Η Αγάπη των ημερών δεν αγγίζει αυτούς που δεν έχουν καρδιά

186
Χάρης Μιχαλακόπουλος

γράφει ο Χάρης Μιχαλακόπουλος

Οι ημέρες αυτές συνηθίζεται (και είναι) να είναι ημέρες αγάπης και αλληλεγγύης.

Δυστυχώς οι ημέρες αυτές κατά συνθήκη, βγάζουν στην επιφάνεια επίσης και τα πιο «βρώμικα» ψυχικά ένστικτα και αποθέματα μερικών ισχνών(ευτυχώς), πλην όμως πολύ φωνακλάδων, μειονοτήτων που ζουν ανάμεσα μας.

Έλληνες Μουσουλμάνοι Πομάκοι της Θράκης

Τη στιγμή που η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού πληθυσμού που ζει στη χώρα μας, μπαίνει στο Πνεύμα στων Χριστουγέννων, τη στιγμή που οι Έλληνες Μουσουλμάνοι Πομάκοι σέβονται και γιορτάζουν ΜΑΖΙ με τους Έλληνες αδελφούς τους τα Χριστούγεννα, τη στιγμή που δεκάδες άλλες θρησκευτικές μειονότητες σέβονται επίσης τον εορτασμό της ΕΠΙΣΗΜΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ θΡΗΣΚΕΙΑΣ, την ίδια στιγμή υπάρχουν και ζουν ανάμεσά μας κάποιοι «τύποι» (ο ελαφρύτερος των δεκάδων χαρακτηρισμών που μου ήρθε στο μυαλό) οι οποίοι θέλουν να προκαλέσουν το κοινό αίσθημα, να υβρίσουν ουσιαστικά όλους τους υπόλοιπους που γιορτάζουν ή σέβονται την εορτή και τελικά οι «τύποι» αυτοί θέλουν και καταφέρνουν να αυτό-ξεφτιλιστούν νομίζοντας ότι κάνουν κάποια δήθεν «ηρωική» ή «επαναστατική» πράξη.

Δύο χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι το πάρτι της Βλασφημίας και η καταστροφή των τροφίμων με χλωρίνη και οξύ, που προορίζονταν για ΜΙΚΡΑ ΠΑΙΔΙΑ στο «Χαμόγελο του Παιδιού» και το «Χριστοδούλειο Ορφανοτροφείο». Παραδείγματα αναγούλας και διαστροφής, αλλά και έντονου προβληματισμού.

Προβληματισμός σε θέματα όπως:

α) Γιατί όλοι αυτοί στρέφονται μόνο ενάντια στο Χριστιανισμό ή τη Πατρώα Θρησκεία (δηλαδή ότι έχει σχέση με Ελλάδα) και ΠΟΤΕ ενάντια σε άλλες θρησκείες ή δόγματα; (περίεργο δε νομίζετε;)

β) Γιατί όλοι αυτοί «εξιτάρονται» ιδιαίτερα αυτές τις ημέρες;

γ) Γιατί άραγε τα αντανακλαστικά της συντεταγμένης πολιτείας (Δικαιοσύνη, Δήμοι, Περιφέρειες, αιρετοί, αστυνομία κλπ), είναι αργά έως ανύπαρκτα; (ενώ σε αντίθετες περιπτώσεις τρέχουν με ταχύτητα φωτός;)

δ) Γιατί άραγε τα αντανακλαστικά της ηγεσίας του Κλήρου είναι επίσης αργά ή ανύπαρκτα ή παντελώς «άχρωμα»; (σε αυτά και άλλα μεγάλα ή μικρά ζητήματα, κραυγαλέα ή μη)

ε) Τελικά τι πέτυχαν με αυτές τις πράξεις; Τον «τσάκισαν» τον καπιταλισμό δε νομίζετε; (πφφφ…)

Το ζήτημα αυτό πέρα της ηλιθιότητας των πράξεων που το διακρίνει, έχει πολλές πτυχές. Όμως επειδή είμαι σίγουρος ότι η συντριπτική πλειοψηφία που διαβάζουν αυτό το άρθρο είναι μέσα στο πνεύμα της Αγάπης και της χαλαρότητας των ημερών σταματώ εδώ με μια ευχή…

Βενεζουέλα 2019

«Του χρόνου όλοι αυτοί που ενοχλούνται από τα ήθη και έθιμα της Πατρίδας μας και από τα ιδεώδη του Ελληνισμού, να απουσιάζουν εθελοντικά από αυτή τη γη. Να πάνε να ζήσουν στους κομμουνιστικούς  ¨Παράδεισους¨ που έχουν ως πρότυπο στη Βενεζουέλα, τη Βόρεια Κορέα κλπ. αναπτύσσοντας εκεί τις θεωρίες τους (εάν επιστρέψουν ποτέ μετά από αυτό να μας πουν πως πέρασαν). Να μας αφήσουν ήσυχους εμάς τους ¨νοικοκυραίους¨  να  γιορτάζουμε ότι θέλουμε ή να νιώθουμε όπως θέλουμε. Άλλωστε και με τους νόμους της Φυσικής εάν κάποια στιγμή αποφασίσουν να φυσήξουν μαζί 10.000.000 ¨νοικοκυραίοι¨ αυτούς (τους ελάχιστους)  θα τους πάρει ο άνεμος….»

Τελικά σε μερικούς το όργανο της καρδιάς είναι απλά ένα κομμάτι κρέας…

Καλές γιορτές…..Χ.Β.Μ.