Η Δημοτική αρχή Ευρώτα δηλώνει ότι δεν θα ανεχθεί άλλη παραβατικότητα από τους ΡΟΜΑ

70
Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ.Δήμος Βέργος

Ο Δήμαρχος Ευρώτα κ. Δήμος Βέρδος, συγκάλεσε χθες  έκτακτη σύσκεψη με τους Αντιδημάρχους και το Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Ευρώτα. Αφορμή τα πολύ σοβαρά περιστατικά βίας και ανομίας που εκτυλίχθηκαν πρόσφατα στη Σκάλα Λακωνίας, αλλά και η συνεχιζόμενη αυτή κατάσταση, από τους ΡΟΜΑ, η οποία δυστυχώς κλιμακώνεται.

Όπως πολύ χαρακτηριστικά αναφέρει το flynews.gr σε ρεπορτάζ “συζητήθηκαν οι τρόποι για την ουσιαστική καταστολή του φαινομένου, που τείνει να λάβει ανησυχητικές πλέον διαστάσεις”

Επίσημα  ειπώθηκε ότι:  “Η δημοτική αρχή δε θα ανεχτεί τέτοιου είδους παραβατικές συμπεριφορές. Είναι γνωστό πόσο ψηλά στην ατζέντα του Δήμο Ευρώτα είναι το θέμα της ασφάλειας των πολιτών. Προς την κατεύθυνση αυτή, η δημοτική αρχή εξέφρασε την πρόθεση για συγκρότηση Τοπικού Συμβουλίου Πρόληψης Παραβατικότητας, το οποίο έχει συμβουλευτικό χαρακτήρα και εστιάζει τη δράση του στην πρόληψη του εγκλήματος και της παραβατικότητας”.

Σε κάθε περίπτωση το συμπέρασμα που βγαίνει από την έρευνα και το ρεπορτάζ είναι ότι οι κάτοικοι της Σκάλας Λακωνίας, αλλά και της ευρύτερης περιοχής, ζουν μέσα σε καθεστώς φόβου εδώ και πολύ καιρό και περιμένουν από τη συντεταγμένη πολιτεία να τους προστατέψει όπως οφείλει.

Χ.Β.Μ.