Η Τελευταία έκλειψη του 2019

Γράφει η Θέκλα Μεταξά…. ερευνήτρια αστρολογίας

Ήρθαν κι έφυγαν τα Χριστούγεννα, έρχεται και ο Νέος Χρόνος, και μέσα στη γενική ευφορία και το εορταστικό κλίμα των ημερών, ξεχάσαμε πως πήραμε σαν εορταστικό δώρο την τελευταία έκλειψη του 2019. Ξημέρωμα της 26ης Δεκεμβρίου, στις 07.15, είχαμε νέα Σελήνη στον Αιγόκερο, και ταυτόχρονα μια δακτυλιώδη (annular) έκλειψη Ηλίου.

Η έκλειψη στο αποκορύφωμα της είχε διάρκεια 3΄και 40΄΄, και δεν ήταν ορατή από την Ελλάδα. Στις 26 Δεκεμβρίου, έκλεισε ένας κύκλος εκλείψεων που ξεκίνησε από την ηλιακή έκλειψη της 2ας Ιουλίου 2019, και άνοιξε ένας νέος κύκλος που θα κρατήσει περίπου 6 μήνες, και θα λήξει με την έκλειψη της 5ης Ιουνίου 2020. Όσα γεγονότα εμφανίζονται στις 26 Δεκεμβρίου, ξεκαθαρίζουν και αρχίζουν να υλοποιούνται με την επόμενη έκλειψη, τη σεληνιακή της 10ης Ιανουαρίου 2020. Μια σειρά από εκλείψεις με πρωταγωνιστή τον Αιγόκερο, και κατά συνέπεια τον κυβερνήτη του Κρόνο, ξεκίνησε από τον Ιούλιο του 2018 και θα ολοκληρωθεί το καλοκαίρι του 2020.

Το σημαντικότερο ίσως γεγονός κατά τη διάρκεια αυτών των εκλείψεων είναι η σύνοδος Κρόνου-Πλούτωνα που ολοκληρώνεται λίγο μετά την έκλειψη της 10ης Ιανουαρίου 2020, συγκεκριμένα στις 12 Ιανουαρίου. Οι σύνοδοι Κρόνου Πλούτωνα σηματοδοτούν επικίνδυνες καταστάσεις, φέρνουν εντάσεις και συγκρούσεις σε πολλούς τομείς. Τέτοιες σύνοδοι έγιναν τα προηγούμενα χρόνια μεταξύ των ετών 1914-1915, 1946-1947, και η πιο πρόσφατη μεταξύ 1981-1982.

Η έκλειψη έγινε στον 1ο οίκο του ωροσκοπίου, τον οίκο του λαού. Συνεπώς ο λαός θα είναι ο μεγάλος πρωταγωνιστής, και είτε θα βρεθεί προ τετελεσμένων γεγονότων, είτε θα κληθεί να πάρει δυναμική θέση για γεγονότα που «σιγομαγειρεύονταν» από καιρό. Υπάρχει μια πολυαστρία στο ζώδιο του Αιγόκερου, στον 1ο οίκο, ένα φαινόμενο που μας δείχνει την πολυπλοκότητα των γεγονότων, των συναισθημάτων και των αντιδράσεων. Η δυσαρέσκεια των τελευταίων ετών εντείνεται, και δηλητήριο ξεχύνεται από το λαό προς κάθε μορφής εξουσία. Δηλητήριο για θέματα που σχετίζονται με ακίνητα, με απαγορεύσεις, με φορολογία, με προσφυγικό, με θρησκευτικό φανατισμό, με θαλάσσια οικόπεδα, με πετρέλαιο, με λίγα λόγια, με όλα.

Αμφότεροι, λαός και εξουσία, είναι αποφασισμένοι να κλείσουν εκκρεμότητες, να κλείσουν ανοιχτές υποθέσεις, και να υλοποιήσουν τις αποφάσεις τους μέσα από ξαφνικές ενέργειες, απόλυτα δυσάρεστες και δυσαρμονικές. Η ανάγκη είναι μεγάλη, και για την εξουσία, η πίεση από τα «αφεντικά» αφόρητη. Οι διάφορες φοβίες αρχίζουν να παίρνουν τέλος. Τις διάφορες εκπλήξεις και τις ξαφνικές αποφάσεις τις δείχνει η τριγωνική όψη ανάμεσα στον Ουρανό και τους πλανήτες που συμμετέχουν, Ήλιο και Σελήνη. Ο Ουρανός από τον Ταύρο, ζώδιο που σχετίζεται με την ευμάρεια και την υλική ευημερία, δείχνει τις ξαφνικές αλλαγές που θα επιβληθούν σε θέματα σχετικά με τα οικονομικά, τις Τράπεζες, τα δάνεια, τις οφειλές, τις συντάξεις και πολλά άλλα.

Κάτω από αυτές τις συνθήκες, μια εξέγερση, είτε με την κλασσική της έννοια, είτε με την έννοια της ψυχικής αγανάκτησης, είναι αναμενόμενη.

Τα αστέρια που συμμετέχουν στο ουράνιο αυτό δράμα ανήκουν στον αστερισμό του Αιγόκερου, αλλά λόγω του φαινομένου της μετάπτωσης των ισημεριών, έχουν επιρροή από τον αστερισμό του Τοξότη, του Κενταύρου, του σιδερένιου πολεμιστή, με το προτεταμένο τόξο, έτοιμο να εκτοξεύσει τα βέλη του, έτσι όπως συνήθιζαν οι γενναίοι πολεμιστές της αρχαιότητας, οι πρόγονοι μας.

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
Akromolio.gr [X]

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν