Άγνωστοι, Ιεροί τόποι δύναμης της Ελλάδας. Περιπλάνηση σε ιδιαίτερους τόπους της χώρας

175

Υπάρχουν κάποιοι ιδιαίτεροι τόποι στην Ελλάδα, οι οποίοι αποτέλεσαν εστία λατρείας, μύησης και γνώσης από τα βάθη της αρχαιότητας. Τόποι κεφαλάρια από τους οποίους πήγασε η Γνώση, η Ιστορία και ο Πολιτισμός.

Από το Άγιο Όρος μέχρι το Ταίναρο, από την Σαμοθράκη μέχρι την Ολυμπία, από την Δωδώνη μέχρι την Κνωσσό και από την Πέλλα μέχρι την Αργολίδα, μαντεία, ναοί, μοναστήρια, μυητικά άντρα και τόποι θεοφάνειας και ιεροπραξίας, αποτέλεσαν τις πυγολαμπίδες οι οποίες στραφταλίζουν πάνω στο ενεργειακό πλέγμα του ελλαδικού χώρου.

Για τους τόπους αυτούς θα μιλήσει ο Συγγραφέας και Ερευνητής Θανάσης Βέμπος, που σας προσκαλεί να  περιπλανηθείτε μαζί του, αναδιφώντας την μυστική και φανερή ιστορία τους. Η ομιλία θα γίνει αύριο, 15η Δεκεμβρίου 2019, στην Βιβλιοθήκη «Ο Παλαμήδης», στο Ναύπλιον, με ώρα έναρξης 18.30.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΘΑΝΑΣΙΟ ΒΕΜΠΟ

Ο Θανάσης Βέμπος γεννήθηκε στην  Αθήνα και είναι ερευνητής και συγγραφέας.

Έχει μεταφράσει  πολλά επιστημονικά βιβλία και άρθρα ενώ έχει γράψει εκατοντάδες άρθρα με αντικείμενο την διαστημική τεχνολογία,την αστροναυτική -αστρονομία, την ιστορία, τα παραξενα φαινόμενα, την ανθρώπινη κοινωνία και ψυχολογία.

Αρθρογραφεί στον ειδικό Τύπο και μέχρι σήμερα έχουν εκδοθεί  18  βιβλία  και αρκετές μονογραφίες του.

Πληροφορίες  για τον συγγραφέα και το έργο του υπάρχουν στην ιστοσελίδα  του www.vembos.gr