Εμπόδισαν την πρόσβαση διαπαραταξιακής του δήμου Λαρισαίων και δημοσιογράφων στη δομή Μεταναστών που λειτουργεί στα όρια του Δήμου

191

Έκρυθμη κατάσταση δημιουργήθηκε στη δομή φιλοξενίας παρανόμων μεταναστών και προσφύγων, που λειτουργεί στην περιοχή “Κουτσόχερο”, στα διοικητικά όρια του Δήμου Λαρισαίων όταν υπάλληλος του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής παρεμπόδισε την είσοδο διαπαραταξιακής επιτροπής του Δημοτικού Συμβουλίου Λαρισαίων.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι από όλες τις παρατάξεις με επικεφαλής τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δεληγιάννη μετέβησαν στην δομή για να ελέγξουν τις φήμες που είχαν κυκλοφορήσει περί κρυφής εισόδου δεκάδων νέων “φιλοξενούμενων”, κατά την διάρκεια του Σαββατοκύριακου. Οι εκπρόσωποι των Λαρισαίων υποχρεώθηκαν να παρέμειναν έξω από τη δομή, υπό καταρρακτώδη βροχή μετά από εντολή απαγόρευσης προσέγγισης που τους δόθηκε από υπαλλήλους του υπουργείου Μεταναστευτικής πολιτικής. Συγχρόνως, επιχειρήθηκε η απαγόρευση λήψης πλάνων και φωτογραφιών από τους δημοσιογράφους που κάλυπταν το ρεπορτάζ.

Στο χώρο έξω από τη δομή, στην οποία διαμένουν περισσότεροι από 1.500 παράνομοι μετανάστες (ενώ έχει υποδομές για 500 μόνον) παρέμειναν παρά την ισχυρή βροχή, οι ρεπόρτερ των τοπικών μέσων ενημέρωσης και, ο δημοτικός σύμβουλος ο κ. Παπρίσης (από την παράταξη της κ. Καραλαριώτου), ο κ. Αλέξης Νάρης που εκπροσωπεί την παράταξη (Λαρισαίων Κοινόν), ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής κ. Βούλγαρης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Λάρισας κ. Δεληγιάννης, ο κ. Άκης Νασιώκας (από την παράταξη του Παν. Γούλα) και εκπρόσωποι από άλλες παρατάξεις…

Να σημειωθεί ότι εντολή απαγόρευσης εισόδου σε αιρετούς εκπροσώπους του Δήμου όπου φιλοξενείται, από 4ετίας η δομή εκδίδεται για πρώτη φορά. Να σημειωθεί ότι στην δομή “Κουτσόχερο” εργάζονται 60 εργάτες του δήμου (προσληφθέντες με τα προγράμματα κοινωνικής εργασίας).

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ: Λίγο πριν τις 14.00 επετράπει η είσοδος στον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου και κάποιους εκ των Δημοτικών Συμβούλων ενώ απαγορεύθηκε να τους συνοδέψουν δημοσιογράφοι και εικονολήπτες.