55 έτη Πανεπιστήμιο Πατρών

75

Ένα από τα μεγαλύτερα Ελληνικά Πανεπιστήμια συμπληρώνει αύριο 11 Νοεμβρίου 2019 τα 55 χρόνια συνεχής λειτουργίας με θετικό πρόσημο, όσο αφορά την ποιότητα της εκπαίδευσης που παρέχεται.

Η Πρύτανη Παν.Πατρών κ.Βενετσάνα Κυριαζοπούλου

Η Πρύτανης, Καθηγήτρια Βενετσάνα Ε. Κυριαζοπούλου τονίζει χαρακτηριστικά ότι αυτό «συνεχίζει δυναμικά την πορεία του».

Επίσης η ίδια είπε:

«11 Νοεμβρίου 1964 – 11 Νοεμβρίου 2019». Πενήντα πέντε ολόκληρα χρόνια πριν, ιδρύθηκε με το Νομοθετικό Διάταγμα 4425/11-11-1964 το Πανεπιστήμιο Πατρών και σήμερα κατά το ακαδημαϊκό έτος 2019-2020 λειτουργούν 7 Σχολές και 35 Τμήματα σε 6 πόλεις, όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Πρυτανείας. Στα 55 αυτά χρόνια, η προσπάθεια ήταν μεγάλη και πολλές φορές δύσκολη σε αντίξοες συνθήκες, αλλά πραγματικά, άξιζε τον κόπο.

Οι εξωτερικές αξιολογήσεις των Τμημάτων αλλά και η συνολική εξωτερική αξιολόγηση του Ιδρύματος και η πιστοποίησή του με άριστα σύμφωνα με τις Αρχές Διασφάλισης Ποιότητας Ανώτατης Εκπαίδευσης,  δικαίωσαν την προσπάθειά μας και μας προσέφεραν σημαντικό πλεονέκτημα».

Ευχόμαστε ότι καλύτερο στο Δημόσιο αυτό Ίδρυμα. Να συνεχίζει να τροφοδοτεί τον Ελληνισμό και ευρύτερα την Παγκόσμια κοινωνία με επιστήμονες καταρτισμένους εφάμιλλα και γιατί όχι, ανώτερα από τα ξένα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.