Ο εν λόγω Αρχιμανδρίτης δήλωσε ενώπιον του Δημοτικού Συμβουλίου ότι «ο κλήρος διαθέτει “παράθυρα” στη δικαιοσύνη και κερδίζει τις υποθέσεις». Έτσι, με τη σιγουριά αυτή, μετέβη σε συμβολαιογραφείο και κατέγραψε -κατόπιν εντολής του Μητροπολίτη όπως ισχυρίζεται- 100 στρέμματα ως ιδιοκτησία της Μονής Αυγού που βρίσκεται στο Δήμο Ερμιονίδας, παρουσιάζοντας για τίτλους ιδιοκτησίας ιστορικό βιβλίο που αναγράφει ότι το 1691 (!!!) η εν λόγω Μονή κατείχε τεράστια περιουσία σε Αργολίδα και Αρκαδία. Από τα 100 αυτά στρέμματα -που παράνομα κατέγραψε ο Αρχιμανδρίτης- τα 42 από αυτά τα είχε αγοράσει το 1937 η κοινότητα Διδύμων από το Υπουργείο Οικονομικών, με συμβολαιογραφική πράξη. Δεδομένου ότι το 1834 τα τότε Μοναστήρια που δεν είχαν την περίοδο αυτή μοναχούς, όπως η Μονή Αυγού, με βασιλικό διάταγμα έπαυσαν να ισχύουν και οι τεράστιες περιουσίες τους κρατικοποιήθηκαν και διανεμήθηκαν στους αγρότες.
Στο Μεσαίωνα μας γυρίζουν κάποιοι Ιεράρχες
Ο Αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος προέτρεπε τους Μητροπολίτες να παραχωρήσουν το 30% από τις περιουσίες τους στους ακτήμονες, διότι όπως προέβλεπε, θα έρθουν δύσκολες μέρες. Δυστυχώς σήμερα, τις δύσκολες αυτές μέρες που ήρθαν (λόγω μνημονίων) και βιώνουμε, κάποιοι ασυνείδητοι ιεράρχες -αντίθετα από ότι πίστευε ο Χριστόδουλος- αδικαιολόγητα και παράνομα διεκδικούν περιουσίες δημοτών που επί δύο σχεδόν αιώνες τους ανήκουν από γενιά σε γενιά. Μάλιστα αδικαιολόγητα ο Αρχιμανδρίτης της Μητρόπολης Ύδρας, που για τίτλους ιδιοκτησίας παρουσίασε ιστορικά βιβλία τα οποία αναφέρονται στον Μεσαίωνα, καθώς επίσης όπως δήλωσε ο εν λόγω, ο κλήρος διαθέτει «παράθυρα» στην δικαιοσύνη και μπορεί να τα νομιμοποιήσει. Περί της νομιμότητας των πράξεών τους επικαλούνται το Νόμο 4301/7/10/2014 αρ.φ.223, όπου στο άρθρο 51 παράγραφος 2 αναφέρει: «Ναοί και περιουσίες διαλελυμένων ή διαλυομένων Μονών παραμένουν στην κυριότητα του νομικού προσώπου της οικείας ιεράς Μητροπόλεως ή περιέρχονται αυτοδίκαια σε περίπτωση συγχωνεύσεώς τους με άλλη Μονή, στην κύρια Μονή ή σε περίπτωση ανασυστάσεως στην ανασυστωμένη Μονή».
Παρακαλούνται οι νομικοί της βουλής να μας διευκρινήσουν εάν το νόμο αυτό τον ερμηνεύουν όπως κάποιοι ιεράρχες που διεκδικούν περιουσίες από το 1691 (!!!) για ανασυσταθείσες Μονές.
Σεβασμιώτατοι της Ιεράς Συνόδου. Με την αριθμ. 844-2015/595 19/3/2015 αρ.φ.758, αναγνωρίσατε σύμφωνα με το Ν4301/2014 άρθρο 25 ως Μονή την διαλυμένη πρώην Μονή Αυγού. Με ποια κριτήρια αναγνωρίζεται ως Μονή, όταν δεν διακονούν εκεί μοναχοί; Μόνιμα εκεί διαμένει ένας δόκιμος μοναχός. Ηγούμενος της Μονής έχει οριστεί ο Αρχιμανδρίτης που διαμένει στο χωριό Δίδυμα και είναι ο μοναδικός ιερέας του χωριού. Αυτός που δηλώνει ότι ο κλήρος διαθέτει «παράθυρα» στη δικαιοσύνη.
