Βασίλης Νανόπουλος:  Κερδίσαμε το στοίχημα της καθαριότητας

186
Βασίλης Νανόπουλος Δήμαρχος Κορινθίων

Μιλώντας στους εκπροσώπους των ΜΜΕ, στα πλαίσια της συνέντευξης τύπου για τον απολογισμό των πρώτων 100 ημερών της θητείας του, που παραχώρησε χθες 17 Δεκεμβρίου, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασίλης Νανόπουλος, μεταξύ άλλων αναφέρθηκε και στα άλματα προόδου και τις ουσιαστικές τομές που έκανε η νέα Δημοτική αρχή στο τομέα της καθαριότητας. Αναφέρθηκε με λεπτομέρειες και συγκεκριμενοποίησε το πώς κέρδισε αυτό το στοίχημα.

Μεταξύ άλλων είπε:

«Το στοίχημα της καθαριότητας, της καθημερινότητας και της τάξης κερδήθηκε τους τρεις αυτούς μήνες. Η οργάνωση, το σχέδιο, ο συντονισμός και η συνεργασία των τμημάτων έφεραν αποτέλεσμα χωρίς ν αλλάξει ο αριθμός του προσωπικού αλλά και τα μέσα, βέβαια υπήρξε ενίσχυσή τους με την συντήρηση και αποκατάσταση εκείνων που για χρόνια βρίσκονταν στις αποθήκες του δήμου.

Η πόλη καθάρισε! Οι κάδοι άδειασαν και μετά από 15 χρόνια πλύθηκαν! Τα δέντρα κλαδευτήκαν, το γκαζόν έτυχε φροντίδας, αποψιλώθηκαν κοιμητήρια και παιδικές χαρές, η εικόνα του Δήμου άλλαξε και ευχαριστώ όλους όσους εργάστηκαν γι αυτό! Το σχέδιο μας είναι αποτελεσματικό και στόχος μας είναι αυτή η προσπάθεια να συνεχιστεί, το αποτέλεσμα της να μεγαλώνει. Προχωρούμε σύντομα στην ανταποδοτική ανακύκλωση και την κομποστοποίηση ενώ σε ένα μήνα θα υλοποιηθεί και η ανακύκλωση ενδυμάτων και υποδημάτων».

Παράλληλα:

Στην χωματερή του δήμου εκεί όπου ο καθείς ανεξέλεγκτα έφτανε και εναπόθετε απορρίμματα υπάρχει έλεγχος σε 24ωρη βάση και απομακρύνθηκαν τα σκουπίδια.

Τοποθετήθηκαν κάδοι για ογκώδη αντικείμενα με συνεργασία ιδιώτη (σ.σ. μια πολύ σημαντική κίνηση που είχε προβληθεί από το https://akromolio.gr/   εδω)

Η εμπλοκή στο σχέδιο πόλης Ζ7 που αφορά και  το εργοστάσιο απορριμμάτων, αντιμετωπίζεται

Η ανταποδοτική ανακύκλωση και το «πράσινο σημείο» προχωρούν, σε 1 μήνα θα ξεκινήσει και η ανακύκλωση ενδυμάτων / υποδημάτων. «Στόχος ο Δήμος να είναι πρότυπο ανακύκλωσης» η δήλωση του Δημάρχου.(Δείτε εδώ τι έγραψε το https://akromolio.gr/: εδω/)

Εκτελείται η σύμβαση για τα εγκαταλελειμμένα οχήματα και ήδη έχει απομακρυνθεί μεγάλος αριθμός.