Δυναμική αντίδραση Νανόπουλου «Η Κόρινθος δεν αντέχει άλλους μετανάστες»

103

Σε μια κίνηση ιδιαίτερου συμβολισμού προχώρησε σήμερα, 22 Νοεμβρίου 2019, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Βασ. Νανόπουλος. Με συνοδεία μέλη της Δημοτικής αρχής και απορριμματοφόρα οχήματα μετέβη στα διόδια Αγίων Θεοδώρων, θέλοντας να δείξει έτσι τη κάθετη αντίθεσή του στα σχέδια της Κυβέρνησης για μεταφορά επιπλέον αριθμού μεταναστών σε ήδη υπάρχουσες δομές της Κορινθίας ή ακόμα και  νέες δομές σε ξενοδοχεία κλπ.

Αφορμή αυτής της κίνησης διαμαρτυρίας στάθηκε η πληροφόρηση πως νέο κύμα μεταναστών θα φτάσει στην Κόρινθο που πρόκειται να φιλοξενηθούν σε κεντρικά ξενοδοχεία της πόλης. Να θυμίσουμε πως στην Κόρινθο λειτουργεί στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Κέντρο Κράτησης και Ανοιχτή Δομή Φιλοξενίας με πάνω από 1.300 μετανάστες.

Ο κ.Νανόπουλος, αφού προειδοποίησε ότι θα επακολουθήσουν μαζικές και δυναμικές κινητοποιήσεις πολιτών, μεταξύ άλλων τόνισε:

«Και ο περιφερειάρχης και οι βουλευτές μας γνωρίζουν το θέμα, περιμένουμε να δούμε τις εξελίξεις. Η τοπική κοινωνία δέχθηκε τους μετανάστες μέχρι σήμερα όμως αν αυξηθεί το νούμερο θα έχουμε αρνητικές επιπτώσεις στον τόπο μας. Θα πρέπει και άλλες πρωτεύουσες σε άλλους νομούς να φιλοξενήσουν μετανάστες, να γίνει δίκαιη κατανομή. Η Κόρινθος δεν αντέχει άλλο»