Έξι χρόνια από τη δολοφονία των Φουντούλη και Καπελώνη

Την 1η Νοεμβρίου του 2013 έπεσαν νεκροί ο Γιώργος Φουντούλης και ο Μανώλης Καπελώνης ύστερα από την εν ψυχρώ εκτέλεσή τους από δύο κρανοφόρους δολοφόνους. Ένα έγκλημα ατιμώρητο, στην Ελλάδα του 2019, με τους γονείς των παιδιών παρατημένους στον πόνο και στα ερωτηματικά.

Τα ΜΜΕ προσπάθησαν να υποβαθμίσουν το συμβάν, μη θέλοντας να προβάλλουν την εκδικητικότητα της αριστεράς αλλά και τις συνθήκες που αγωνίζεται το πατριωτικό κίνημα στην Ελλάδα.

Αξέχαστες θα μείνουν στην ιστορία οι δηλώσεις του δημοσιογράφου Γιάννη. Πρετεντέρη ο οποίος παρακολουθώντας το βίντεο της εκτέλεσης αναφώνησε στον αέρα τηλεοπτικού καναλιού, «έτσι όπως πυροβολούσαν θα μπορούσε να σκοτωθεί και κανάς άνθρωπος» δείχνοντας σε δημόσια θέα το πιο σκληρό πρόσωπο του συστήματος.

Εν μέσω άγριων διώξεων τότε της Χρυσής Αυγής, η τελευταία πράξη του δράματος έλαβε χώρα στη λεωφόρο Ηρακλείου.

Από εχθές τη νύχτα, όπως κάθε χρόνο, πλήθος κόσμου συρρέει στο σημείο της δολοφονίας αφήνοντας ένα λουλούδι, φωνάζοντας ένα σύνθημα ή στέκεται βουβός μπροστά στο μικρό τύμβο. Υπό καταρρακτώδη βροχή, εχθές τη νύχτα, πλήθος νέων με πανό και σημαίες συγκεντρώθηκαν στο Ν. Ηράκλειο και με πορεία έφτασαν στο σημείο της δολοφονίας. 

Οι δύο νέοι οραματιστές χάθηκαν μέσα σε λίγα λεπτά. Δύο παιδιά, ασυμβίβαστα με τις επιταγές της νέας τάξης πραγμάτων, σιώπησαν για πάντα. Αφήνοντας χρέος σε όλους όσους πιστεύουν, σε όλους όσους αγωνίζονται, να δώσουν τα πάντα για τη δικαίωσή τους. Να δημιουργήσουν έναν νέο κόσμο. Μια Ελλάδα ισχυρή μέσα στην Ευρώπη των Εθνών. Γι αυτό ο Γιώργος και ο Μάνος μνημονεύονται απ όλα τα Ευρωπαϊκά πατριωτικά κινήματα. Γιατί η θυσία τους ξεπέρασε τα Ελληνικά σύνορα και δικαίως συγκαταλέγονται στους σύγχρονους μάρτυρες της Ευρώπης.

Share
Δημοσιεύτηκε από
akromolio

Recent Posts

Η Υγεία στην Ηλεία. Από εγκαίνια πάμε καλά….

γράφει ο Δημήτρης Θεοδωρόπουλος Έγινε λέει ανακαίνιση της Παιδιατρικής μονάδας στο Νοσοκομείο Κρεστένων. Και επειδή…

% μέρες πρίν

Για μια Ευρώπη των εθνών

 Γράφει ο Γιάννης Κουριαννίδης* Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή (ευρύτερα γνωστή στο κοινό ως «Κομισιόν») αποτελείται από…

% μέρες πρίν

Φορτώνουν το δήμο με δάνειο 3.000.000+

γράφει ο Ε.Π.ΜΟΝΟΣ Χάθηκαν 5 ολόκληροι μήνες και ο Δήμος Άργους Μυκηνών πορεύεται (και θα…

% μέρες πρίν