Τοποθέτηση του Πρόεδρου του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας για τον αντικαπνιστικό Νόμο

282
Ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας, Γιώργος Μαραγκός

Ο Πρόεδρος του Επιχειρηματικού Συλλόγου Ηλείας κ.Γιώργος Μαραγκός τοποθετείται σχετικά με το νέο αντικαπνιστικό νόμο, τις επιπτώσεις που έχει αυτός στις επιχειρήσεις και την αδικία όσο αφορά τα πρόστιμα και την κατανομή τους. Δε διστάζει να προτείνει λύσεις, κάτι που επιβάλλεται να κάνουν οι νέοι άνθρωποι που ασχολούνται ενεργά με τα κοινά, εάν θέλουμε να αλλάξει κάτι στη χώρα.

Διαβάσετε αναλυτικά τι λέει:

«Ο αντικαπνιστικός νόμος είναι τελείως άδικος προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος

Αντικαπνιστικός νόμος , κάτι που θα απασχολήσει αρκετά το επόμενο διάστημα εάν και δεν έχω καπνίσει ποτέ και μάλιστα αναγκάστηκα και αναγκάζομαι πολλές φορές να “καπνίζω” τον καπνό τρίτων παρά την θέληση μου είμαι πλήρως αντίθετος με τον νόμο αυτό όπως είναι σήμερα.

Θα σκεφτείτε , “μα καλά είναι δυνατόν να είσαι αντίθετος και μάλιστα σε κάτι που θα σε προστατεύσει”, ναι είμαι αντίθετος γιατί όλοι πρέπει να είμαστε αντίθετοι με την αδικία και ο νόμος αυτός είναι τελείως άδικος προς τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και θα εξηγήσω τον λόγο παρακάτω.

Πρέπει να καπνίζει κάποιος σε κλειστούς δημόσιου χώρους; ΣΑΦΩΣ και ΟΧΙ
Πρέπει να καπνίζει κάποιος σε κλειστούς ιδιωτικούς χώρους όπως τα καφέ – μπαρ κτλ; ΕΝΝΟΕΙΤΕ πως ΟΧΙ
Τότε γιατί είναι άδικος αυτός ο νόμος;;
Πολύ απλά , είναι άδικος γιατί την παρανομία κάποιου τρίτου έρχεται και πρέπει να την πληρώσει ο καταστηματάρχης και όχι ο ίδιος ο παραβάτης.

Ας υποθέσουμε πως σε ένα καφέ “πιάνεται” κάποιος να καπνίζει , ξέρετε τι θα γίνει;; στην καλύτερη περίπτωση θα πληρώσει ο παραβάτης 50 ευρώ και ο καταστηματάρχης 500-1000 ευρώ χωρίς να έχει κάνει κάτι ουσιαστικά παράνομο.

Για ακόμα μία φορά το Ελληνικό κράτος νομοθετεί μόνο για την είσπραξη τον προστίμων και όχι για την ουσιαστική λύση στο πρόβλημα.

Έχει καμιά ευθύνη ο καταστηματάρχης να το παίζει νόμος και τάξη;; είναι ο καταστηματάρχης υπεύθυνος να είναι αστυφύλακας και να “κυνηγάει” όποιον πάει να καπνίσει;; ΌΧΙ ΒΕΒΑΙΑ, δεν είναι δικιά του δουλειά να το κάνει , ούτε θα πρέπει αυτός να πληρώνει για τις βλακείες άλλων.

Με την λογική αυτή θα έπρεπε σε κάθε παρανομία στον ΚΟΚ να πληρώνει το μεγαλύτερο πρόστιμο η εταιρία που κατασκεύασε το αυτοκίνητο, πχ Περνάει ο άλλος με Κόκκινο Σηματοδότη, 50 ευρώ στον παραβάτη (και εν δυνάμει δολοφόνο) και 1000 ευρώ στην εταιρία που κατασκεύασε το αυτοκίνητο !!!! δεν ακούγεται λογικό έτσι;;; τότε γιατί σας ακούγεται λογικός ο αντικαπνιστικός νόμος όπως είναι σήμερα;;;;;

Η λύση είναι υπερβολικά απλή και δίκαιη, όλο το πρόστιμο ΠΡΕΠΕΙ να πάει σε αυτόν που παρανομεί , έπιασες έναν καπνιστή να καπνίζει και να παρανομεί ;; βάλτου ένα πρόστιμο των ΧΧΧΧ ευρώ για να δούμε εάν τολμήσει ποτέ ξανά να σκεφτεί να ανάψει τσιγάρο σε δημόσιο χώρο.

Μία απλή και ξεκάθαρη λύση που θα έλυνε το πρόβλημα σε χρόνο ρεκόρ, την επόμενη ακριβώς ημέρα !!!!!

Γιατί δεν γίνεται αυτό;; γιατί απλά έχει πολιτικό κόστος , οπότε για ακόμα μία φορά θα πρέπει να βγάλει το φίδι από την τρύπα ο ελεύθερος επαγγελματίας , που στην Ελλάδα μόνο “ελεύθερος” δεν είναι , τον ξεζουμίζουν όποτε βρούνε ευκαιρία.

Επιτέλους πρέπει να υπερασπιζόμαστε το δίκαιο , πρέπει να κάνουμε την κοινωνία και το κράτος μας όσο πιο δίκαιο γίνεται για όλους και όχι μόνο για κάποιους…»