Παραίτηση Καταδρομέα για τη ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ. Τι δήλωσε ο ίδιος

403

Αίσθηση προκάλεσε η τιμωρία των Κομάντο της Δ’ Μοίρας Καταδρομών, από το διοικητή τους, με 20ήμερη φυλάκιση, επειδή αναφώνησαν στη παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου το “Μακεδονία ξακουστή“!!!

Ένας εξ αυτών, ο Δεκανέας Νίκος Γεωργαντάς, υπέβαλε τη παραίτησή του αντιδρώντας σε αυτή την άδικη και Εθνικά απαράδεκτη αντιμετώπισή τους για ένα τόσο κρίσιμα Εθνικό θέμα.

Διαβάστε τι δήλωσε ο ίδιος:

«Σήμερα 28η Οκτωβρίου 2019, εγώ ο Δεκανέας Νικόλαος Γεωργαντάς, που υπηρετώ στις Ειδικές Δυνάμεις στην Δ’ Μοίρα Καταδρομών στην παρέλαση που έλαβε χώρα στην Θεσσαλονίκη, αναφώνησα δυνατά το “Μακεδονία Ξακουστή”, υπακούοντας στην ελληνική μου συνείδηση που δεν ανέχτηκε όχι μόνον την παράδοση του ονόματος Μακεδονία αλλά και τον εξαναγκασμό μου ως στρατιώτη να υπογράψω ότι δεν θα φωνάξω ούτε εγώ ούτε και οι υπόλοιποι στρατιώτες κάποιο σύνθημα στην διάρκεια της παρελάσεως. Οφείλω να πω δε, ότι έπραξα αυτοβούλως και όχι με εντολή κάποιου προσώπου η οργάνωσης.

Κατατάχθηκα στον ελληνικό στρατό για να τιμώ και να προστατεύω την Ελλάδα. Κατατάχθηκα στον στρατό για τιμήσω ακόμη την μνήμη του νεκρού πια πατέρα μου που την υπηρέτησε κι αυτός ως αλεξιπτωτιστής. Μεγάλωσα με τις σκληρές αναμνήσεις του παππού μου που πολέμησε στον Β Παγκόσμιο πόλεμο.
Τιμώ και σέβομαι τους ανωτέρους μου και τον στρατό, όμως περισσότερο και πάνω από όλα τιμώ και σέβομαι την πατρίδα μου και αυτούς που έπεσαν στις μάχες για να μπορούμε σήμερα να είμαστε ελεύθεροι».