Ενιαίος και δυναμικός αγώνας αποφασίστηκε από το Δ.Σ Πύργου, για τα ΤΕΦΑΑ

52

Στο Δήμο Πύργου, χθες Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2019, έγινε κατεπείγον Δημοτικό Συμβούλιο με αποκλειστικό θέμα: «Συζήτηση και λήψη απόφασης μετά τις αρνητικές εξελίξεις  που αφορούν στην ίδρυση και λειτουργία της Σχολής ΤΕΦΑΑ στον Πύργο».

Ο Δήμαρχος Πύργου κ.Τάκης Αντωνακόπουλος

Το θέμα αυτό που προέκυψε μετά από την απόφαση της Υπουργού για “κόψιμο” όλων των καινούργιων τμημάτων που είχαν προαναγγελθεί από την προηγούμενη Κυβέρνηση, εντάσσεται και αυτό πλέον στο ενιαίο πακέτο όλων των μεγάλων θεμάτων (Πάτρα – Πύργος, ΤΕΦΑΑ, Πυρόπληκτα και Κόκκινα δάνεια, Ταμείο Μολυβιάτη) που θα διεκδικηθούν ενωμένα και δυναμικά. Αυτό βγήκε από την τοποθέτηση του Δημάρχου κ. Τάκη Αντωνακόπουλου καθώς και από τις τοποθετήσεις των υπολοίπων παρατάξεων του Δ.Σ, οι οποίες συμφώνησαν και στην έκδοση ομόφωνου ψηφίσματος.

Αρχή των κλιμακούμενων αντιδράσεων είναι το κλείσιμο των υπηρεσιών του Δήμου, αύριο Δευτέρα 11 Νοεμβρίου 2019, και στη συνέχεια μια σειρά επαφών και παραστάσεων του Δήμαρχου, μαζί με τους επικεφαλείς των παρατάξεων, στο Πρυτανείο και την Σύγκλητο  του Πανεπιστήμιου Πατρών και στην Υπουργό Παιδείας. Συζητήθηκαν επίσης και οι επόμενες πιο δυναμικές μορφές αγώνα.

Στη συνεδρίαση ήταν παρόντες και τοποθετήθηκαν οι βουλευτές  Ηλείας Διονύσης Καλαματιανός (ΣΥΡΙΖΑ) και Μιχάλης Κατρίνης(ΚΙΝΑΛ). Απουσίαζαν οι τρεις βουλευτές της ΝΔ.

Η συνέχεια αυτής της συζήτησης, προφανώς διευρυμένα, θα γίνει τη Δευτέρα που αναμένεται παλλαϊκή συμμετοχή στο “Πάρκο Ξύστρη”, όπου έχει καλεστεί και γενικό κάλεσμα αιρετών και λαού για τα μεγάλα θέματα της Ηλείας, στο πλαίσιο του ενωμένου μετώπου διεκδικήσεων του Νομού από την Κεντρική εξουσία.