«Πόλεμος»  για το Τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Τρίπολης

116
Men in boxing gloves on black background

Αναβλήθηκε λόγω έλλειψης απαρτίας η προγραμματισμένη για σήμερα 9 Δεκεμβρίου 2019, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Τριπόλεως, επειδή δεν προσήλθαν 3 παρατάξεις της μειοψηφίας.

Οι συγκεκριμένες παρατάξεις διαφώνησαν με τον τρόπο που ήρθε το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου προς συζήτηση και ψήφιση.

Την απόφαση να μην προσέλθουν στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, την ανακοίνωσαν με γραπτή ανακοίνωσή τους- λίγο πριν την έναρξη της συνεδρίασης.

Αυτές είναι οι δημοτικές παρατάξεις του Γιάννη Σμυρνιώτη, του Δημήτρη Παυλή και του Νίκου Τσιαμούλου.

Η ΚΟΙΝΗ ΔΗΛΩΣΗ

Τρίπολη 09.12.2019

ΠΡΟΣ:  Την κα Πρόεδρο του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Τρίπολης

Αξιότιμη κα Πρόεδρε,

Σμυρνιώτης Ιωάννης

Σας γνωρίζουμε ότι αναγκαζόμαστε να μην προσέλθουμε στο σημερινό Δημοτικό Συμβούλιο που μεταξύ των προς συζήτηση θεμάτων περιλαμβάνεται και η Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 για τους παρακάτω λόγους:

  1. Παρά το γεγονός ότι υπήρξε δημόσια δέσμευση από την παράταξη του κ. Δημάρχου για συζήτηση μεταξύ των παρατάξεων πριν την κατάθεση του σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος αυτό δεν έγινε.
  2. Αναγκαστήκαμε να ζητήσουμε με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας  στοιχεία από την Τεχνική Υπηρεσία για να συντάξουμε εναλλακτική πρόταση Τεχνικού Προγράμματος  σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 1 του Ν.4623/2019.
  3. Με έκπληξη λάβαμε στις 04.12.2019 πρόσκληση για το σημερινό συμβούλιο που συμπεριλαμβάνει ως θέμα και την Έγκριση του Τεχνικού Προγράμματος του 2020 που αποφάσισε ομόφωνα η Εκτελεστική Επιτροπή στις 27.11.2019(!).
  4. Η Δημοτική Επιτροπή Διαβούλευσης συνεδρίασε στις 06.12.2019 – μετά την  κατάρτιση και έγκριση από την Εκτελεστική Επιτροπή και την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο   του Σχεδίου Τεχνικού Προγράμματος – με διαδικασία που πέραν του ότι έρχεται σε αντίθεση με τις διατάξεις του άρθρου 76 του Ν.3852/2010 που προβλέπουν τη συγκρότηση και τις αρμοδιότητές της αποδεικνύει ότι αντιμετωπίζεται από τη Δημοτική Αρχή ως διακοσμητικό όργανο.
  5. Τα στοιχεία που ζητήσαμε από την Τεχνική Υπηρεσία με το υπ’ αριθ. 36344/22.11.2019 έγγραφό μας μας εδόθησαν στις 06.12.2019, μετά την αποστολή της πρόσκλησης για το σημερινό συμβούλιο, γεγονός που αποτελεί εμπαιγμό για το θεσμό του Δημοτικού Συμβουλίου.
Δημήτρης Παυλής

Κατόπιν των ανωτέρω καθώς επίσης και για το γεγονός ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να συναινέσουμε σε διαδικασία υπερψήφισης ενός Τεχνικού Προγράμματος που συντάχθηκε κατά τρόπο πρόχειρο και χωρίς τον απαιτούμενο διάλογο με τους θεσμικούς φορείς όπως οι Πρόεδροι και τα Συμβούλια των Κοινοτήτων του Δήμου μας, σας καλούμε να μη ξαναφέρετε το θέμα σε Δημοτικό Συμβούλιο πριν σας καταθέσουμε εναλλακτική πρόταση.

Τσιαμούλος Νικόλαος

Αυτή την εναλλακτική πρόταση – παρά το γεγονός ότι δεν εφαρμόστηκαν με ευθύνη της Δημοτικής Αρχής οι προβλεπόμενες στο άρθρο 208 του Ν. 3463/2006 χρονικές δεσμεύσεις για την σύνταξη και ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος 2020 – δεσμευόμαστε να την έχετε σε σύντομο χρονικό διάστημα ώστε απρόσκοπτα να προχωρήσουμε και στη σύνταξη και ψήφιση του Προϋπολογισμού του 2020.

Για τις Δημοτικές Παρατάξεις

ΝΕΑ ΤΡΙΠΟΛΗ  –  Σμυρνιώτης Ιωάννης

ΤΡΙΠΟΛΗ-ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ ΤΟΥ ΜΟΡΙΑ  – Παυλής Δημήτριος

ΤΡΙΠΟΛΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ  – Τσιαμούλος Νικόλαος

 

Η απάντηση του Δήμαρχου Τρίπολης κ. Κώστα Τζίουμη αμέσως μετά την αναβολή της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου είναι η εξής:

Ο Δήμαρχος Κώστας Τζιούμης

“Οι μάσκες έπεσαν. Η ενωμένη παράταξη Σμυρνιώτη, Παυλή και Τσιαμούλου αποφάσισε να μποϊκοτάρει το έργο της δημοτικής αρχής.

Η υπηρεσία απάντησε πολύ γρήγορα στο αίτημα των παρατάξεων για στοιχεία του Τεχνικού Προγράμματος. 

Η απουσία των τριών παρατάξεων επισύρει πειθαρχικά ζητήματα τα οποία θα αναζητηθούν.

Όσο πιο γρήγορα καταλάβουν ότι ο λαός της Τρίπολης έδωσε σε εμάς την εντολή να διοικήσουμε, τόσο καλύτερο για τους ίδιους και την υγεία τους.

Μπορεί να μας πει ο κ. Σμυρνιώτης και ο κ. Παυλής, όσο ήταν Δήμαρχοι, είχαν ζητήσει συναίνεση για την ψήφιση του Τεχνικού Προγράμματος.

Το θέμα θα επανέλθει άμεσα στο δημοτικό συμβούλιο.

Οι παρατάξεις αυτές που πριν τις εκλογές έβριζαν η μία την άλλη, τώρα θέλουν να κατεβάσουν κοινή πρόταση για το Τεχνικό Πρόγραμμα.

Στο πρώτο τρίμηνο μιας νέας δημοτικής αρχής, είναι ύβρις να μην εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Πρέπει να καταλάβουν ότι έχασαν τις εκλογές. Οι πολίτες θα το δουν και θα κρίνει.

Ο Δήμος θα εφαρμόσει αυτό που θέλει η δημοτική αρχή. Αλλά το να κωλυσιεργούν το δημοτικό συμβούλιο με δικαιολογίες που δεν στέκουν.

Εμείς παίρνουμε γραμμή μόνο από τους πολίτες. Αυτοί δεν θα γίνει διοίκηση ποτέ, οι πολίτες τους τοποθέτησαν στην μειοψηφία.

Οι τρεις αυτές παρατάξεις ενώθηκαν και προεκλογικά και οι πολίτες επέλεξαν.”