Ναύπλιον και Περιφέρεια κέρδισαν τη χρήση του στρατοπέδου Μηχανικού (ΚΕΜΧ). Οριστικά εκτός μετανάστες και πρόσφυγες

588

Οι Κασσάνδρες που προέβλεπαν την μετατροπή των εγκαταστάσεων του στρατοπέδου ΚΕΜΧ, στο Ναύπλιον, σε χώρους διαμονής παρανόμων μεταναστών, διαψεύστηκαν.

Η πολιτική σπέκουλα, που απέβλεπε να πλήξει την κυβέρνηση και την Δημοτική αρχή για δήθεν συναίνεση σε μια τέτοια εξέλιξη, έγινε μπούμερανγκ  κατά των εμπνευστών και εκτελεστών της βρώμικης φημολογίας.

Ο συνεχής και στοχευμένος αγώνας της Δημοτικής Αρχής Κωστούρου και παλαιότερα του Εργατικού Κέντρου Ναυπλίου Ερμιονίδας και του Εμπορικού Συλλόγου, βρήκε την αναγκαία επικούρηση στην πολιτική πρόσβαση του Περιφερειάρχη Παναγιώτη Νίκα, με τελικό αποτέλεσμα να ακουστεί η φωνή της λογικής.

Με οριστική απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης, το ΚΕΜΧ, θα χρησιμοποιηθεί, κατά ένα μέρος για τις ανάγκες του Στρατού και κατά ένα μέρος (με καθεστώς χρησικτησίας) για την στέγαση διοικητικών υπηρεσιών της Περιφέρειας και του Δήμου Ναυπλιέων.

Αναφερόμενοι στην συμφωνία που επιτεύχθηκε, ο Δήμαρχος Ναυπλιέων κ. Δημήτρης Κωστούρος και η Περιφέρεια Πελοποννήσου προέβησαν στις εξής ανακοινώσεις.

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΣΤΟΥΡΟΣ:

«Περιφέρεια και Δήμος προχωρούν μαζί στην επόμενη μέρα που έχει πολύπλευρη και πολυδιάστατη αξιοποίηση του στρατοπέδου του Ναυπλίου. Υπάρχει πολλή δουλειά ακόμη μπροστά μας, με τα πρώτα βήματα να είναι σταθερά και αισιόδοξα. 

Η δέσμευση του Υπουργού Εθνικής Αμύνης κ. Αλκιβιάδη Στεφανή στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Παναγιώτη Νίκα για την παραχώρηση του στρατοπέδου του Ναυπλίου στην Περιφέρεια και τον Δήμο, σηματοδοτεί μία άλλη προοπτική για όλη την περιοχή. Συνοδοιπόροι λοιπόν για να κερδίσουμε αυτό που αξίζει για την πόλη μας.»

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ

Σε περιφερειακά διοικητικά κέντρα θα μετατραπούν τα στρατόπεδα της Τρίπολης και του Ναυπλίου, για τα οποία υπήρξε συμφωνία να παραχωρηθούν από το υπουργείο Εθνικής Αμυνας στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, προκειμένου να στεγάσει τις υπηρεσίες της στις δυο εν λόγω πόλεις.

Φωτογραφία από επίσκεψη του τότε ΑΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή, στο ΚΕΜΧ.

Η συμφωνία οριστικοποιήθηκε στη συνάντηση που είχε ο περιφερειάρχης Παναγιώτης Νίκας το απόγευμα σήμερα, Παρασκευή 15 Νοεμβρίου, με τον υφυπουργό Εθνικής Αμυνας Αλκιβιάδη Στεφανή, στην Αθήνα.

“Η συνάντησή μας είχε αίσιο τέλος” σημείωσε ο Π. Νίκας, ο οποίος πρόσθεσε ότι την ερχόμενη εβδομάδα μεταβαίνουν στην Αθήνα, στο υπουργείο Εθνικής Αμυνας, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Χρήστος Λαμπρόπουλος -με την ιδιότητά του και ως πολιτικός μηχανικός- καθώς και ο πολιτικός μηχανικός της Π.Ε. Αργολίδας Γιώργος Μουταφίδης για να επεξεργαστούν από κοινού με παράγοντες του υπουργείου τις λεπτομέρειες ως προς τους χώρους που είναι αναγκαίοι προκειμένου να στεγαστούν στα εν λόγω στρατόπεδα οι υπηρεσίες της Περιφέρειας.

Με την ολοκλήρωση και αυτής της διαδικασίας, θα ακολουθήσει η υπογραφή του χρησιδανείου μεταξύ του υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Περιφέρειας Πελοποννήσου.