Σε μια ανεπανάληπτη συγκέντρωση, στο πάρκο Ξυστρή Πύργου, οι αιρετοί της Ηλείας μαζί με χιλιάδες κόσμου, δείχνουν αποφασισμένοι να διεκδικήσουν μαζικά, υπερκομματικά και αγωνιστικά ότι τους ανήκει. Δικαίωμα στη ζωή, στο παρόν και στο μέλλον.

Η Ηλεία του πολιτισμού, με Αρχαία Ολυμπία- Αρχαία Ήλιδα- Επικούρειο Απόλλωνα- Κάστρο Χλεμούτσι και δεκάδες άλλους θρησκευτικούς και  αρχαιοελληνικούς προορισμούς.

Η Ηλεία των δύο λιμανιών. Το Κατάκολο που ήδη είναι  σταθερά μέσα στις 5 πρώτες θέσεις της κρουαζιέρας  και η  Κυλλήνη που αποτελεί πύλη για Ζάκυνθο –Κεφαλονιά -Ιθάκη.

Η Ηλεία με τα 80 χιλιόμετρα «χρυσής ακτής» και δεκάδων παραλιών με μπλε σημαία.

Η Ηλεία του δεύτερου σε έκταση κάμπου στην Ελλάδα και πρώτο σε παραγωγή καθ όλη τη διάρκεια του έτους.

Η Ηλεία των Αλφειού –Πηνειού -Ερύμανθου και άλλων μικρότερων ποταμιών.

Η Ηλεία του δρυοδάσους  της Φολόης και της λιμνοθάλασσας του Κοτυχίου.

Η Ηλεία των ιαματικών λουτρών και της λιμνοθάλασσας στον Καϊάφα.

Η Ηλεία που παρόλο που έχει όλα αυτά που προαναφέραμε παραμένει σταθερά στο πάτο των δεικτών ανάπτυξης (50ος Νομός) και οικονομικού πλουτισμού (45ος νομός).

Η Ηλεία που ΔΕΝ ΕΧΕΙ

α) αυτοκινητόδρομο

β) σιδηροδρομική γραμμή

γ) πολιτικό αεροδρόμιο.

Χθες, 11 Νοεμβρίου 2019, οι αιρετοί του Νομού, μετά από κοινές αποφάσεις των Δημοτικών τους συμβουλίων και πρωτοβουλία του Δήμαρχου Πύργου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου συμφώνησαν στη δημιουργία ενός κοινού μετώπου για να διεκδικήσουν με όλους τους τρόπους, δικαστικά -αγωνιστικά κλπ λύσεις στα μεγάλα θέματα του νομού. Αυτά εξ αρχής ορίστηκαν:

α)  Κλειστός αυτοκινητόδρομος Πατρών-Πύργου-Αρχαίας Ολυμπίας-Καλό Νερό

β) Τα 65.000.000 ευρώ του ταμείου Μολυβιάτη που ουδέποτε δόθηκαν στο Νομό, παρόλο που κατατέθηκαν για αυτό ακριβώς το σκοπό από Έλληνες σε όλο το πλανήτη, για αποκατάσταση από τις φονικές πυρκαγιές.

γ) Ρύθμιση των πυρόκλητων δανείων, που αρνούνται οι τράπεζες, παρόλο που υπάρχει νομοθετική ρύθμιση ακριβώς γι αυτό.

δ) Δημιουργία σχολής ΤΕΦΑΑ (όπως είχε προβλεφθεί και νομοθετηθεί) στη Πρωτεύουσα του νομού και με συνάφεια σε Αρχαία Ολυμπία και Ήλιδα.

Η συγκέντρωση σημαδεύτηκε από τις ηχηρές απουσίες των Κυβερνητικών βουλευτών, καθώς και των Δημάρχων των άλλων 6 Δήμων. Αυτοί προτίμησαν να πάνε στο  «κατεπείγον» ραντεβού ενημέρωσης (12 τη νύχτα τους στάλθηκε ειδοποίηση) στον Υπουργό.

Ένα ραντεβού που σχολιάστηκε αρνητικά από όλη την κοινωνία και τα ΜΜΕ της Ηλείας (και όχι μόνο), ως τρικλοποδιά στην ανοιχτή Πανηλειακή συνέλευση  και φυσικά ήταν ανούσιο, όπως αποδείχτηκε μετά.

Το μεγάλο φάουλ των Ηλείων δημάρχων ήταν που παρέμειναν στη σύσκεψη και δεν έφυγαν ως ένδειξη διαμαρτυρίας όταν ο κ. Καραμανλής είπε το απίστευτο: «η μη πρόσκληση του Δημάρχου Πύργου ήταν δική μου επιλογή και αυτό γιατί, χωρίς πρώτα να ενημερωθεί από εμένα, χωρίς να μάθει τις προθέσεις της Κυβέρνησης, προχωρά σε ακατανόητες κινήσεις που τον εκθέτουν».

Φυσικά την ιστορία την γράφουν οι παρόντες  και μόνο να χάσουν έχουν όσοι δεν ήταν παρόντες, όπως απέδειξε η μαζικότητα της προσέλευσης του κόσμου καθώς και οι πολύ σημαντικές παρουσίες των:

α) Μητροπολίτη Ηλέιας κ.κ. Γερμανού που ευλόγησε την εκδήλωση και ήταν πολύ καυστικός και ένθερμος υποστηρικτής της

β) Επιμελητηρίου Ηλείας με το Πρόεδρο του κ. Νικολούτσο στο πάνελ και όλα σχεδόν τα μέλη του

γ) Πλήθος αντιδημάρχων και δημοτικών συμβούλων από όλο το νομό

δ) δεκάδες πρόεδροι κοινοτήτων

ε) Περιφερειακοί σύμβουλοι

στ) Πρόεδροι φορέων όπως Εργατικού κέντρου- Εργοληπτών- Υπαλλήλων ΟΤΑ κλπ…

ζ) Πρόεδροι δεκάδων σωματείων πολιτιστικών -αθλητικών κλπ…

Τα μεγάλα θέματα της Ηλείας αναλύθηκαν από το σύνολο των ομιλητών του πάνελ και ο κόσμος ήταν πολύ ένθερμος και απαιτούσε αγώνες  «εδώ και τώρα» δείχνοντας το δρόμο που θα ακολουθήσουν.

Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα πανίσχυρο όργανο με την ονομασία «ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΙΡΕΤΩΝ»  το οποίο θα συντονίζει και θα οργανώνει πλέον τους αγώνες διεκδίκησης.

Ήδη αποφασίστηκε μια γενική απεργία στο νομό, το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, του οποίου η ημερομηνία καθώς και οι ενέργειες που θα το υποστηρίζουν, θα ανακοινωθούν μετά από την στελέχωση του Συμβουλίου που θα γίνει άμεσα αυτές τις ημέρες.

Σε κάθε περίπτωση οι εξελίξεις πλέον θα είναι «καταιγιστικές» σε όλα τα μέτωπα, με δεδομένο ότι, πλέον, όσοι δεν συμμετέχουν στις λαϊκές διαδικασίες αυτόματα τίθενται απέναντι!

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν