ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΟ ΑΝΑΓΝΩΣΜΑ: «Εξελίσσεται σε φιάσκο η γιορτή για το 1821»

136

Ο αγώνας των Ελλήνων, οι ποταμοί αίματος που χύθηκαν, τα δάκρυα και τα αναφιλητά του έθνους μας, που πριν από περίπου δύο αιώνες πάλεψε με τον θάνατο τον ίδιο για να αναστηθεί αναμένεται να παρουσιαστούν με έναν ανερμάτιστο, ρηχό, νεοταξικό αλλά και γελοίο τρόπο από το ίδιο το κράτος, το οποίο προέκυψε από αυτή την ιερή Επανάσταση εναντίον των αλλόπιστων Τούρκων.

Εγγύηση για το προδιαγραφόμενο φιάσκο είναι η κυρία Γιάννα Αγγελοπούλου, η επικεφαλής της επιτροπής που όρισε αυτό το ανεκδιήγητο κράτος για να «τιμήσει» τα 200χρονα από το ξέσπασμα της Επανάστασης του 1821.

Η «δημοκρατία» έγραψε χθες τα ακόλουθα για το πνευματικό έρμα της κυρίας Αγγελοπούλου: «Οποιος έχει ακούσει έστω και μία ομιλία της κυρίας Αγγελοπούλου ή έχει διαβάσει το βιβλίο που υπέγραψε θα είναι σε θέση να αντιληφθεί πόσο άστοχη -και για αρκετούς προκλητική- ήταν η επιλογή της. […] Με τα χρήματα πολλά μπορείς να αγοράσεις, αλλά πηγαία και αυθεντική κατανόηση της ελληνικότητας δεν πωλούν πουθενά».

Ελάχιστες ώρες πέρασαν και η ομιλία της κυρίας Αγγελοπούλου στη Βουλή, ενώπιον ενός διακομματικού ακροατηρίου, που άκουγε ευλαβικά τα φληναφήματά της (επίπεδο εκθέσεως β΄ γυμνασίου, με βαθμολογική «οροφή» το 14), παρότι έδειξε να βαριέται αφόρητα.

Η κυρία Αγγελοπούλου έκανε μια ομιλία λες και ανέλαβε γενική γραμματέας του ΕΟΤ και όχι επικεφαλής μιας ομάδας ανθρώπων που θα γιορτάσει τους δύο αιώνες που πέρασαν από το 1821. Μίλησε για τα μεταξωτά του Σουφλίου, τον «Αρκτούρο» στη Φλώρινα, τον Καχιασβίλι και τον Αντετοκούνμπο, τους εφοπλιστές της Χίου και έκανε και μια εθνικά ύποπτη αναφορά για τη Θεσσαλονίκη «με το μοναδικό αμάλγαμα πολιτισμών».

Πουθενά ο Κολοκοτρώνης, ο Νικηταράς, η Μπουμπουλίνα, ο Μακρυγιάννης, η Φιλική Εταιρεία, ο Καραϊσκάκης, η Μαντώ Μαυρογένους, ο Παλαιών Πατρών Γερμανός, οι άλλοι ήρωες, η Ορθοδοξία μας, οι αδυσώπητες μάχες εναντίον των Τούρκων – που κι αυτοί απουσίαζαν από το 13λεπτο λογύδριο της κυρίας Αγγελοπούλου, η οποία θα γιορτάσει το 1821 χωρίς την… Επανάσταση!

http://www.dimokratianews.gr/content/102476/exelissetai-se-fiasko-i-giorti-gia-1821