Νέες μηνυτήριες αναφορές από τον “εθνικό μας ιεροεξεταστή” Παναγιώτη Δημητρά

159

Γράφει η Θεοδοσία Δάκογλου *

Το έχει τερματίσει ο εθνικός μας ιεροεξεταστής Παναγιώτης Δημητράς. Με 4 νέες μηνυτήριες αναφορές προς τη Διεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας τα βάζει με όποιον εκδηλώνει ανυπακοή σε ότι πρεσβεύει το Ελληνικό Παρατηρητήριο των Συμφωνιών του Ελσίνκι.
Αφορμή 2 επιστολές, η μια του 2017, η άλλη τωρινή. Εστάλησαν από τον πατέρα Αντώνιο, τον επικεφαλής της γνωστής Κιβωτού του Κόσμου προς τις Δημοτικές και άλλες αρχές της Χίου ζητώντας να μην γίνει το προαναχωρησιακό κέντρο κοντά στη δομή της Κιβωτού.
Το περιεχόμενο της δεύτερης επιστολής που δημοσιεύτηκε από το :”Αστραπάρης Chios News Online”, χαρακτηρίζεται από τον Δημητρά ως:” ακραία ξενόφοβο και ισλαμόφοβο, ρατσιστικό, ξενοφοβικό παραλήρημα, που συνιστά δημόσια υποκίνηση μίσους από ισλαμόφοβη οργάνωση”.
Γράφει, λοιπόν, ο π.Αντώνιος στην επιστολή του: ” Η πλειοψηφία των μεταναστών είναι ενήλικοι και άγαμοι άντρες, που προέρχονται από μουσουλμανικές χώρες με σημαντικές πολιτισμικές διαφορές (όπου πχ τα κορίτσια θεωρούνται γυναίκες σε αρκετά μικρότερη ηλικία) και ότι μεταξύ των κρατουμένων θα περιλαμβάνονται παράνομοι, εγκληματίες, πιθανώς ακόμη και τρομοκράτες. Η εμπειρία έχει αποδείξει ότι, δυστυχώς, αρκετά μεγάλη μερίδα του πληθυσμού των προσφύγων και μεταναστών, ίσως και λόγω των δυσμενών συνθηκών διαβίωσής τους, αλλά και άλλων λόγων, δεν είναι σε θέση να σεβαστεί τις ιδιοκτησίες που γειτνιάζουν με τους χώρους διαμονής τους και έχουν προξενήσει μεγάλες φθορές και κλοπές”.
Οι μηνυτήριες αναφορές έγιναν κατά της Κιβωτού του Κόσμου (βραβευμένος οργανισμός), κατά του πατρός Αντωνίου (βραβείο Ευρωπαίου Πολίτη, βραβείο επίδειξης θάρρους) και κατά της δημοτικής συμβούλου που διάβασε την επιστολή στο ΔΣ του Δήμου (αντί να την καταγγείλει).
Επιστέγασμα όλων είναι η μηνυτήρια αναφορά του Π. Δημητρά κατά της … Εισαγγελέα για Ρατσιστικά Εγκλήματα, Σπυριδούλας Σταυράτη ! Αν είχε, λέει, ασκήσει ποινική δίωξη στον π.Αντώνιο από την πρώτη επιστολή, το 2017, δεν θα είχε γραφτεί και διαβαστεί ποτέ η δεύτερη. Κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση καθήκοντος, λοιπόν, για την κα Εισαγγελέα, που είχε αναθέσει από παλιά και 200 ασυνόδευτα μουσουλμανόπαιδα στη φροντίδα της … “ισλαμόφοβης” Κιβωτού του Κόσμου.
Ο σταλινισμός του Π.Δ. διακρίνεται δια γυμνού οφθαλμού. Και πολύ καλά έχει κάνει παλαιότερα ο επίσης μηνυθείς για ρατσισμό Γιάννης Ζουγανέλης ανταπαντώντας του με μήνυση (ας ζήσουν κι οι δικηγόροι).
Ο ρόλος του Παναγιώτη Δημητρά και του Παρατηρητηρίου του εγείρουν ερωτηματικά και αμφισβητήσεις καθώς η υποκρισία περισσεύει και η χουντική λογοκρισία εμφανίζεται με νέο περιτύλιγμα.

* η Θεοδοσία Δάκογλου είναι Παιδοψυχολόγος