Σεβασμιώτατοι της Ιεράς Συνόδου. Οι χριστιανοί επιθυμούν περισσότερο από κάθε άλλη φορά την σύσταση και λειτουργία Ιερών Μονών με μοναχούς ή μοναχές και την άμεση επικοινωνία μαζί τους, καθώς και με τους Ηγουμένους και Ηγουμένισσες, επιζητώντας να λάβουν την ευλογία τους. Δυσφορούν μάλιστα όταν μεταβαίνουν στις Μονές και βρίσκουν κτίρια και πόρτες κλειστές. Τότε ποια η σκοπιμότητα της ανασύστασής τους; Είναι πρόκληση να φαίνεται ότι κάποιοι είναι Ηγούμενοι κάποιας Μονής και αυτοί να διαμένουν στις πόλεις μακριά από τις Μονές. Μέχρι τώρα γνωρίζαμε ότι η Μονή θεωρείται αυτή που διαθέτει τουλάχιστον τρεις -κατ’ άλλους πέντε- μοναχούς ή μοναχές. Άλλαξε κάτι ή μήπως εμείς δεν έχουμε ενημερωθεί σωστά.
Από το 1925 η διαλελυμένη Μονή Αυγού είχε κηρυχθεί διατηρητέος αρχαιολογικός χώρος. Με διάταγμα που υπέγραψε ο τότε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Παύλος Κουντουριώτης (ΦΕΚ152, Α/16-6-1925). Οι καθ’ ύλην υπεύθυνοι αρχαιολόγοι παρακολουθούν τον αρχαιολογικό αυτό χώρο; Μήπως έχουν διαπιστώσει αυθαιρεσίες; Εάν ναι, σε ποιες ποινικές ενέργειες προέβησαν όπως προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία; Η αστυνομική Δ/νση Αργολίδας γνωρίζει για τα τεκταινόμενα στη Μονή Αυγού, που λειτουργεί με ένα δόκιμο μοναχό. Εκτιμούμε ότι η αστυνομική Δ/νση Αργολίδας θα έπρεπε να παρακολουθεί συστηματικά τη Μονή αυτή για την ασφάλεια… και του δόκιμου μοναχού, μετά τα όσα είχαν συμβεί το 2005!
Υπενθυμίζουμε τι είχαμε γράψει στις 6/10/2005: «Μοναστήρι στην Αργολίδα χτύπησαν Ουτσεκάδες. Στις 13/10/2005: Γέμισαν την Ελλάδα με συνθήματα UCK! Σάλος έχει δημιουργηθεί μετά τις αποκαλύψεις του «Στόχου» για βανδαλισμούς και συνθήματα των UCK σε μοναστήρι στην Αργολίδα. Μια μέρα αργότερα το τότε κανάλι Πελοποννήσου ΤΟΠ, που είχε έδρα την Κόρινθο, επί τρεις ώρες έδειχνε συνθήματα σε πολλά σημεία του κτιρίου της Μονής Αυγού, καθώς και σε παράπλευρα σημεία». Στην εκπομπή αυτή συμμετείχαν, εκτός των άλλων, και ο νυν Δήμαρχος Άργους κ. Καμπόσος, καθώς και ο αξιωματικός κ. Θεοδωρακίδης.
Πολλά μυστήρια στη Μονή Αυγού. Περίεργες φωτιές εντός της Μονής κλπ. Πιστεύουμε ότι η ΕΥΠ, που το 2005 λόγω της σοβαρότητας του εθνικού θέματος θα είχε ασχοληθεί με τα όσα συνέβαιναν στην πρώην Μονή Αυγού, να έχει λάβει τα μέτρα της και με την σύγχρονη τεχνολογία να γνωρίζει, γιατί πρέπει να γνωρίζει, το τι γίνεται γύρω από τη Μονή Αυγού. Το θέμα δεν σταματάει εδώ…
ΠΕΡΙΚΛΗΣ
ΠΗΓΗ: Εφημερίδα “Στόχος”
Δήλωση της Αφροδίτης Λατινοπούλου για τις συνεχείς επιθέσεις σε Ελληνίδες από μουσουλμάνους: «Το 2024 φεύγει.…
Ο Ιερός Ναός Ευαγγελίστριας Ναυπλίου, λειτουργεί Συσσίτιο για οικονομικά αδύναμα άτομα. Αυτά μπορεί να είναι…
Το δελτίο που κυκλοφόρησε αναφέρεται σε Εορταστικές εκδηλώσεις από την Π.Ε. Αργολίδας για το νέο…
Τα διαστρεβλωμένα στοιχεία για την ΚΕΔΑΜ που επιχείρησε να περάσει στο Δημοτικό Συμβούλιο ο Γιάννης…
Η απάντηση του επανεκλεγέντος Προέδρου του Επιμελητηρίου Αργολίδας, Φώτη Δαμούλου, στην ανακοίνωση του Θοδωρή Βασιλόπουλου…