H ανακοίνωση για τα σκουπίδια, του Τάσου Χειβιδόπουλου, και τα εγκωμιαστικά που έγραψε για τον Κυριάκο Μητσοτάκη

201

γράφει ο Πολύδωρος Ιππ. Δάκογλου

Πρώτη φορά στη ζωή μου βλέπω Δημοτική Παράταξη (“Δυνατή Πόλη Ξανά”) να χαίρεται γιατί, όπως λέει, οι δημότες θα πληρώνουν για τα σκουπίδια τριπλάσια Δημοτικά Τέλη, με απόφαση της κυβέρνησης.

Πρώτη φορά βλέπω ευεργετηθέντα αντιπεριφερειάρχη (Τάσο Χειβιδόπουλο) να συντάσσεται με την κυβέρνηση για εξαγγελίες προς τις οποίες, ο Περιφερειάρχης που τον διόριζε επί 8ετία, ψήφισε αντίθετα και καταγγελτικά στο πρόσφατο Περιφερειακό Συμβούλιο.

Πρώτη φορά βλέπω, κορυφαίο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (ήταν και υποψήφιος δήμαρχός του), να προβάλλει τον αρχηγό του κυβερνητικού κόμματος (Νέα Δημοκρατία), τον οποίο η αρχηγός του (Φώφη Γεννηματά) κατηγορεί για πολλά και διάφορά.

Πρώτη φορά βλέπω αυτοδιοικητικούς αιρετούς να κοροϊδεύουν κατάμουτρα τους ψηφοφόρους με τόσο θράσος και με τόσα ψέματα.

Και όλα αυτά σε μία μόνη ανακοίνωση. Μια ανακοίνωση για τα σκουπίδια.

 

Δεν αναρωτιέμαι γιατί ο Σοσιαλιστής Τάσος Χειβιδόπουλος στήριξε την αρχική σύμβαση του Πέτρου Τατούλη (που τελικά βελτιώθηκε κατά πολύ), ούτε την επί χρόνια απόκρυψη όλων των πληροφοριών από το Περιφερειακό Συμβούλιο και την ανέγερση των σκουπιδοεργοστασίων σε οικόπεδα αποκτηθέντα με πλαστές πωλήσεις, που τελικά τα απαλλοτριώνει η πολιτεία. Ούτε αναρωτιέμαι γιατί προτιμά να πληρώνουν οι Αργείοι τριπλάσια Τέλη για τα σκουπίδια, από ότι εξασφάλισε ο Δημήτρης Καμπόσος και οι συνεργάτες του Δημοτικού Σύμβουλοι της παράταξης “Αλλαγή Πορείας”.

Αναρωτιέμαι όμως αν, οι Σύμβουλοι που εκλέχθηκαν με την παράταξη Χειβιδόπουλου, θα παραμείνουν μέχρι το τέλος συνένοχοι σε μία τέτοια εχθρική πολιτική για τον Λαό του Δήμου Άργους Μυκηνών ή αν θα ζητήσουν δημόσια συγνώμη όταν ο Καμπόσος ξεκινήσει την προσωρινή διαχείριση και ξεδιπλώσει το πλήρες –πρωτοποριακό σχέδιο της Δημοτικής Αρχής για την διαχείριση των σκουπιδιών, των υπολειμμάτων τους και όχι μόνον.