H Φαρμακοβιομηχανία DEMO ΑΒΕΕ ανακοίνωσε επένδυση 220 θέσεων εργασίας στην ΒΙ.ΠΕ Τρίπολης

495

Μεγάλη επένδυση, με τη κατασκευή εργοστασίου στη Τρίπολη και συγκεκριμένα στη Βιομηχανική Περιοχή, ανακοίνωσε η κ. Δέμου, μια εκ των ιδιοκτητών της μεγάλης Ελληνικής Φαρμακοβιομηχανίας DEMO ΑΒΒΕ.

Η ίδια δήλωσε ότι «το έργο στηρίζεται στη θέσπιση του αναπτυξιακού global, όπως ανακοινώθηκε από τον Πρωθυπουργό στη ΔΕΘ».

Πρόκειται για εργοστάσιο με 220 θέσεις εργασίας.

Λίγα λόγια για τον Σταύρο Δέμο.

Ο Σταύρος Δέμος, πατέρας της κ. Δέμου,  είναι  ο ιδρυτής της εταιρίας, η οποία είναι η μεγαλύτερη στην Ελλάδα, με εργοστάσια σε Ευρώπη και Κίνα. 

Το 1966  ιδρύει με χρηματοδότη το φαρμακείο του, την ατομική επιχείρηση «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ Φαρμακευτικά Προϊόντα». Το 1968 ίδρυσε την ετερόρρυθμη εταιρεία «ΣΤΑΥΡΟΣ ΔΕΜΟΣ & ΣΙΑ Ε.Ε. – Παραγωγή και Εμπορία Φαρμακευτικών Προϊόντων». Οι δύο αυτές επιχειρήσεις συγχωνεύτηκαν το 1972 και ιδρύθηκε η DEMO AΒΕΕ, η οποία λειτουργεί μέχρι σήμερα.

Υπήρξε ο πρώτος πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Φαρμακοβιομηχανίας, ενώ διετέλεσε Σύμβουλος στην «Ένωση Επιστημόνων Παραγωγής Φαρμάκων». Έχει τιμηθεί μεταξύ άλλων από Πανεπιστήμια, Επαγγελματικές ενώσεις, Νοσοκομεία και Συλλόγους.

Για τους εργαζόμενους έχει πει χαρακτηριστικά: «Εξυπηρετικά και αναγκαία είναι τα μηχανήματα, αλλά και οι άνθρωποι πρέπει να βρίσκουν δουλειά. Όταν δεν υπάρχει δουλειά στον κόσμο τότε κινδυνεύουν από τα μηχανήματα ακόμα και οι εργοδότες».

Επίσης είναι γνωστός ευπατρίδης και έχει δηλώσει ότι: «η Ελλάδα πρέπει να είναι περήφανη για εμάς, διότι σε όλο τον κόσμο, υπάρχει η ελληνική σημαιούλα της DEMO».

Ο κ. Δέμος είναι Αρκάς.