Τα παιδιά στο Δήμο Κορινθίων μπορούν να παίζουν με ασφάλεια στις νέες -πιστοποιημένες Παιδικές Χαρές

86

Η πρώτη πιστοποιημένη και για ΑΜΕΑ παιδική χαρά του Δήμου Κορινθίων παραδόθηκε σε χρήση, σήμερα Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2019, από τον Δήμαρχο Κορινθίων κ. Βασίλη Νανόπουλο.

Η παιδική χαρά η οποία βρίσκεται πλησίον του Ειδικού Σχολείου Κορίνθου (επί της Γεωργίου Παπανδρέου), είναι νέα κατασκευή  με υψηλές προδιαγραφές ασφαλείας κατασκευασμένη με σύγχρονα υλικά και φέρει την πιστοποίηση της  TUV HELLAS.

 

Βασίλης Νανόπουλος

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος στην διάρκεια της παράδοσης της παρουσία παιδιών, κατοίκων, του συλλόγου ΑΜΕΑ, εκπαιδευτικών από το Ειδικό Σχολείο και εκπροσώπους του Συλλόγου γονέων και κηδεμόνων, «έχει ήδη παραδοθεί μια ακόμα παιδική χαρά στο Σπαθοβούνι και ακολουθούν ακόμα 12 το επόμενο διάστημα.

Σε δεύτερη φάση, την επόμενη χρονιά, ο Δήμος θα προχωρήσει στην ανακατασκευή των υπολοίπων παιδικών χαρών ενώ όσες έχουν χαρακτηριστεί ως επικίνδυνες για τα παιδιά θα πάψουν να λειτουργούν.

Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι ένα δίκτυο με πιστοποιημένες και ασφαλείς παιδικές χαρές σε όλο το εύρος του δήμου»!

Σχετικό βίντεο: https://www.youtube.com/watch?v=ALuZnWIe4XY&fbclid=IwAR2yLrI2Ie2luOUPyx2ex4xjcKz4tkRTxAWdI66Lf7JX71cmMevoEhqpZjc