Πανσέληνος Νοεμβρίου – Δρακόντια κυριαρχία

85
Θέκλα Μεταξά-Ερευνήτρια αστρολογίας

γράφει η Θέκλα Μεταξά –ερευνήτρια αστρολογίας

Σ’ αυτή την Πανσέληνο, που έγινε στις 12 Νοεμβρίου το μεσημέρι, παρ όλο που η Σελήνη βρισκόταν στο ζώδιο του Ταύρου, η παρουσία του Αστερισμού του Δράκου υπήρξε ιδιαίτερα έντονη. Και ο Δράκος δεν αστειεύεται. Η Μυθολογία μας είναι γεμάτη από ιστορίες που αφορούν αυτό τον Αστερισμό.

Την ώρα της Πανσελήνου, τα αστέρια του Δράκου, από τον 1ο οίκο, κοίταζαν με μίσος τους πλανήτες που βρίσκονταν μέσα στο 10ο οίκο, τον οίκο της εξουσίας, κάνοντας τετράγωνη όψη μαζί τους. Ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης, ή αλλιώς, Ουρά του Δράκου, βρισκόταν μαζί με τον Κρόνο και τον Πλούτωνα στο 10ο οίκο, και πάνω στο ζώδιο του Αιγόκερου, έτσι όπως συνηθίσαμε να τον βρίσκουμε εδώ και πολύ καιρό.

Δεσμούς της Σελήνης ονομάζουμε τα σημεία όπου η τροχιά της Σελήνης τέμνει την τροχιά του Ήλιου. Οι δεσμοί είναι δύο, ο Βόρειος και ο Νότιος. Ο Βόρειος είναι γνωστός και ως το κεφάλι του Δράκου, και ο Νότιος ως η ουρά του Δράκου.

Το κεφάλι του Δράκου είναι αρσενικό, έχει τη φύση του Δία και της Αφροδίτης, και θεωρείται ευνοϊκό. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι αν κάνει συζυγία με ευνοϊκούς πλανήτες είναι ευνοϊκό, αν κάνει συζυγία με δυσμενείς, γίνεται κακότυχο.

Η ουρά του Δράκου είναι θηλυκού γένους από τη φύση της, και σε αντίθεση με το κεφάλι. Γίνεται δυσμενής όταν κάνει συζυγία με ευνοϊκούς πλανήτες, και ευνοϊκή με τους δυσμενείς. Αυτή είναι η μόνιμη άποψη όλων των Αρχαίων, δεν γνωρίζουμε όμως τι συνετέλεσε στη διαμόρφωση αυτής της θεωρίας. Στην πράξη, συνήθως ο Βόρειος Δεσμός μαζί με δυσμενείς πλανήτες μετριάζει τη δυσμένειά τους και με ευνοϊκούς αυξάνει το καλό που συμβολίζουν.

Για την Ουρά του Δράκου έχουμε παρατηρήσει, ότι διπλασιάζει ή τριπλασιάζει τη δυσμένεια των δυσμενών πλανητών, όταν βρίσκεται μαζί τους, και όταν κάνει συζυγία με τους ευνοϊκούς που είναι δείκτες σε μια ερώτηση, ακόμη και αν το θέμα δείχνει ότι θα εξελιχθεί καλά, πάντα παρουσιάζονται εμπόδια, αγώνες, και διενέξεις. Μόνο όταν οι δείκτες της ερώτησης είναι καλά τοποθετημένοι και δυνατοί σε γωνιακούς οίκους, μπορεί να αποφύγουμε την καταστροφή, διαφορετικά θα δούμε την υπόθεση να καταλήγει στο πουθενά.

Την ώρα  της Πανσελήνου ο ωροσκόπος πλησίαζε το αστέρι NODUS II, του αστερισμού του Δράκου, που συνήθως δίνει ένα αναλυτικό τρόπο σκέψης, αλλά σκορπάει και αρκετό δηλητήριο. Οι αρχαίοι έλεγαν ότι όταν εκεί κοντά βρίσκεται και κάποιος κομήτης, τότε το δηλητήριο διαχέεται σε όλο τον κόσμο.

Αυτό το δηλητήριο σκορπούσε εκείνη την ώρα ο 1ος οίκος – λαός, προς τον 10ο οίκο- εξουσία. Πίκρα μεγάλη, που αυξάνεται. Και αυτή η πίκρα θα αυξηθεί ακόμα περισσότερο, τον άλλο μήνα, που ο Δίας (ξένοι εισβολείς) θα περάσει στον Αιγόκερο, και θα ενισχύσει την Κρόνια στερητική, υποχρεωτική πειθαρχία της εξουσίας.

Η Πανσέληνος αυτή, καθρεφτίζει τις διαθέσεις όλων των πρωταγωνιστών του δράματος που παίζεται στη γη. Ότι συμβαίνει επάνω, συμβαίνει και κάτω. Ότι συμβαίνει στον Μακρόκοσμο – Σύμπαν, συμβαίνει και στο Μικρόκοσμο – Γη. Όσο αυξάνονται οι υποχρεωτικές στερήσεις, όσο επιβάλλονται καταπιεστικοί νόμοι, όσο αυξάνεται η εξουσία των εισβολέων πάνω στη ζωή μας, τόσο θα αυξάνεται και το δηλητήριο από την πλευρά του λαού και θα κατευθύνεται προς πάντα υπεύθυνο.