ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ: Η Κάναθος πηγή* του πολιτικού συστήματος

106

Ξεκίνησαν οι δηλώσεις για την επέτειο και την σημασία των γεγονότων του Πολυτεχνείου, το 1973. Έγιναν και οι πρώτες ανακοινώσεις για ομιλίες και γιορτές σε σχολεία.

Το πολιτικό σύστημα και οι συστημικοί παράγοντες, χωρίς ανάπαυλα, προσπαθούν (και πετυχαίνουν) να καπηλεύονται ένα φοιτητικό ξεσηκωμό, με κεντρικά συνθήματα “ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑΤΟ”, “ΕΟΚ ΚΑΙ ΝΑΤΟ ΤΟ ΙΔΙΟ ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ”, “ΨΩΜΙ -ΠΑΙΔΕΙΑ –ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ”. Επί 46 χρόνια, που μας κυβερνούν, δεν θέλησαν ή δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν σε κανένα από αυτά τα αιτήματα.

Το ίδιο πολιτικό σύστημα και οι ίδιοι συστημικοί παράγοντες ηρωοποιούν στο έπακρον τους (όποιους) αγώνες της τότε νεολαίας, κρύβοντας με τον τρόπο αυτό την δική τους αδράνεια ή συνεργασία με τις κυβερνήσεις των Συνταγματαρχών.

Το πολιτικό σύστημα και οι ίδιοι συστημικοί παράγοντες που τους στηρίζουν προβάλλουν ως πρότυπα αγώνων διχαστικές καταστάσεις (εσωτερικές διαμάχες) και αποκρύπτουν μεγαλειώδεις αγώνες (κατά κατακτητών, όπως η ΕΟΚΑ). Προβάλουν ανύπαρκτα θύματα (όπως η Ηλένια) και αποσιωπούν ηρωικές συμπεριφορές (όπως του Κατσίφα).

Και για να μην σας κουράζω, κάθε χρόνο τέτοιες μέρες, το πολιτικό σύστημα και οι συστημικοί παράγοντες “που έχουν κατσικωθεί στην πλάτη μας” πουλάνε στο Λαό Φύκια για Μεταξωτές κορδέλες. Σε ένα Λαό που χάνει τις ζωντανές του μνήμες …καθώς οι μεγαλύτεροι σε ηλικία φεύγουν από τη ζωή. Που χάνει την αλκή του …καθώς οι νέες γενεές του γίνονται υπηρέτες ξένων αφεντάδων.

Που …η συνέχειά του εξασφαλίζεται με καραβιές αλλοφύλων και αλλοθρήσκων μεταφερόμενων μελλοντικών ιθαγενών.

Α.ΛΗΘΙΝΟΣ

Υ.Γ. Αξίζει να διαβάσετε ΕΔΩ την συνέντευξη του Υπίλαρχου Μιχ. Γουνελά, ο οποίος περιγράφει το γκρέμισμα της πύλης από το τανκ που διοικούσε, και τα γεγονότα του Πολυτεχνείου, το βράδυ της 17ης Νοεμβρίου 1973.

Διαβάστε ακόμη:

Η Κάναθος Πηγή του Κοινοβουλευτισμού και των κομμάτων

ΕΔΩ

 

* Κάναθος Πηγή: Ήταν η πηγή όπου η θεά Ήρα λουζόταν για να ξεπλυθεί από τα ανομήματά της και να ξεγελάσει τον Δία ότι ήταν ενάρετη.