Ρε, που σας βρήκαμε εσάς; Η περίπτωση του υπουργού υποδομών Κώστα Καραμανλή

Σκοτώνονται οι συμπατριώτες του στον δρόμο –φονιά από Πάτρα προς Πύργο και ο Δήμαρχος Πύργου ενεργοποιήθηκε μπας και ξυπνήσουν οι αρμόδιοι ώστε να σταματήσουν οι θάνατοι… οι αναπηρίες… η δυστυχία στις οικογένειες.

Θα έλεγε κανείς ότι θα του έδιναν και συγχαρητήρια γι’ αυτό, οι κάθε λογής πολιτικοί παράγοντες. Δεν βαριέστε όμως, το Ναπολεόντειο σύνδρομο είναι έμφυτο στους γόνους και δεν αφαιρείται παρά μόνο «με την απομάκρυνση εκ του ταμείου». Έτσι, ο τρίτης γενεάς (προσοχή όχι διαλογής) πολιτικός Κώστας Καραμανλής (όχι ο τ. Πρωθυπουργός, ο άλλος, ο ξάδελφος) είπε «Δεν τον γουστάρω τον Δήμαρχο Πύργου γιατί δεν ήρθε πρώτα σε επαφή μαζί μου να τον ενημερώσω αλλά ξεκίνησε κινητοποιήσεις για το δρόμο που ΘΑ τον τελειώσω όταν ξαναενταχθεί».

Προφανώς νομίζει ότι δικό του είναι το υπουργείο και μπορεί να κάνει ότι του γουστάρει. Να αυθαιρετεί, να είναι αγενής, να προσβάλει αιρετούς εκπροσώπους και τον Λαό του Πύργου, να γράφει στα παπούτσια του τους Θεσμούς και βεβαίως να μη νοιάζεται για την πολιτική ζημιά που προκαλεί στη Νέα Δημοκρατία και προσωπικά στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Για τους νεκρούς δεν συζητώ, ούτε και για τα εκατομμύρια που ζημιώνεται η Τοπική Οικονομία ή που κινδυνεύουν να χαθούν για την Ελλάδα.

Αυτά είναι τρίχες μπροστά στο «Ξέρεις ποιος είμαι εγώ ρε», που είπε στον Δήμαρχο Πύργου ο οποίος τόλμησε να υπερασπιστεί τις ζωές και τα συμφέροντα των συμπολιτών του «χωρίς να του ζητήσει την άδεια».

Και μας βγήκε και ψευτράκος ο γόνος. Είπε σε δημάρχους της περιοχής ότι ο Αντωνακόπουλος δεν επιχείρησε να τον συναντήσει προκειμένου να ενημερωθεί, πριν προχωρήσει σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις ζητώντας να ξεκινήσει το δημοπρατημένο έργο αντικατάστασης του δρόμου –φονιά.

Ψευτράκος ο υπουργός, που δεν πρόλαβε να χαρεί το ψεμματάκι του. Βγήκε εκείνος ο ανυπότακτος Δήμαρχος Πύργου και του κούνησε στα μούτρα ένα mail το οποίο του είχε σταλεί ζητώντας συνάντηση για ενημέρωση και που ο Καραμανλής ο Δ’ (κατ’ αντιστοιχία με το Λουδοβίκος ο ΙΔ ή Ναπολέων ο Β’) απαξίωσε ακόμα και μέχρι σήμερα να του απαντήσει.

Όπως απαξίωσε να μας πει τι έκανε στους τρεις μήνες που πέρασαν από τότε που διαβεβαίωνε τον τ. υπουργό και βουλευτή Ηλείας, ότι «προτού προβεί στις όποιες ανακοινώσεις σχετικά με τον αυτοκινητόδρομο, θα συνεννοηθεί πλήρως με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, προκειμένου να διασφαλίσει πλήρως την κατασκευή του, που άλλωστε αποτελεί και βασική προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη».

Π.Ι.Δ.

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν