Η  Δημοτική Παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» οδηγεί ενώπιον της Δικαιοσύνης Αστυνομικό Διευθυντή και Εισαγγελέα Υπηρεσίας για ολιγωρία στην εκτέλεση των καθηκόντων τους

Η νόμιμη και προαναγγελθείσα εκδήλωση ενημέρωσης των Λαρισαίων Δημοτών για το μεγάλο θέμα του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού την οποία διοργάνωσε η δημοτική παράταξη «Λαρισαίων Κοινόν» αποκάλυψε τα εξής:

ΠΡΩΤΟΝ: Ο κόσμος διψά να πληροφορηθεί για τις διάφορες πτυχές του μεγάλου προβλήματος και η κυβέρνηση αντιμετωπίζει, αυτή την ανάγκη, φοβικά και απολυταρχικά.

ΔΕΥΤΕΡΟΝ: Η Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι Λειτουργοί της είναι διχασμένη. Κάποιοι αντιλαμβάνονται την υποχρέωσή τους έναντι των Πολιτών, κάποιοι κρύβονται πίσω από το δάκτυλό τους και κάποιοι παραμένουν κομματικά εργαλεία.

ΤΡΙΤΟΝ: Υπάρχουν παρακρατικές συμμορίες που δρουν υπό την κάλυψη κορυφαίων αξιωματούχων προκειμένου να κάνουν την βρώμικη δουλειά του συστήματος.

ΤΕΤΑΡΤΟΝ: Κάποιοι χρυσάστεροι της ΕΛ.ΑΣ υπολογίζουν την εξέλιξή τους περισσότερο από τον όρκο που έχουν δώσει.

ΠΕΜΠΤΟΝ: Κάποιοι Εισαγγελικοί λειτουργοί προτιμούν την γραφειοκρατική οπτική της αποστολής τους και δεν βάζουν τα χέρια στη φωτιά.

ΕΚΤΟΝ: Υπάρχουν Αιρετοί που τιμούν την υπόσχεση προς τους ψηφοφόρους τους και τον όρκο που έδωσαν όταν ανέλαβαν.

ΕΒΔΟΜΟΝ: Οι δημοσιογράφοι της Λάρισας διαθέτουν υψηλή αίσθηση της αποστολής τους και εντιμότητα ως προς την παρουσίαση των γεγονότων.

Για την ιστορία αναφέρουμε ότι η δημοτική παράταξη “Λαρισαίων Κοινόν” είχε διοργανώσει την ενημερωτική της εκδήλωση στον κλειστό χώρο του Χατζηγιάννειου και είχε εξασφαλίσει ως ομιλητές τρεις διακεκριμένους Πολίτες.

Παρά το γεγονός ότι μπορούσε (και ωθήθηκε προς την κατεύθυνση αυτή) δεν προχώρησε σε αυτοδικία και δεν πέταξε έξω από την αίθουσα τους 20 παρακρατικούς αλλά υλοποίησε την εκδήλωση, παρουσία 300 περίπου πολιτών, σε ανοιχτό χώρο 100 μέτρα πιο πέρα.

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στην ανακοίνωσή της «…όσους κρύφτηκαν πίσω από τους τραμπούκους της χθεσινής γελοίας παράστασης… Θα κινηθούμε εναντίον τους με όσα μέσα μας επιτρέπει ο νόμος και θα τους παραδώσουμε στη χλεύη της κοινωνίας…».

Η ανακοίνωση της «Λαρισαίων Κοινόν» έχει ως εξής:

«Η «Λαρισαίων Κοινόν» ενοχλεί. Ενοχλεί με τις θέσεις της, με την μαχητικότητά της, με την ίδια της την ύπαρξη, γιατί χαλάει τη «συνταγή». Τη «συνταγή» που θέλει όποιος μάχεται ενάντια στη Παράνομη Μετανάστευση να χαρακτηρίζεται ως γραφικός, ακραίος, ρατσιστής, κι αυτό να περνάει. Δεν έχουν συνηθίσει να έχουν απέναντί τους ανθρώπους με άποψη και γνώση επειδή πολύ απλά δεν μπορούν να αντιμετωπιστούν. Έχουν συνηθίσει σε σπασμωδικά ανοργάνωτα ξεσπάσματα αγανακτισμένων Πολιτών, τα οποία εύκολα διαχειρίζονται, διαστρεβλώνουν και ανατρέπουν.

Κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσαν να το κάνουν στην εκδήλωσή μας. Η εικόνα ενός ασφυκτικά γεμάτου Χατζηγιάννειου, ήταν κάτι που δεν μπορούσαν να ανεχθούν. Πολύ περισσότερο που δεν επρόκειτο για μια κομματική συγκέντρωση, αλλά για μια κατ’ εξοχήν ενημερωτική εκδήλωση από εξέχοντα μέλη της Ακαδημαϊκής Κοινότητας και της Τοπικής Κοινωνίας. Έτσι, επιστράτευσαν τους «γνωστούς» παρακρατικούς τραμπούκους, προκειμένου αφού καταλάβουν το χώρο, να μας εξωθήσουν σε πράξεις βίας και να δείξουν στη συνέχεια ότι «να, ίδιοι είναι και πλακώνονται μεταξύ τους».

Δεν τους κάναμε το χατήρι, κι αυτό τους χάλασε τα σχέδια. Λαρισαίων Κοινόν, Αυτόν τον Έλληνα που σέβεται τους θεσμούς ακόμα κι όταν οι εκπρόσωποί τους στέκονται ανάξιοι, μικροπρεπείς και λίγοι. Γιατί για την ύπαρξη αυτών των θεσμών χύθηκαν ποτάμια αίματος, κι εμείς αυτό το αίμα το τιμούμε. Όπως τιμούμε και τους τριακόσιους Πολίτες, οι οποίοι ήρθαν για να παρακολουθήσουν μια ειρηνική εκδήλωση και αρνήθηκαν να φύγουν και απαίτησαν να γίνει η εκδήλωση στο χώρο της Τρίγωνης πλατείας, που περίμεναν υπομονετικά μέχρι να ετοιμάσουμε με τα λίγα μέσα που διαθέτουμε μια στοιχειώδη ηχητική εγκατάσταση, που δε σταμάτησαν ούτε στιγμή να μας δίνουν κουράγιο και δύναμη.

Κώστας Βαϊούλης. Δημοτικός Σύμβουλος. Επικεφαλής Λαρισαίων Κοινόν

Δεν τιμούμε όμως όσους κρύφτηκαν πίσω από τους τραμπούκους της χθεσινής γελοίας παράστασης. Θα κινηθούμε εναντίον τους με όσα μέσα μας επιτρέπει ο νόμος και θα τους παραδώσουμε στη χλεύη της κοινωνίας.

Ο Αστυνομικός Διευθυντής που δήλωσε αδυναμία να βγάλει έξω είκοσι προβοκάτορες…

Ο υπεύθυνος του Χατζηγιάννειου Αντιδήμαρχος Πολιτισμού (!), ο οποίος αρνήθηκε να ζητήσει επίσημα την επέμβαση της Αστυνομίας προκειμένου να υπάρξει η απρόσκοπτη είσοδος των Πολιτών στην εκδήλωση…

Η εξαφανισμένη Εισαγγελέας Υπηρεσίας που στάθηκε αδύνατο να βρεθεί, παρά τις επανειλημμένες οχλήσεις μας προς τα αστυνομικά όργανα…

κι όλοι οι ανευθυνοϋπεύθυνοι που είχαν εμπλοκή στη χθεσινή παρωδία, θα αντιμετωπίσουν τον Νόμο.

Τον Νόμο του Κράτους μας, του Κράτους του έθνους των Ελλήνων, που δεν το χαρίζουμε σε κανέναν. Όσο για την εκκωφαντική σιωπή των υπόλοιπων Παρατάξεων, θα τους θυμίσουμε τη ρήση του Μπρεχτ: “Όταν ήρθαν για μένα, δεν υπήρχε κανείς”».

 

(Οι φωτογραφίες είναι από το onlarissa.gr)

 

 

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Με πρωταγωνιστή τον Αδρακτά το Δημ. Συμβούλιο Άργους – Μυκηνών

Με πρωταγωνιστή τον αντιδήμαρχο Κων. Αδρακτά, που εισηγείται τα 7 από τα 8 προς συζήτηση…

% μέρες πρίν

Περιμένοντας την επιστροφή της Κασσάνδρας

της Θέκλας Μεταξά Πέρασαν χρόνοι χιλιάδες, και η Κασσάνδρα που είχε πιει άφθονο νερό της…

% μέρες πρίν

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας ζητά Γραμματέα

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αργολίδας (ΙΣΑ) επιθυμεί να προσλάβει υπάλληλο για γραμματειακή υποστήριξη, σε έμμισθη θέση,…

% μέρες πρίν

Αύριο στο Τολό το μεγάλο ντέρμπι του Πανναυπλιακού για την άνοδο στην Γ Εθνική (ΒΙΝΤΕΟ)

Ο Πανναυπλιακός φιλοξενεί αύριο Κυριακή 12 Μαΐου στις 17:00 την ομάδα του Κερατσινίου στα πλαίσια…

% μέρες πρίν

ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ: Οι τιμές κατέρρευσαν, οι Παραγωγοί αγωνιούν

Η ΔΕΣΑ (Διαρκής Επιτροπή Συνεταιρισμών Αργολίδας) διοργανώνει σύσκεψη με προσκεκλημένους τους Βουλευτές και τον Αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας την Τρίτη 14 Μαΐου…

% μέρες πρίν