Φέτος μη ζητήσεις αγάπη, γίνε αγάπη!

144

Γράφει ο Γιώργος Μαραγκός

Κάπου διάβασα «Φέτος μη ζητήσεις αγάπη, γίνε αγάπη!» και σκέφτηκα πόσο όμορφο. Στ’ αλήθεια όμως πόσο δύσκολο είναι να γίνεις αγάπη. Πόση προσπάθεια χρειάζεται για να γίνεις αγάπη. Για να δώσεις από εσένα ένα τοσοδούλικο κομματάκι σου και να φωτίσεις, να ζεστάνεις και να καλυτερέψεις τη ζωή του άλλου.

Γιώργος Μαραγκός

Πόσο εύκολα τη ζητάμε. Και πόσο δυσανασχετούμε όταν δεν την βρίσκουμε. Δε σκεφτήκαμε ποτέ όμως πως για να πάρεις αγάπη, πρέπει να γίνεις αγάπη. Μόνο έτσι θα την κατανοήσεις, θα δεις με τα μάτια της καρδιάς σου την ουσία της και θα μπορέσεις να τη δεχτείς!

Φέτος γίνε αγάπη! Να γίνεις αγάπη και ένα κομματάκι της να το χαρίσεις απλόχερα σε εσένα! Να γίνεις αγάπη. Να καταφέρεις να κάνεις κάποιον να χαμογελάσει, αφού πρώτα έχεις κάνει εσένα να χαμογελάς. Να καταφέρεις να κάνεις κάποιον να κοιτάξει πιο αισιόδοξα τη ζωή αφού πρώτα την έχεις δει εσύ με τα μάτια της αισιοδοξίας. Να παρηγορήσεις και να συγχωρήσεις κάποιον αφού πρώτα βρεις τη δύναμη να φερθείς με αυτό τον τρόπο στον εαυτό σου.

Να αγαπήσεις και να δώσεις αγάπη, αφού πρώτα δεχτείς εσένα και σε αγκαλιάσεις σφιχτά. Αφού πρώτα σε αγαπήσεις! Ίσως τελικά το να ζητάς την αγάπη πηγάζει πως πρέπει πρώτα εσύ να την έχεις πλάσει, να την έχεις φτιάξει εσύ πρώτα για εσένα!

Και όλο αυτό είναι αλληλένδετο. Όταν θα γίνεις αγάπη, όταν δηλαδή αγαπήσεις εσένα και προσφέρεις την αγάπη σου σε κάποιον, τότε πραγματοποιείς την ευχή κάποιου όταν ζήτησε αγάπη. Και εσύ θα τη λάβεις πίσω γιατί και εκείνος έγινε αγάπη, αγαπώντας το μέσα του, άρα μπορεί να στη χαρίσει. Μη στεναχωρηθείς αν κάποιος δεν την εκτιμήσει, δεν έχει γίνει αγάπη, δεν αγαπά ακόμα τον εαυτό του γι’ αυτό δεν μπορεί να την αναγνωρίσει και να την ανταποδώσει.

Για να πάρεις αγάπη, πρέπει να γίνεις αγάπη. Γι’ αυτό γίνε αγάπη φέτος, χάρισε αυτό το δώρο σε εσένα και στους γύρω σου!