Ο Κωστούρος τους το έταξε και κρατάει το λόγο του. Ας διαλέξουν τι είναι «αδιάβαστοι …αδαείς …ή συνειδητοί παραπληροφορητές»

170
Χερσαία ζώνη λιμένος Ναυπλίου. Με επισήμανση ο χώρος οργανωμένης στάθμευσης

Η τακτική της σπέκουλας που εφαρμόζουν, αξιοποιώντας την άγνοια των Δημοτών, βρίσκει τις πρώτες αντιστάσεις. Ο Δήμαρχος Ναυπλιέων, Δημήτρης Κωστούρος, απάντησε δημοσίως και με στοιχεία στην γνωστή ομάδα που συνηθίζει να παραποιεί ή να διογκώνει την φύση και τα αίτια των δομικών προβλημάτων της πόλης του Ναυπλίου. Προβλημάτων που οφείλονται στις πολιτικές κυβερνήσεις των κομμάτων που, αυτοί οι επικριτές, υποστήριζαν και που ουδέποτε τις πίεσαν ή τις κατέκριναν σε μια προσπάθεια υποβοήθησης των δημοτικών αρχών της τελευταίας 20ετίας. Με αφορμή το θέμα της καθυστέρησης εφαρμογής κάποιου συστήματος ελεγχόμενης στάθμευσης στο χώρο του λιμένος Ναυπλίου και την συντονισμένη αρνητική δημοσιότητα κατά της Δημοτικής αρχής που επιχειρήθηκε, ο Δημήτρης Κωστούρος δήλωσε τα εξής:

Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

«Τα μέλη των διοικητικών συμβουλίων των νομικών προσώπων πρέπει να καταλάβουν ότι είναι πλέον πολίτες σε θεσμικές θέσεις και οφείλουν όταν εκφράζονται δημόσια να είναι και ενημερωμένοι αλλά και αξιόπιστοι.

Η διατύπωση προτάσεων μοιάζει σχεδόν «υποχρεωτική» για κάποιον που έχει αποδεχθεί την ενεργή ανάμιξή του με τα κοινά αρκεί οι προτάσεις να έχουν μια στοιχειώδη φρεσκάδα ή ζωντάνια και μια δόση καινοτομίας ίσως. Αν δεν έχουν, τότε καλό θα ήταν να μην προσπαθούν να παραπλανήσουν οικειοποιούμενοι ήδη εκφρασμένες και στο παρελθόν απόψεις.

Σκεπτόμενος πάντα καλοπροαίρετα δεν θεωρώ ότι κάποιος μπορεί σκόπιμα να αναφέρει κάτι ανακριβές μόνο και μόνο για να δημιουργήσει δυσαρέσκεια να ισοπεδώσει να μηδενίσει και να αντιπολιτευτεί.

Θεωρώ ότι απλά δεν είναι ενημερωμένος η μεγάλωσε (ηλικιακά) και ξεχνάει. Δεν μπορεί να το χωρέσει το δικό μου το μυαλό ότι κάποιος εκφραζόμενος δημόσια μπορεί να αποκρύπτει πράγματα από πρόθεση.

ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΛΙΜΑΝΙΟΥ

Σε ότι αφορά το θέμα πάρκινγκ του λιμανιού θα επανέλθω και θα ενημερώσω θυμίζοντας:

Στο Υπουργείο Ναυτιλίας υπάρχει κατατεθειμένο εδώ και δύο χρόνια το master plan την χερσαία ζώνη στο λιμάνι του Ναυπλίου περιμένοντας την έγκριση του. Ένα μεγάλο κομμάτι του λιμανιού ακριβώς μπροστά στον κόμβο της Πειραιώς ο οποίος θα κατασκευαστεί σύντομα είναι χαρακτηρισμένος ως χώρος πάρκινγκ. Αν δεν εγκριθεί το master plan δεν μπορούμε να προχωρήσουμε σε προκήρυξη μελέτης ώστε ο χώρος αυτός να γίνει χώρος ελεγχόμενης στάθμευσης.

Υπάρχει προγραμματισμός και βούληση γι αυτό. Εξαρτάται από την τελική έγκριση του υπουργείου.

Επίσης επειδή μεγάλο τμήμα της χερσαίας ζώνης του λιμένα Ναυπλίου ευρίσκεται εντός ορίων της θεσμοθετημένης περιοχής ΝΑΤURA με κωδικό ΘΚ2510003 χρειάζεται συνυποβολή μελέτης ειδικής οικολογικής αξιολόγησης κατά τα αναφερόμενα στο άρθρο 10 του Ν.4014/11, εφόσον ο λιμένας Ναυπλίου ευρίσκεται εκτός εγκεκριμένου σχεδίου πόλης ή ορίου οικισμού νομίμως προϋφιστάμενου του 1923.Εκρεμότητα της οποίας η διαδικασία είναι σε εξέλιξη.

Ας μην προσπαθούμε αγωνιωδώς λοιπόν να αποδείξουμε ότι έχουμε πρόταση για κάτι ή ότι υπάρχει μία καινοτόμα σκέψη. Αυτά όλα έχουν προγραμματιστεί κάτι πραγματικά καινούργιο κάτι πιο προοδευτικό έχουμε;

Εν κατακλείδι:

– «Για το πάρκινγκ του λιμανιού να τα πούμε;»

– «Όχι νεαρέ μου, μας τα ‘ παν άλλοι»

– Χρόνια Πολλά!