Ότι πάρεις…. 151

145

Γράφει ο Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος

25 Νοεμβρίου 2019. Η Βουλή των Ελλήνων -Νεοδημοκρατών (λες να είναι ακόμα όλων των Ελλήνων;) αποφασίζει: «Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα εκλέγεται με 151 ψήφους». Δηλαδή τον εξής 1, τον πρωθυπουργό. (Θα υποδείξει ο Μητσοτάκης, όπως είπε ο Άδωνις μιλώντας στην τηλεόραση. Ομολογία ή αυτογνωσία του πόσο γονυπετής προφανώς είναι). Για να εκλέγεται από το λαό, μάλλον, ούτε σκέψη δε πέρασε από το “δημοκρατικό”  τους μυαλό.

Χάρης Βασ. Μιχαλακόπουλος.
Δημ. Σύμβουλος Πύργου

25 Ιανουαρίου 2919. Η Βουλή των  Ελλήνων-Συριζαίων (λες να ήταν ακόμα όλων των Ελλήνων;) αποφασίζει «Κύρωση της Συμφωνίας Πρεσπών». Πάλι έφταναν 151 για να πουληθεί η Μακεδονία μας, που ποτάμια αίματος χύθηκαν για να είναι ελεύθερη και Ελληνική. Και όλα αυτό το αίμα πουλήθηκε με ένα κολόχαρτο που όσο παράνομο και εάν είναι, θαρρώ θα μας βασανίσει αφάνταστα ως Κράτος στο μέλλον και μακάρι να μη χρειαστούν νέα ποτάμια αίματος για να σκίσουν αυτό το κολόχαρτο που υπέγραψαν κάποιοι …..(ο χαρακτηρισμός δικός σας).

Τα πολιτικά συμπεράσματα  λοιπόν είναι:

α) Ξεχάστε το 200 ψήφοι -ξεχάστε το 180 ψήφοι- περνάμε/πουλάμε τα πάντα με 151 ψήφους – ποιόν νοιάζει εάν είναι Ελληνική γη ή όχι-ποιόν νοιάζει εάν ο ΠτΔ είναι ό ανώτατος άρχων. Το μόνο που απομένει είναι να δούμε τους βουλευτές  να τραγουδούν προσεχώς «περνάει ο στρατός της Ελλάδος φρουρός …» .

β) Ούτε καν δοκιμάζουν οι “δημοκράτες” να κάνουν δημοψήφισμα για τα Εθνικά ή άλλα σοβαρά θέματα. Ούτε καν δοκιμάζουν οι “δημοκράτες”  να ψηφίζει ο λαός τον ΠτΔ. Είπαμε είναι “δημοκράτες”, αλλά όχι και τόσο δημοκράτες ώστε να εξαρτώνται και από την ψήφο σου!!

γ) Έχουν επίγνωση οι “δημοκράτες” ότι πλέον δεν υπάρχει καμία σύνδεση Βουλής και λαού σε όλα τα επίπεδα. Άλλωστε απλά μαθηματικά είναι! Όταν έχεις το 55% των εδρών της Βουλής, έχοντας ψηφιστεί από το 39% του 58% του εκλογικού σώματος, άρα έχεις περίπου 19% και όμως κυβερνάς την Ελλάδα.

δ) Το υπόλοιπο 42%, του εκλογικού σώματος, που δεν εκφράζεται τι κάνει; Περιμένει το θάνατο που θα του ορίσει το κάθε 19%;

ε) Όσοι δηλώνουν Εθνικιστές-Πατριώτες ή απλά Ελληνολάτρες τι κάνουν; Βλέπουν απλά τη Πατρίδα να χάνεται, να την καταπίνει η Νέα Τάξη Πραγμάτων, τον Ελληνισμό να τον κρύβει το σκοτάδι των ΜΚΟ και της Ε.Ε. και απλά παριστάνουν τη στρουθοκάμηλο;  Ή μήπως το καλάμι και η καρέκλα και η μύτη του καθενός είναι υπέρτατη αξία έναντι του Ελληνισμού;

Γι όλα αυτά τα παραπάνω και για πολλά ακόμα που η οικονομία του χώρου δεν επιτρέπει να εκφράσω, γυρνάμε στο αρχικό ….μέχρι να βάλουμε μυαλό ως πολίτες ή καλύτερα ως Έλληνες…

«Πάρε-πάρε-πάρε-ότι πάρεις 151…..»

Χ.Β.Μ.