Ο Νίκος Γόντικας «τσουβαλιάζει» και κατηγορεί τις Περιφερειακές Παρατάξεις Νίκα, Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα

32

Οι δηλώσεις του Νίκου Γόντικα, επικεφαλής της Περιφερειακής Παράταξης «Λαϊκή Συσπείρωση», με τις οποίες «τσουβαλιάζει» τις Περιφερειακές Παρατάξεις Νίκα, Τατούλη, Δέδε και Μπουντρούκα κατηγορώντας της για προσυνενοημένο παιχνίδι με θύματα τα λαϊκά συμφέροντα, είναι βαρειές.

Τα στοιχεία τα οποία παραθέτει δημιουργούν την εντύπωση πως οι καταγγελίες του έχουν πραγματική βάση. Είναι λοιπόν αναγκαία η δημόσια απάντηση των θιγομένων παρατάξεων προκειμένου να μην εμπεδωθεί η αντίληψη συμπαιγνίας που επιχειρείται να περάσει.

Η ανακοίνωση Γόντικα με τίτλο «Και πριν αλέκτωρ λαλήσει τρις»

«Συμπληρώθηκαν τρεις μήνες διοίκησης της νέας Περιφερειακής Αρχής που πρόσκειται στη ΝΔ και είναι ενδεικτικά κάποια, που για πολλούς φαίνονται περίεργα.

Εκφυλιστικά φαινόμενα και τζαρτζαρίσματα στο Περιφερειακό Συμβούλιο, ομόφωνες όμως οι αποφάσεις στην Οικονομική Επιτροπή. Αλλάζουν μόνο τη δικηγορική εταιρεία που αναλαμβάνει τις σοβαρές υποθέσεις, μοιράζουν όμως τις υποθέσεις σε δικηγόρους των μεν και των δε, προεξοφλούν πιθανολογώντας και το τι θα γίνει στην εκδίκαση των υποθέσεων.

Όλα αυτά τα είχε προβλέψει η κ­­­α Νικολάκου σε συνεδρίαση της Οικονομικής Επιτροπής λίγο πριν παραδώσουν τη διαχείριση, λέγοντας ότι «θα είναι ομόφωνες οι αποφάσεις στη νέα Οικονομική Επιτροπή» «θα συνεννοούμαστε με τα μάτια».

«Δίνουν» τον έναν μετά τον άλλον στενούς συνεργάτες τους, οι προηγούμενοι στην Περιφερειακή Αρχή και σαν έτοιμοι από καιρό οι νέοι, αρπάζουν την ευκαιρία να κάνουν αλλαγές, να την πληρώνει, αν όχι ο τελευταίος, κάποιος μεσαίος τροχός της άμαξας. Να μένει στο απυρόβλητο η ακολουθούμενη πολιτική, και οι πολιτικές, και όχι μόνο, ευθύνες της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας. Τοποθετούν μάλιστα και Διευθυντή Οικονομικων της Περιφέρειας τον πρώην Διευθυντή του Γραφείου του κ Τατούλη.

Φέρνει ο κ Νίκας στο Περιφερειακό Συμβούλιο τις απαλλοτριώσεις σε Παλαιόχουνη Αρκαδίας και Σκάλα Λακωνίας που τόσα χρόνια πάλευε ο κ Τατούλης, για να γίνουν τα σκουπιδοεργοστάσια, επιλογή όλων των κυβερνήσεων – στην αρχή του ΠΑΣΟΚ μετά της ΝΔ, στη συνέχεια του ΣΥΡΙΖΑ  και τώρα πάλι της ΝΔ – και καταψηφίζονται από τον κ Τατούλη τον Δέδε και τον Μπουντρούκα!!! Απέχουν από την ψηφοφορία στην Οικονομική Επιτροπή για να παρθεί ομόφωνη απόφαση για τις απαλλοτριώσεις.

ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ «ακροβατούν» στηρίζοντας τις πιο πολλές φορές τη νέα Περιφερειακή Αρχή της ΝΔ, κινδυνεύοντας να τους υπερφαλαγγίσει σε αντιπολίτευση για λογαριασμό του ΣΥΡΙΖΑ ο κ Τατούλης ή στήνουν ένα ψευτοαντιΝίκα μέτωπο με θιασάρχη τον κ Πετράκο της ΛΑΕ του Λαφαζάνη.

Όλα μεθοδευμένα για «να γλυτώσουν οι παλαιοί και να στεριώσουν οι νέοι».

Η ταύτισή τους και οι ψευτοαντιπαραθέσεις τους δεν είναι τυχαία. Είναι στελέχη της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ,  έχουν την ίδια στρατηγική, υπηρετούν την ίδια πολιτική, ενίσχυσης του ρόλου των Περιφερειών, ως μέσο άσκησης της αντιλαϊκής πολιτικής σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Εμείς θα συνεχίσουμε να είμαστε η οργανωμένη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το Περιφερειακό Συμβούλιο, απέναντι στις φιλομονοπωλιακές αντιλαϊκές πολιτικές.

Καλούμε τους εργαζόμενους τα πλατειά λαϊκά στρώματα να βγάλουν τα συμπεράσματά τους, να συμπορευτούν μαζί μας με το ΚΚΕ σε όλα τα επίπεδα».

Αν θέλετε να παρακολουθήσετε ζωντανές τις καταγγελίες του Νίκου Γόντικα κοιτάξτε στον σύνδεσμο:

https://youtu.be/-lFW7A7xqgk