Μιχαλακόπουλος

Χάρης.Βασιλείου.Μιχαλακόπουλος