Ο Κωστούρος ξεγύμνωσε τους λαϊκιστές

123
Δημήτρης Κωστούρος. Δήμαρχος Ναυπλιέων

Με ένα κείμενο, κατάθεση ψυχής, στο προσωπικό του Facebook, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος καταγράφει την πραγματικότητα για το Ίδρυμα Μαρία Ράδου, που τους τελευταίους μήνες επιχειρήθηκε να αναδειχτεί σε αιχμή της αντιπολιτευτικής τακτικής του Παναγιώτη Αναγνωσταρά και του Κώστα Καράπαυλου.

Ο ευπρεπής πολιτικός δημόσιος λόγος που, εν γένει, τον χαρακτηρίζει, λειτούργησε για μια ακόμη φορά ως φραγμός στην χρήση χαρακτηρισμών και στην αποκάλυψη στοιχείων που θα λάβωναν την δημόσια εικόνα όλων εκείνων που χρησιμοποιούν τους γέροντες για να παρουσιαστούν “ως καλύτεροι από τους καλούς”.

Λέει αλήθειες για το Γηροκομείο και βάζει τα πράγματα στη θέση τους, ο Δημήτρης Κωστούρος.

Τους εγκαλεί, και σωστά, γιατί επέδειξαν υποκρισία και «έκοψαν λάσπη” μόλις τους πρότεινε θέσεις ευθύνης για να εφαρμόσουν τα όσα αίολα επικαλούνται γκριζάροντας την εικόνα του Ιδρύματος και αντιπάλων αιρετών.

Τους επαναλαμβάνει, δίνοντάς τους μια ευκαιρία ακόμη, την πρόταση –πρόκληση επίδειξης ευθύνης και αξιοσύνης.

Τους δηλώνει, καθηλωτικά, πως «αν και πάλι αρνηθούν τον χώρο του αγώνα και των πράξεων, θα πάρει ο ίδιος τις πρωτοβουλίες που είναι αναγκαίες, αποκαλύπτοντας έτσι πως ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης είναι λογάς, λαϊκιστής και «τσάμπα μάγκας».

Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

 

Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΩΣΤΟΥΡΟΥ ΣΤΟ FACEBOOK

«Στη ζωή και στην πορεία ενός αιρετού υπάρχουν και θα υπάρχουν πάντα δύσκολες ή πολύ δύσκολες καταστάσεις να αντιμετωπίσει.
Γι’ αυτό άλλωστε δηλώνει και ξαναδηλώνει με πάθος ότι θέτει τον εαυτό του στη διάθεση του κόσμου για να αναλάβει αυτές τις καταστάσεις.
Ακόμη περισσότερο όταν βρίσκεται στην αντιπολίτευση και η κριτική του πάντα έχει μέσα το στοιχείο της επιθυμίας της προσωπικής εμπλοκής. Φωνάζει καθημερινά από τα έδρανα ότι αυτός μπορεί να δώσει λύσεις, ότι αυτός μπορεί να αναλάβει δύσκολες καταστάσεις.
Υπάρχουν δύο πιθανότητες: η μία να το εννοεί και να είναι έτοιμος να αναλάβει δράση και να κάνει τα λεγόμενα του πράξη και η άλλη απλώς να λαϊκίζει και να φωνασκεί για να δημιουργήσει εντυπώσεις… ο γνωστός σε όλους «τζάμπα μάγκας».
Νομίζαμε ότι κάποιοι οι οποίοι προσπαθούσαν να συλλαβίσουν μια «περίπου» άποψη είχαν ίχνη πολιτικής τιμιότητας και διάθεση προσφοράς.
Λαθέψαμε!

Εντύπωση ήθελαν να προκαλέσουν μόνο.
Το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου που κληρονομήσαμε με πάνω από 700.000€ χρέη το 2012 από την προηγούμενη διοίκηση (μην υποτιμάτε τους Ναυπλιείς, δεν είναι χρυσόψαρα, θυμούνται καλά ποιός ήταν πριν δήμαρχος) μέσα στην οικονομική κρίση αποτέλεσε ένα σημείο διαρκούς αγώνα για εμάς, πληρώνοντας πάνω από μισό εκατομμύριο για να αποπληρωθούν χρέη αυτών που τα δημιούργησαν.
Να σέβεστε λοιπόν αυτούς που σας έδωσαν πίσω την ασφαλιστική σας ενημερότητα και σας γλύτωσαν από τα δικαστήρια.

Σε ό,τι αφορά τους «όλα τα σφάζω όλα τα λύνω» του facebook είμαστε σίγουροι ότι γνώριζαν πολύ καλά τις πηγές χρηματοδότησης του γηροκομείου.

** Οι μηνιαίες πληρωμές των ωφελούμενων.
\** Δωρεές τρίτων.
** Έσοδα από την ακίνητη περιουσία του ιδρύματος.

Ποτέ δεν το ανέφεραν στις μακροσκελείς ανακοινώσεις τους. Η οικονομική κατάσταση ήταν γνωστή σε όλους και τα στοιχεία στη διάθεσή τους.
Μόλις περάσαμε στην πράξη άρχισαν να απαιτούν εγγυήσεις. Τρομοκρατήθηκαν από την ευθύνη.
Δεν είναι το δυνατό τους σημείο βλέπετε.
Οι ανακοινώσεις, η στείρα αντιπολίτευση και η ανερμάτιστη κριτική χωρίς στοιχεία ή με μισές αλήθειες είναι το όριο του προσωπικού τους «πράττειν».
Έχει καλώς.

ΥΓ1: Θεωρούμε σωστό στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο να προταθεί στον καθένα από τους υπογράφοντες την αναφορά για το Ίδρυμα Μαρίας Ράδου η προεδρεία.
Μήπως λαθέψαμε με κανέναν! Όταν εισπράξουμε την προσωπική άρνηση του καθενός θα ορίσουμε νέο πρόεδρο.

ΥΓ2:Η σοβαρότητα του θέματος αλλά και ο απόλυτος σεβασμός που νιώθουμε για τους ανθρώπους οι οποίοι φιλοξενούνται ή εργάζονται στο Ίδρυμα ήταν για μας καθοριστικός παράγοντας να μην κάνουμε ούτε μία στιγμή το γηροκομείο πεδίο πολιτικής αντιπαράθεσης. Γι’ αυτό παρ´ ότι όλα τα χρέη και ο τρόπος διαχείρισης ήταν καταγεγραμμένα όταν αναλάβαμε ποτέ δεν καλέσαμε τους υπεύθυνους να απολογηθούν.
Ο αγώνας για την λειτουργία του γηροκομείου είναι καθημερινός και καλούμε όλο τον κόσμο να το συνδράμει με κάθε τρόπο.»