Ο Πύργος με νέο στολισμό. Ο “παλιός” πανάκριβος και αχρησιμοποίητος έμεινε στις αποθήκες.

337

Όπως σε όλες της πόλεις χθες άναψε επίσημα και το δέντρο στη κεντρική πλατεία του Πύργου. Μια κίνηση που εθιμοτυπικά γίνεται και σηματοδοτεί την έναρξη των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων κάθε πόλης. Επίσης σηματοδοτεί  τη συμμετοχή του Δήμου σε αυτή τη Χριστιανική Γιορτή.

Στο Πύργο όμως συμβαίνει κάτι παράδοξο. Σε καιρό οικονομικής κρίσης και ενώ πέρυσι, η τέως Δημοτική αρχή, είχε προμηθευτεί στολισμό πολυτελείας από την ίδια εταιρία που <ντύνει> το Δήμο Βόλου (το αναφέρουμε γιατί στο στολισμό ο Βόλος θεωρείται ως πρότυπο), αυτός είναι στις αποθήκες. Είναι στις αποθήκες γιατί ο τρόπος που τον προμηθεύτηκε η τότε Δημοτική αρχή ήταν επιεικώς παράτυπος. Κάτι που αποκαλύφθηκε στην κοινωνία του Πύργου και στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου το 2018 από την Δημοτική παράταξη ¨ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ¨. Φυσικά δε γίνεται η χρήση του δημόσιου χρήματος, να είναι κάτω από την οποιαδήποτε  θέληση για στολισμό-εορτασμό κλπ.

Η νέα Δημοτική αρχή λοιπόν δεν τόλμησε να τον αγγίξει. Δε τόλμησε όμως και να ξεδιαλύνει τη κατάσταση, γιατί αυτό δε παύει να είναι «μαύρη τρύπα» του Δήμου. Ο εξοπλισμός ούτε επιστράφηκε, ούτε χρησιμοποιήθηκε, ούτε έχει κατασχεθεί ακόμα. Σε ποια φάση είναι η υπόθεση; Ελπίζουμε να το μάθει ο δημότης που του κόστισε αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και να μην υπάρχει σχέδιο να λησμονηθεί αυτό το καυτό θέμα. Όσοι έχουν ευθύνες να τους καταλογισθεί η ζημιά στις τσέπες τους και όχι πάλι να διαιρεθεί στα Δημοτικά τέλησε ΟΛΟΥΣ!!!

Καλά Χριστούγεννα λοιπόν και θα παρακολουθούμε το θέμα.

Χ.Β.Μ.