Σκουπίδια της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Πέντε σχόλια γεμάτα παρασκήνιο

337

γράφει ο Ανάργυρος Μούντζας

1. «Προσκυνούμε Δέσποτα» είπαν η Ντίνα και ο Πέτρος

Ντίνα Νικολάκου

Διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση της Ντίνας Νικολάκου και του Πέτρου Τατούλη σχετικά με την ομιλία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για το θέμα της Περιφερειακής Διαχείρισης των Απορριμμάτων της Πελοποννήσου. Το τι του έσουραν, του ιδίου αλλά και του ερωτώντος βουλευτού Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου ήταν το κάτι άλλο. Όμως…. Ναι υπάρχει και ένα όμως. Όταν έφτασαν στο δια ταύτα, και μέσα από διάφορες λεκτικές περικοκλάδες, αναφώνησαν με στεντόρεια φωνή «Θα ψηφίσουμε ΝΑΙ στην Οικονομική Επιτροπή για το θέμα των απαλλοτριώσεων που (στο Περιφερειακό Συμβούλιο) είχαμε ψηφίσει ΟΧΙ».

2. Αλλού αυτές οι τσάμπα μαγκιές κ. Πέτρο

Πέτρος Τατούλης

Ψήφισαν ΟΧΙ για τις απαλλοτριώσεις που οι ίδιοι είχαν σχεδιάσει όταν διοικούσαν την Περιφέρεια, γνωρίζοντας πως αυτό ήταν τσάμπα μαγκιά, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον νόμο Θεοδωρικάκου (άλλο νομικό έκτρωμα και αυτό) το θέμα θα πέρναγε από την Οικονομική Επιτροπή.

Δηλώνουν ότι θα στηρίξουν την απεμπλοκή του έργου και θα ψηφίσουν ΝΑΙ, στην Οικονομική Επιτροπή, για τις απαλλοτριώσεις. Λες και αν ψήφιζαν ΟΧΙ, δεν έφταναν οι ψήφοι της παράταξης Νίκα για να περάσει το θέμα.

Δεν άλλαξε μυαλό ο Πετράν. Μας περνούσε για Βούρλα και εξακολουθεί να σκέφτεται με τον ίδιο τρόπο. Ας είναι καλά τα υποτακτικά του ΜΜΕ που συνεχίσουν να του βάζουν πλάτη, όχι πια από συμφέρον αλλά από άγνοια των πραγμάτων.

3. Ο Χειβιδόπουλος ήρθε δεύτερος και καταϊδρωμένος

Τάσος Χειβιδόπουλος

Του Κωνσταντινόπουλου του έτρεχαν τα σάλια καθώς μιλούσε στην Βουλή, με τον Μητσοτάκη, που του απάντησε στην καραστημένη ερώτηση για τη διαχείριση των σκουπιδιών της Πελοποννήσου. Αλλά τουλάχιστον είχε την ικανοποίηση πως πήρε την πρωτιά στο γλύψιμο και ότι ίσως αυτό να του φανεί χρήσιμο στο άμεσο μέλλον.

Ο Χειβιδόπουλος, που πήρε τη σκυτάλη του γλυψίματος από τον Κωνσταντινόπουλο και γέμισε με σάλια τον Μητσοτάκη για τα όσα είπε για την ΤΕΡΝΑ, σε τι ελπίζει; Να του δώσει χρίσμα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας στις επόμενες δημοτικές εκλογές;

4. Ζητείται Γιαννακούρας στην Αργολίδα

Βαγγέλης Γιαννακούρας

Ποιος είδε τον Θεό και δεν τον φοβήθηκε. Ο Γιαννακούρας που δήλωσε «μεγαλοκομματάρχης του Κωνσταντινόπουλου» στην απάντηση προς τον Βουλευτή Αρκαδίας, σχετικά με την στάση του στη Βουλή για το θέμα της διαχείρισης των σκουπιδιών, πέρασε τον τ. υπουργό της συγκυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ γενεές δεκατέσσερις για τα γλύψιμο προς τον Μητσοτάκη. Στην Αργολίδα, θα βρεθεί κάποιος Γιαννακούρας «μεγαλοκομματάρχης του Χειβιδόπουλου» να κάνει το ίδιο; Τι λες Δημήτρη Σιδέρη;

5. Η ΤΕΡΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ

Η στάση όλων των εμπλεκόμενων στην διαχείριση των απορριμμάτων της Πελοποννήσου, από τον γραφιά του Μητοτάκη μέχρι τον χειροκροτητή Χειβιδόπουλο, είναι κοινή και μεταφράζεται (σχηματικά) σε ένα σύνθημα. ΖΗΤΩ Η ΤΕΡΝΑ! Ένα σύνθημα που αναφωνείται τρις, λόγω της πρόσφατης αύξησης των κεφαλαίων της (μέσω χρηματιστηρίου) κατά 150.000.000 ευρώ που της εξασφάλισαν την αναγκαία ευρωστία για την διαχείριση του μέλλοντός της.