Διαψεύδει τον Γιάννη Μαλτέζο ο τ. Δήμαρχος Ερμιονίδας Δημήτρης Καμιζής για «την (δήθεν) ανυπαρξία μελετών»

279
Για το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης, υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη.
Δημήτρης Καμιζής

Με άρθρο του στο https://stamdamd.blogspot.com/, ο Δημήτρης Καμιζής (τέως Δήμαρχος Ερμιονίδας και Κρανιδίου), απαντά στον ισχυρισμό του Χωρικού αντιπεριφερειάρχη Αργολίδας, κ. Γιάννη Μαλτέζου, ότι στην Ερμιονίδα δεν εγκρίθηκε κανένα έργο διότι (τάχα) «δεν υπήρχαν εγκεκριμένες και ώριμες μελέτες».

Οι ανυπόστατοι, όπως αποδεικνύεται, ισχυρισμοί του Γιάννη Μαλτέζου, είδαν το φως της δημοσιότητας μέσα από την προσωπική του σελίδα στο Face Book, ως απάντηση στην επίσημη και δημόσια διαμαρτυρία του Δημάρχου, Γιάννη Γεωργόπουλου, για τον αποκλεισμό του Δήμου Ερμιονίδας από τα έργα Πολιτισμού που εγκρίθηκαν να χρηματοδοτηθούν και να υλοποιηθούν στην Αργολίδα.

Όπως αναφέρει ο Δημήτρης Καμιζής, «για την αποκατάσταση των πραγμάτων επειδή ως δήμαρχος των πρώην δήμων Κρανιδίου και Ερμιονίδας χειρίστηκα κάποια θέματα στα οποία αναφέρεται έχω να παρατηρήσω τα εξής:

  1. Η μελέτη για την ανάδειξη του Σπηλαίου Φράγχθι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε επί δημαρχίας μου στις κατά καιρούς θητείες μου ως δημάρχου.

Η υλοποίηση  του έργου ανάδειξης και αξιοποίησης του σπηλαίου σύμφωνα με την μελέτη, ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε το 2013 επί δημαρχίας μου επίσης. Το έργο δηλαδή αυτό έχει εκτελεσθεί.

Γιάννης Μαλτέζος

Μάλιστα δε σε τυχαία συνάντηση που είχα με τον κ Αντιπεριφερειάρχη προ ολίγων εβδομάδων στην Κοιλάδα, του μίλησα σχετικά με το Σπήλαιο και προσφέρθηκα να τον ξεναγήσω ο ίδιος εφόσον το επιθυμούσε. Πράγματι επέδειξε σχετικό ενδιαφέρον αλλά μέχρι τώρα προφανώς δεν βρήκε το χρόνο για αυτή την επίσκεψη.

Του μίλησα επίσης και του ζήτησα την βοήθειά του για τη χρηματοδότηση του υπόλοιπου των εργασιών του παλαιού δημοτικού σχολείου Κοιλάδας το οποίο είχαμε προορίσει παλαιότερα για τη στέγαση Μουσείου ευρημάτων του Σπηλαίου Φράγχθι. Ως γνωστόν το έργο αυτό διεκόπη λίγο πριν την ολοκλήρωσή του υπαιτιότητι του εργολάβου του έργου. 

  1. Σχετικά με το Ρωμαϊκό Ταφικό Μνημείο Ερμιόνης, επί δημαρχίας μου επίσης ολοκληρώθηκε η μελέτη για την αναστήλωση και ανάδειξή του. Για τη μελέτη αυτή εκδόθηκε η σχετική εγκριτική απόφαση από τον Υπουργό Πολιτισμού, επί δημαρχίας κ Σφυρή. Το έργο λοιπόν αυτό είναι  έτοιμο για ένταξη σε χρηματοδοτικό πρόγραμμα και δημοπράτηση. 

                                                             Φιλικά

Δημήτρης Καμιζής