Ένα καινούργιο Μουσείο γεννήθηκε στην Αργολίδα με πρωτοβουλία του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας

231

Με μεγάλη προσέλευση κόσμου πραγματοποιήθηκαν οι εκδηλώσεις για τα 60 χρόνια του Συνδέσμου Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας Ν. Αργολίδας, χθες Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2019. Εορτάσθηκαν επίσης και τα 20 χρόνια από την ένταξη της Ένωσης στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας ( Π.Ο.Α.Σ.Α.)

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε από βραβεύσεις, ενδιαφέρουσες ομιλίες και εγκαίνια της Μουσειακής Έκθεσης αυθεντικών Στολών Οπλισμού, Μεταλλείων και Κειμηλίων της Ελληνικής Βασιλικής Χωροφυλακής, της Αστυνομίας Πόλεων, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος.

Η συνεδριακή αίθουσα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αργολίδος, αποδείχθηκε μικρή για να φιλοξενήσει τους 200 περίπου προσελθόντες, μεταξύ των οποίων οι Δήμαρχοι Ναυπλίου,  Άργους Μυκηνών, ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Πελοποννήσου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αποστράτων Σωμάτων Ασφαλείας και ο Αστυνομικός Διευθυντής Αργολίδας.

Μιχάλης Μαντάς. Ο Πρόεδρος της Ένωσης και ψυχή της δημιουργίας του Μουσείου

 

Στην εκδήλωση κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των εκατοντάδων στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας  οι οποίοι έπεσαν κατά την εκτέλεση της αποστολής τους.

Μετά τους σύντομους χαιρετισμούς των επισήμων ακολούθησε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία του Αστυνομικού Υποδ/ντού Διεύθυνσης Αστυνομίας Αργολίδας κ. Σταμέλου Γεωργίου (και παρουσίαση με projector) για τα Σώματα της Πρώην Ελληνικής Χωροφυλακής, Πρώην Αστυνομίας Πόλεων του Λιμενικού και Πυροσβεστικού Σώματος.

 

Ακολούθησε απονομή πλακετών, Ανακήρυξη Επιτίμου Προέδρου, Ανακήρυξη Επίτιμων μελών, ενώ τιμητική διάκριση έλαβαν οι Δήμαρχοι Ναυπλιέων Δημήτρης Κωστούρος και Άργους Μυκηνών Δημήτρης Καμπόσος.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με συνεστίαση σε Κοσμική Ταβέρνα στα Πυργιώτικα Αργολίδας.