Ο Γηρυόνης έφυγε – τα άτακτα βόδια του ακόμα παραμένουν

76

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Όπως αναφέρεται και στη μυθολογία μας, τα κόκκινα βόδια του μυθικού Γηρυόνη, έτρεχαν ανεξέλεγκτα στους κάμπους και έκαναν μεγάλες καταστροφές στις καλλιέργειες. Έτσι, δικαιολογείται και η ονομασία που δόθηκε στην πρόσφατη ακραία εκδήλωση των καιρικών φαινομένων, που εμφανίστηκαν όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά και σε άλλα σημεία των Βαλκανίων.

Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

Εδώ και αρκετό καιρό, «μαγειρευόταν» η αντίθεση Ουρανού – Άρη, και να που ολοκληρώθηκε την ώρα που ξεκινούσε να δρα ο Γηρυόνης. Μια τέτοια αντίθεση, σκληρών πλανητών, ποτέ δεν φέρνει καλά αποτελέσματα. Ο Άρης μπήκε στο ζώδιο του Σκορπιού στις 19 Νοεμβρίου και θα παραμείνει εκεί μέχρι τις 2 Ιανουαρίου. Είναι κυβερνήτης του ζωδίου και γι’ αυτό είναι παντοδύναμος.  Η αντίθεσή του με τον Ουρανό και στη συνέχεια οι όψεις που θα κάνει με τους αργούς πλανήτες, δεν προμηνύουν ήρεμες καταστάσεις.

Η νέα Σελήνη στις 26 Νοεμβρίου, βρήκε Ήλιο και Σελήνη πάνω στην ακμή του 7ου οίκου, με τον Ερμή να πλησιάζει τον Ήλιο και έτοιμο να «καεί» για τρίτη φορά μέσα σε λίγο καιρό. Η πανσέληνος της 12ης Δεκεμβρίου, βρίσκει τον Άρη και τον Ποσειδώνα, και τους δυο πάνω σε ζώδια του νερού, να κάνουν φιλικότατη όψη τριγώνου, και να μας ειδοποιούν για τα γεγονότα που θα ακολουθήσουν. Ήδη οι πλανήτες έχουν αρχίσει να συσσωρεύονται στον 1ο οίκο, στην πλειοψηφία τους πάνω στο ζώδιο του Αιγόκερου, με αποκορύφωμα την έκλειψη της 26ης Δεκεμβρίου, όπου η Κρόνια κυριαρχία θα βρίσκεται στο δυνατότερο σημείο της.

Οι σεισμικές δραστηριότητες δεν τελειώνουν εδώ. Έχουν διάρκεια. Το νερό, το τόσο πολύτιμο στη ζωή μας, θα αποδειχτεί ότι μπορεί και να γίνει ένας από τους χειρότερους εχθρούς μας, όταν κινείται με ταχύτητα παρασύροντας χώματα, βράχους, δέντρα. Οι πλημμύρες δεν σταματούν εδώ. Οι άνεμοι θα σαρώνουν ότι θα βρίσκεται μπροστά τους. Οι κίνδυνοι θα εμφανίζονται από παντού, από αέρα, νερό, φωτιά και γη. Θέκλα Μεταξά, 

Το τρίγωνο Άρη – Ποσειδώνα, αλλά και τα υπόλοιπα πλανητικά φαινόμενα δεν προειδοποιούν μόνο για φυσικές καταστροφές. Εμπεριέχουν και τον κίνδυνο λοιμώξεων και άλλων παθήσεων που θα ταλαιπωρήσουν αρκετό κόσμο. Και επειδή έχουμε συνηθίσει πλέον, να ζούμε μέσα σε ένα κλίμα παραπλάνησης, παραποίησης, ανομίας και παρανομίας, δεν θα μας κάνει μεγάλη εντύπωση το γεγονός ότι, η παραποίηση και η παραπλάνηση θα φτάσουν στο αποκορύφωμά τους.

Όσο για θέματα οικονομικά, φορολογικά, συνταξιοδοτικά, παροχές και παρόμοια, μην περιμένετε ελαφρύνσεις και διευκολύνσεις. Αυτές δόθηκαν μόνο προεκλογικά και θεωρητικά.

Όσο δε για τους «φίλους» και «γείτονες», αυτοί θα φροντίσουν να εξαφανίσουν κάθε ίχνος ελληνισμού, αυξάνοντας τις προσφυγικές ροές, και με τη συνεργασία των κυβερνώντων, να δημιουργήσουν ανεξέλεγκτες καταστάσεις.

Λυπάμαι πολύ, αλλά τα βόδια του Γηρυόνη θα κυκλοφορούν ελεύθερα για πολύ καιρό στην Ελλάδα. Μην ξεχνάμε, ότι ο Γηρυόνης ήταν γίγαντας, με τρία σώματα, τρία κεφάλια και έξη χέρια. Όσο για τον Ηρακλή, δεν του ανατέθηκε ακόμα η εντολή να εξοντώσει το Γηρυόνη και να μαζέψει τα βόδια του. Κι εμείς παραμένουμε απλοί θεατές στην εξέλιξη των γεγονότων, συνεχίζουμε να πιστεύουμε στα παραμύθια, και όταν κάποια στιγμή ξυπνήσουμε, θα ψάχνουμε για πατρίδα.