Ο Πύργος Ηλείας πλημμύρισε. Στο ίδιο έργο θεατές από το 2012. Ως πότε όμως;

341

Οι χθεσινές καταστροφικές πλημμύρες στο μεγαλύτερο μέρος της Δυτικής Ελλάδας, είχαν καταστροφικό αποτέλεσμα. Το ίδιο και στη Πρωτεύουσα του Νομού Ηλείας. Ο Πύργος πλημμύρισε, και άλλες περιοχές, ως συνήθως δυστυχώς.  

Είναι γεγονός πλέον ότι δεν είναι δυνατόν να συνηθίσουμε απλά, ως πολίτες μια Πρωτεύουσας Νομού, στο φαινόμενο να πλημμυρίζουν αιώνια συγκεκριμένες περιοχές του Πύργου και εμείς να μην αντιδρούμε, περιμένοντας στωικά και προσευχόμενοι να μας λυπηθεί ο Θεός.

Δεν μπορούμε να τα βάλουμε με τη φύση. Συμφωνούμε.

Δεν μπορούμε να προβλέψουμε όλο το εύρος των συνεπειών σε ακραίες καταστάσεις. Συμφωνούμε.

Δεν γίνεται να έχουμε πλήρη μηχανολογικό και τεχνικό εξοπλισμό, καθώς και αμέτρητους δημοτικούς ή δημόσιους υπάλληλους, ώστε να επεμβαίνουμε ή να λύνουμε τα όποια προβλήματα σε χρόνο άμεσο. Τόσο άμεσα δηλαδή που να είναι όλοι ευχαριστημένοι! Είμαστε σε περίοδο «ισχνών» αγελάδων για τη χώρα, εδώ και μια δεκαετία τουλάχιστον, αυτό είναι γνωστό σε όλους. Συμφωνούμε και σε αυτό.

Όμως:

Οι πλημμύρες θα συνεχίζονται πάντα εάν δεν πούμε τα πράγματα με το όνομα τους. Να αναφέρουμε με θάρρος στο κόσμο το τι φταίει, χωρίς ίχνος ρεβανσισμού. Να ξέρουν όλοι. Τέλος στους ψιθύρους και την σκανδαλολογία.

Να προτείνουμε τρόπους πρόληψης, γρήγορης αποκατάστασης ζημιών και κυρίως προτάσεις τελικής λύσης (στο μέτρο του δυνατού και των χρηματοοικονομικών εργαλείων, που πρέπει άμεσα να βρούμε από όλες τις πηγές. Δημοτικοί-Περιφερειακοί-Εθνικοί πόροι καθώς και Ευρωπαϊκά  προγράμματα).

Να προχωρήσουμε επιτέλους με θάρρος, όλοι μαζί ενωμένοι, σε αυτό και σε όλα τα μεγάλα προβλήματα που δυστυχώς περισσεύουν στο Δήμο και στο Νομό μας.

Να ακούσουμε τους ειδικούς και να μην παριστάνουμε τους ειδικούς.

Υ.Γ. Φυσικά και εμείς γνωρίζουμε το «ιστορικό». Από πότε πλημμυρίζει το ¨Λάπατο¨ και άλλες περιοχές, τι προβλήματα δημιούργησε το Νοσοκομείο σε αυτό το θέμα, τι γίνεται με τις κεντρικές και όχι μόνο αποχετευτικές τάφρους, φάκελος αντιπλημμυρικά έργα, τι γίνεται με τα ποτάμια, τι γίνεται με τις καταπτώσεις, τι γίνεται με τα αντλιοστάσια, το μηχανολογικό τους εξοπλισμό κλπ. Αυτό όμως είναι το πολιτικό θέμα και όχι αυτό που καίει τον κόσμο ή μάλλον «πνίγει» τις περιουσίες του κόσμου.