Τα ωραία του Δημοτικού Συμβουλίου Ναυπλίου! 5 σχόλια αφιερωμένα σε Συμβούλους όλων των παρατάξεων

379

γράφει ο Ανάργυρος Μούντζας

1. Πιασ’ το αυγό και κούρευτο

Κώστας Γκόνης

Το έχω παρατηρήσει. Ακόμα και ο πιο ευφυής άνθρωπος, όταν γίνεται πολιτικό στέλεχος του ΚΚΕ, παθαίνει “διαλείψεις εξυπνάδας”. Το έζησα την Πέμπτη το απόγευμα παρακολουθώντας το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ναυπλιέων, όπου άκουσα τον εκπρόσωπο του ΚΚΕ, Κώστα Γκόνη να δικαιολογεί την αρνητική του ψήφο σε μια πρόταση του Δημάρχου. Έκανε ο Δήμαρχος Δημήτρης Κωστούρος μια ενδιαφέρουσα εισήγηση που δημιουργούσε θέσεις εργασίας και πλούτο στην περιοχή λέγοντας: «Προτείνω και σας ζητώ να ενδιαφερθεί ο Δήμος μας για τις δυνατότητες συμμετοχής σε ένα πρόγραμμα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης όπου, χωρίς κανένα δικό μας έξοδο, θα προβληθούν τα προϊόντα θάλασσας που παράγουν οι επαγγελματίες ψαράδες και οι μονάδες υδατοκαλλιέργειας του Δήμου μας». Και ξέρετε τι απάντησε ο εκπρόσωπος του ΚΚΕ; «Ψηφίζουμε αρνητικά γιατί η ΣΕΛΟΝΤΑ (στην Κορινθία) απέλυσε 5 εργαζόμενους».

2. Μπρος παιδιά …Πίσω Θανάση!

Παναγιώτης Αναγνωσταράς

Έκανε ολόκληρο ζήτημα η παράταξη του Παναγιώτη Αναγνωσταρά για να έρθει προς συζήτηση στο Δημοτικό Συμβούλιο η κατάσταση στο Ίδρυμα Μαρίας Ράδου (το άτυπο Γηροκομείο του Ναυπλίου). Καταγράφηκε λοιπόν το θέμα στην πρόσκληση των  προς συζήτηση θεμάτων της Ημερήσιας διάταξης και ο αρχηγός της παράταξης και τέως Δήμαρχος πήρε τον λόγο πριν ξεκινήσει η όποια συζήτηση για να ανακοινώσει την αποχώρηση της δημοτικής του παράταξης από την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου. Όπως σχολίασε κάποιος από το ακροατήριο, «το ότι ζήτησε τη συζήτηση δεν σημαίνει και ότι την ήθελε πραγματικά. Ξέρει πολύ καλά τις ευθύνες του για την κατάσταση των πραγμάτων».

Η συζήτηση βέβαια έγινε αλλά, ο προκαλέσας την κουβέντα … άφησε τους άλλους να βάλουν τα κάστανα από τη φωτιά.

3. Πολυτεχνίτης κι ερημοσπίτης!

Τάσος Σαλεσιώτης

Ξέρεις τι είναι να είσαι διακεκριμένος Αρχιτέκτων και να μην έχεις χώρο να καθίσεις σαν Δημοτικός Σύμβουλος; Και ακόμη, να έχεις γευτεί την πολυθρόνα στη γραφειάρα του Νομάρχη και να μην έχεις καρέκλα, σαν Δημοτικός Σύμβουλος, γύρω από το τραπέζι του Συμβουλίου;

Αυτά τραβάει ο Τάσος Σαλεσιώτης που λόγω έλλειψης κατάλληλης αίθουσας συνεδριάσεων και εκλογικής αποτυχίας, τον έχουν ρίξει …στο ορεινά, αυτόν και τους συμβούλους του. Δικαίως διαμαρτύρεται ο δόλιος αλλά …δε νομίζω να βρει σύντομα το δίκιο του.

4. Ο ανώνυμος εκπρόσωπος του Καράπαυλου

Αλέξανδρος Λυκομήτρος

Ένας ευπρεπής, κατά τα άλλα, κύριος πήρε το λόγο και …άσκησε την κριτική του επί όσων ελέγοντο στο Δημοτικό Συμβούλιο. Κάποια από αυτά που είπε ήταν σωστά και κάποια ήταν προδήλως παρατραβηγμένα. Οπότε, σηκώθηκε ο Αλέξανδρος Λυκομήτρος και με βροντώδη φωνή του είπε: «Ποιος είστε κύριε; Έχεις όνομα για να ξέρουμε με ποιον μιλάμε»; Τα έχασε ο άνθρωπος και άρχισε να λέει «ονομάζομαι … το επώνυμό μου είναι… τον πατέρα μου τον λένε… και την μητέρα μου ….». Ξέχασε όμως να πει το επάγγελμά του και την ιδιότητα υπό την οποία μιλούσε. Έτσι, «το Ανάπλι εμπρός» έκανε την πρώτη του ατυχή παρουσία στο μεγάλο σαλόνι του Δημοτικού Συμβουλίου. Στη συνέχεια τα πράγματα βελτιώθηκαν αλλά “η παράταξη των λόγων” χρειάσθηκε ενισχύσεις που τις βρήκε στο πρόσωπο του έμπειρου αλλά ντε φορμέ, Χαράλαμπου Αντωνιάδη.

5. Τα κατά συνθήκη ψεύδη

Σταύρος Γαβρήλος

Η ερώτηση παγίδα στο θέμα της περισυλλογής των ογκωδών απορριμμάτων, δεν έφερε την προσδοκώμενη απάντηση από το αρμόδιο και έμπειρο στέλεχος των Τεχνικών Υπηρεσιών που έκανε την σχετική εισήγηση. Έτσι, ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης, συνέχιζε να πιέζει. Τσίμπησε ο Σταύρος Γαβρήλος και  μιλώντας από μικροφώνου διαβεβαίωσε το σώμα ότι «ποτέ στην ιστορία του Δήμου δεν χρησιμοποιήθηκε φορτηγό και φορτωτής της υπηρεσίας για να καθαρίσει κάποιο οικόπεδο ενός ιδιώτη». Τα γέλια, κρυφά και φανερά, στα οποία ξέσπασαν όλοι, χαλάρωσαν την ατμόσφαιρα και …η παγίδα μετατράπηκε σε ανέκδοτο.

 

Πρόσφατα σχόλια του Ανάργυρου Μούντζα:

5 σχόλια που αφορούν τον Γιάννη Μαλτέζο ΕΔΩ

5 σχόλια γραμμένα από Έλληνες ΕΔΩ

5 σχόλια για υποθέσεις κακοδιαχείρισης ΕΔΩ

5 σχόλια γεμάτα παρασκήνιο ΕΔΩ