Παράνομη Μετανάστευση. «Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή»: Ημερίδα με τρεις διακεκριμένους ομιλητές να αναλύουν το θέμα

Τοπικές Κοινωνίες και Δημοτικές παρατάξεις, αντιδρούν στην κυβερνητική προσπάθεια επιβολής -“εν κρυπτώ”- της διάχυσης δεκάδων χιλιάδων παρανόμων μεταναστών ανά την χώρα.

Παράδειγμα προς μίμηση αποτελεί η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» τα στελέχη της οποίας πρωταγωνιστούν στις κινητοποιήσεις των πολιτών και συγχρόνως λειτουργώντας με υπευθυνότητα λαμβάνουν πρωτοβουλίες ενημέρωσης των δημοτών.

Η Ημερίδα με θέμα «Παράνομη Μετανάστευση. “Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή” όπου θα μιλήσουν τρεις διακεκριμένοι ειδικοί αναλύοντας τις κοινωνική, τη νομική και τις γεωπολιτικές πτυχές του θέματος, διεξάγεται σήμερα, Τετάρτη 6/11/2019  στις 20:00 στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας.

Στην σχετική ανακοίνωση της δημοτικής παράταξης αναφέρεται:

«Στο φλέγον θέμα της υποδοχής και “φιλοξενίας” παράνομων μεταναστών στην περιοχή μας, πιστεύουμε ότι ο μόνος τρόπος σοβαρής και μόνιμης αντιμετώπισης είναι η ενημέρωση των δημοτών και η συμμετοχή τους στην τελική απόφαση, αλλά και στη διαμόρφωση των απαιτούμενων δράσεων, στην περίπτωση που για άλλη μια φορά αγνοηθούν από την Κεντρική και Τοπική εξουσία.

Πιστεύουμε ότι η ενημέρωση προς τον Πολίτη, θα πρέπει να είναι τεκμηριωμένη και λεπτομερής, από ανθρώπους που έχουν την γνώση και την εξειδίκευση. Για τον λόγο αυτό, διοργανώνουμε ανοιχτή δημόσια εκδήλωση στο Χατζηγιάννειο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Λάρισας την Τετάρτη 6/11/2019 στις 20:00 με θέμα «Παράνομη Μετανάστευση: Τοπικές Κοινωνίες και Υπόγεια Εισβολή» με ομιλητές τους Ρωμανό Κωνσταντίνο, Καθηγητή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Αιγαίου και Διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Χαϊδελβέργης, συγγραφέα των βιβλίων «Από την  Εθνοκτονία στην Αφύπνιση», «Ελληνιστικό Ισλάμ» κ.α. ο οποίος θα αναπτύξει την εθνική και κοινωνική διάσταση του Μεταναστευτικού.

Μαζί του θα είναι ο Αντιστράτηγος ε.α. και Διεθνολόγος  Ιωάννης Μπαλτζώης,  μέλος του  Ελληνικού Ινστιτούτου Στρατηγικών Μελετών (ΕΛΙΣΜΕ)  και  του ΕΛ.Κ.Ε.Δ.Α (Ελληνικό Κέντρο Ευρωπαϊκών και Διεθνών Αναλύσεων), ο οποίος θα αναπτύξει τη γεωπολιτική διάσταση του προβλήματος, έχοντας επιπλέον την εμπειρία της  συμμετοχής του ως παρατηρητής και Αξκος επιχειρήσεων της ECMM (European Community Monitor Vision), τo 1992-93, κατά τον πόλεμο της Βοσνίας, το 1995-2000 ως Υπασπιστής του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Κωστή Στεφανόπουλου και ΑΚΑΜ Τελ Αβίβ , το 2000-2003, κατά την διάρκεια της Ιντιφάντα του Αλ Ακτσά.

Τη νομική διάσταση του προβλήματος και τις δυνατότητες αντίδρασης μέσω αυτής της οδού, θα αναπτύξει ο δικηγόρος και πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δημήτριος Παπαδημόπουλος. Συντονιστής της εκδήλωσης θα είναι το μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της «Λαρισαίων Κοινόν» Αλέξανδρος Νάρης Αξιωματικός ε.α. – συγγραφέας.

Ο τυχοδιωκτισμός  στην πολιτική οδηγεί σε σίγουρη αποτυχία. Όταν την πρωτοβουλία για δράσεις σχετικές με τεράστια ζητήματα αναλαμβάνεται από ιδιώτες χωρίς σχεδιασμό, χωρίς στόχευση και προοπτική, χωρίς καμία πολιτική εμπειρία και γνώση με μόνη στόχευση την προσωπική προβολή και την πρόσκαιρη δημοσιότητα τότε και ο σκοπός ακυρώνεται αλλά και πολλοί άνθρωποι που με ενθουσιασμό και χωρίς ιδιοτέλεια τους ακολουθούν απογοητεύονται. Το βιώσαμε στον αγώνα για τη Μακεδονία, ας μην το ζήσουμε ξανά.

Μετά και το τελευταίο περιστατικό της αποτυχημένης προσπάθειας παρεμπόδισης εισόδου της Διαπαραταξιακής Επιτροπής του Δήμου Λαρισαίων στην ανοιχτή δομή Κουτσοχέρου, αλλά και την παντελή περιφρόνηση των Τοπικών Κοινωνιών ανά την επικράτεια, με την εν κρυπτώ μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών σ’ αυτές, η εκδήλωση αποκτά άλλη δυναμική και σημασία. Υπενθυμίζουμε ότι η Επιτροπή συστάθηκε μετά από δική μας εισήγηση, αλλά και ότι την επόμενη μέρα, θα επανεξεταστεί στο Δημοτικό Συμβούλιο η όλη στάση της Δημοτικής Αρχής απέναντι στο μεταναστευτικό

Γι’ αυτό τον λόγο καλούμε όλες τις Λαρισαίες και τους Λαρισαίους να συμμετάσχουν στην εκδήλωση και στην δημόσια συζήτηση ώστε να συνδιαμορφώσουν την πρόταση που θα προτείνουμε για υιοθέτηση από το σύνολο του δημοτικού συμβουλίου, για να δείξουμε ότι η Λάρισα ενωτικά και με σεβασμό στην ταυτότητα και την παράδοσή της αντιμετωπίζει μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις του καιρού μας».

Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν»

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν

Συνάντηση 6 χορωδιών στο Άργος

Όταν πριν από τρία χρόνια ο Σύλλογος «Φίλοι του Δημοτικού Ωδείου Άργους» και η Μικτή Χορωδία…

% μέρες πρίν

Καλές εντυπώσεις από τον Ημιμαραθώνιο Επιδαύριο δρόμο

Ο αναβαθμισμένος ιστορικός Επιδαύριος δρόμος που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 ολοκληρώθηκε με επιτυχία…

% μέρες πρίν

Αναγέννηση Πύργου: Έφερε 3 χρυσά, 2 ασημένια και 2 χάλκινα

Με επτά μετάλλια, (τρία χρυσά, δύο ασημένια και δύο χάλκινα) επέστρεψε η αποστολή της “Αναγέννησης…

% μέρες πρίν

ΠΥΡΓΟΣ: Συνεχίζονται τα χρήσιμα έργα και σχεδιάζεται το μέλλον

Με έργα προϋπολογισμού περίπου 2.000.000 ευρώ (οι συμβάσεις των οποίων υπεγράφησαν την Τρίτη 14η Μαΐου…

% μέρες πρίν

Συμφωνούμε … διαφωνώντας

γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Τα όσα συμβαίνουν στη γειτονιά μας τις τελευταίες ημέρες είναι αναμφισβήτητα…

% μέρες πρίν