Η Κορινθία γεμίζει μετανάστες

68

Άσχημα τα νέα για τους πολίτες της Κορινθίας. Η κοινωνία στο Δήμο Βέλου-Βόχας, αλλά και όλου του νομού βρίσκεται σε αναβρασμό λόγω της επικείμενης δημιουργίας άλλης μιας δομής φιλοξενίας μεταναστών στη περιοχή του Κοκκωνίου.

Ο Δήμαρχος Βέλου-Βόχας Αννίβας Παπακυριάκος

Ο Δήμαρχος Αννίβας Παπακυριάκος  και το Δημοτικό συμβούλιο του ομώνυμου Δήμου, εξέδωσαν ομόφωνα το κάτωθι ψήφισμα:

“O Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο, λαμβάνοντας υπόψη διάφορα ασαφή και επαναλαμβανόμενα δημοσιεύματα, που αφορούν πιθανή εγκατάσταση προσφύγων και μεταναστών στην περιοχή μας, προβαίνει στην κατάθεση του παρόντος ψηφίσματος- διαμαρτυρίας:
• Θεωρούμε απαράδεκτη την μη ενημέρωση της Δημοτικής Αρχής για την όποια πιθανή εγκατάσταση των μεταναστών και προσφύγων, χωρίς την πλήρη ενημέρωσή της, παρά το γεγονός ότι έχει γίνει προσπάθεια επικοινωνίας με όλους τους αρμόδιους φορείς, όπου δεν έχουμε αποσπάσει καμία έγκυρη πληροφορία.
• Για την σωστή και εύρυθμη λειτουργία του Δήμου μας και την προάσπιση των δικαιωμάτων των δημοτών μας, θεωρούμε ότι θα πρέπει να υπάρξει άμεση και σωστή ενημέρωση για τις προθέσεις των αρμοδίων, όσον αφορά την όποια πιθανότητα εγκατάστασης μεταναστών και προσφύγων στο Δήμο μας και τον πιθανό αριθμό των ατόμων.
• Στο Δήμο μας υπάρχουν σοβαρότατα προβλήματα σε βασικές υποδομές, όπως στον τομέα της ύδρευσης και της καθαριότητας και όποια κίνηση επιβάρυνσης των ανωτέρω υποδομών πρέπει να ακολουθείται από σχετικό Τεχνικό και Οικονομικό Σχεδιασμό αντιμετώπισής τους .
• Ο Δήμος μας πρέπει να έχει το κύριο λόγο όλων των κινήσεων και του στρατηγικού σχεδιασμού του τόπου του, λόγω ύπαρξης περιοχής Τουριστικής Σημασίας και δεν μπορεί ο καθένας αυθαίρετα να ενεργεί προς οποιαδήποτε κατεύθυνση και να διαταράσσει την ασφαλή διαβίωση των δημοτών μας.
• Ο Δήμος μας, έχοντας δείξει το Κοινωνικό του πρόσωπο και χωρίς καμία ρατσιστική διάθεση, δεν μπορεί να μένει αμέτοχος και απλός θεατής στον προγραμματισμό άλλων για εμάς.

Θεωρούμε ότι ως Δημοτική Αρχή, είναι υποχρέωσή μας να προστατεύσουμε τα συμφέροντα του τόπου και των δημοτών μας και έχοντας σωστή ενημέρωση θα μπορέσουμε να συμπράξουμε αποτελεσματικά για το καλό όλων.”

Υπενθυμίζουμε ότι στο νομό, ήδη υπάρχει μια δομή μεταναστών, στο πρώην στρατόπεδο της Κορίνθου, η οποία φιλοξενεί περισσότερους από 1.000 μετανάστες και λόγω της προχειρότητας με την οποία στήθηκε (για να φιλοξενήσει αρχικά όσους είχε μαζέψει η Πολιτεία από τις δεκάδες παράνομες καταλήψεις στην Αθήνα) και λόγω της θέσης της, μέσα στον αστικό ιστό, έχει ήδη προκαλέσει έντονες  διαμαρτυρίες από φορείς και κατοίκους. Η ανησυχία εντείνεται από τα συνεχή περιστατικά παραβατικότητας που καταγράφονται στη δομή και έχουν ταράξει τη καθημερινότητα των κατοίκων.

Διαβάστε εδώ τα πρόσφατα  περιστατικά:

https://www.huffingtonpost.gr/entry/deo-traematies-se-semploke-sto-kentro-filoxenias-metanaston-korinthoe_gr_5d9ef2e8e4b087efdba87c9d

http://korinthostv.gr/2019/10/04/%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CF%84%CF%85%CF%81%CE%AF%CE%B1-%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%8E%CE%BD-%CE%BA%CE%B1/