Ο Δήμος Ναυπλιέων φροντίζει για τα εκκλησιαστικά –πολιτιστικά του μνημεία

106

Ο Δήμος Ναυπλιέων πλήρωσε 35.000 € ολοκληρώνοντας έτσι τη διαδικασία επιχορήγησης του εκκλησιαστικού συμβουλίου του ιερού ναού του Αγίου Νικολάου, για την εκπόνηση των μελετών για την αναστήλωση – ανακαίνιση του Αγίου Νικολάου. Να θυμίσουμε ότι και στο θέμα της προστασίας του Μητροπολιτικού ναού του Αγίου Γεωργίου ο Δήμος επέδειξε το ανάλογο ενδιαφέρον, εκτελώντας ένα έργο προϋπολογισμού 41.000 € ενώ επιχορήγησε και το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Γεωργίου με 35.000€ για την ανακαίνιση του μνημείου του ιερού ναού του Αγίου Σπυρίδωνος.

Όπως αναγράφεται στην σύμβαση την οποία έχει συνάψει το εκκλησιαστικό συμβούλιο του Αγίου Νικολάου με τους μελετητές, οι μελέτες θα κατατεθούν για τις σχετικές εγκρίσεις τρεις μήνες μετά την υπογραφή της σύμβασης στο Υπουργείο Πολιτισμού.

Διαψεύδοντας όσους έχουν κάνει την παραπληροφόρηση, επάγγελμα και εκφράζοντας την βούληση των δημοτών, η Δημοτική αρχή στέκεται αρωγός στην προσπάθεια διατήρησης της πολιτιστικής και θρησκευτικής κληρονομιάς της πόλης.