Ένοχοι και ελεγχόμενοι για «το χέρι στο μέλι». Πέντε σχόλια για υποθέσεις κακοδιαχείρισης

259

γράφει ο Ανάργυρος Μούντζας

Στην Επίδαυρο…

Ο κατ’ ομολογίας καταχραστής των χρημάτων από τις Σχολικές Επιτροπές, Δημήτρης Αγγέλου, την γλύτωσε λόγω αθροιστικής αμέλειας των δημοσίων λειτουργών. Παραμένει όμως σε εκκρεμότητα η υπόθεση της κακοδιαχείρισης της ΔΕΥΑΕΠ.

Στην Ερμιονίδα…

Ψάχνουν ποιος έβαλε το χέρι στο μέλι (αν το έβαλε) όπως έχει καταγγελθεί. Η Δικαιοσύνη ασχολείται με τον τέως Πρόεδρο της ΔΕΥΑΕΡ Γιάννη Πάλλη και τον (σκανδαλωδώς) υποστηρικτή του τ. Δήμαρχο Δημήτρη Σφυρή.

Στην Π.Ε. Αργολίδας

Το σκάνδαλο της «άκομψης» χρηματοδότησης πολλών Πολιτιστικών Συλλόγων από τον τ. χωρικό αντιπεριφερειάρχη Τάσο Χειβιδόπουλο, παραμονές εκλογών, βρίσκεται στην διαδικασία της δικαστικής και διοικητικής έρευνας με άγνωστες (αλλά προβλέψιμες) τις εξελίξεις.

Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου…

Ο Νίκας έχει προαναγγείλει έρευνες και το ενδιαφέρον στρέφεται προς την Αναπτυξιακή που, όπως είχε καταγγελθεί «έκανε τις δουλειές του Τατούλη». Πολλά λέγονται και για την τ. Οικονομική Επιτροπή που μοίραζε χρήμα με τρόπο που προκάλεσε πολλά ερωτηματικά και καταγγελίες.

Στην αποκάλυψη των εγκλημάτων του λευκού κολάρου…

Ένας βασικός κανόνας των ερευνητικών αρχών προβλέπει… «ακολουθήστε τη διαδρομή του χρήματος». Είναι ακριβώς ο ίδιος κανόνας που εφαρμόζουν τα λαμόγια για να βρουν από πού θα τα αρπάξουν… «ακολουθούν τον δρόμο του κρατικού χρήματος και στήνουν τα δικά τους διόδια.»

Όπως καταλαβαίνετε, τα σκάνδαλα δεν είναι μόνον στα ψηλά σαλόνια (Χρηματοδότηση κομμάτων, Novartis, χαριστικοί νόμοι). Είναι και στα ταπεινά αλώνια της καθημερινότητας. Κοινό σημείο το γεγονός πως για κάθε συναλλαγή χρειάζονται δύο (τουλάχιστον).  

 

Διαβάστε ακόμη:

https://akromolio.gr/2019/11/%cf%83%ce%ba%ce%bf%cf%85%cf%80%ce%af%ce%b4%ce%b9%ce%b1-%cf%84%ce%b7%cf%82-%cf%80%ce%b5%cf%81%ce%b9%cf%86%ce%ad%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%cf%82-%cf%80%ce%b5%ce%bb%ce%bf%cf%80%ce%bf%ce%bd%ce%bd%ce%ae/